Knínická vodní lázeň…

Předposlední MTB „Vrchovina“, kterou vzorně pohostil Městys Knínice, byla výjimečná především ze dvou pohledů: jelo se zde historicky poprvé a letos poprvé si bikeři (a nejen oni) užili po celý den deštivého, vlhkého počasí. Už ani nepamatujeme, kdy skutečně pršelo v průběhu celého závodního dne tak, že kapek nebyla ušetřena žádná z vypsaných kategorií… Ale pro růst mladých bikerů, pro které předvším je MTB „Vrchovina“ určena, nebylo vůbec špatné zazávodit si na terénech,které sice nejsou tak běžné, kterým se ale v průběhu své závodnické kariéry tak jako tak – nevyhnou… No a že i na náročných, kluzkých a bátivých tratích rajdři MORAVEC Teamu vynikali, nás samozřejmě móóóc potěšilo!

047
Závod dívek do 6 let krátce po startu. Borky MORAVEC Teamu útočí!

Celkem 9x jsme se v Knínicích radovali ze zisku mety nejvyšší! Nejen, že jsme ovládli vítězně rovnou polovinu kategorií, ale tato zlatá žeň byla zároveň letos pro MORAVEC Team i rekordní. Bohatou sobotu pro nás odstartovala jistým vítězstvím na svém odrážedla Leonka Eclerová, která se tak svým dalším triumfem už hodně přiblížila i celkovému prvenství! Že jsou naše dívky letos hodně medailově přičinlivé, to potvrdily v následném startu kategorie do 6 let Zituška Žerníčková s Adélkou Věrnou. Holky vybojovaly na skutečně pro tento věk hodně náročné trati  cenné stříbro a bronz, když nestačily pouze na již jistou celkovou vítězku, Terku Hrazdilovou z Brna. Souboji o bronz, mezi Adélkou Věrnou a Verčou Šafářovoubyl pak jedním z vrcholů knínické race! A i do třetice to byla naše děvčata, která rozšířila  naši medailovou sbírku ještě v prvním bloku startů. Resp. dívka, jedna, a to Justýnka Novotná, která tentokrát svoji letošní tradiční soupeřku, šikovnou Žanetku Kupskou z Dolních Kounic, porazila s převahou patnácti vteřin! Na první slavnostní ceremoniál jsme se za dané medailové úrody těšili zcela oprávněně! A ocenění našim z rukou našich kamarádů, Mirky Vítkové a Jardy Klašky hřálo v sychravém, vlhkém dni dvojnásob…

070
Děvčata 7-8 let připravena do akce! Zleva naše Justýnka, Lucinka a Magdalénka.

„Namlsaní“ dopoledními úspěchy jsme – déšť / nedéšť – vyhlíželi s obdobnými nadějemi i předpolední blok startů. V hodně výsledkově doposud „zamotané“ kategorii dívek 9-10 let jsme pevně věřili, že sextet našich děvčat tentokrát udolá skvělou otrokovickou Aničku Hudečkovou. Bohužel se tak nestalo… Anička Hanáková, které se letos už několikrát podařilo svoji jmenovkyni z Jižní Moravy porazit, měla na kluzké trati pád a byla nucena závod vzdát. Krok s čelem (kromě Hudečkové jela opět výborně i Nikola Bradáčová) dokázala ale držet další naše osvědčená bojovnice – Amálka Gottwaldová, které nakonec bronz v cíli moc slušel! Tato kategorie je i po Knínickém závodě před finále v Boskovicích v celkovém pořadí závodnic snad nejnapínavější a my máme radost, že z kvarteta uchazeček o prvenství jsou stále ve hře obě naše výše zmíněné dívky! Snad to dopadne!

IMG_1520
Skutečné drama přinesl závod dívek 9-10 let, ve kterém se na start postavilo hned 6 děvčat MORAVEC Teamu!

Doslova koncert bikového virtuoza,  v podobě dokonalé jízdy na těžké, deštěm poznamenané trati, předvedl ve startu mladších žáků náš Roman Šindelář. Jeho suverénní vítězství a především udivující jistota na nejistém terénu, to přítomné skutečně uchvátilo! Roman potvrdil, že je po technické stránce  prvotřídním bikerem a výhrou v Knínicích (vyhrál letos už po páté) se hodně přiblížil i celkovému prvenství! Pražádnou šanci nedala v sobotu soupeřkám ve stejné kategorii děvčat ani další naše spolehlivá reprezentntka, Eliška Hanáková. Vyhrála ketos na MTB „Vrchovině“ všechny závody a bude zajímavé se podívat do archivu patnáctileté historie seriálu, zda má obdobné vítězné tažení někoho – obdobu? V závěru druhého bloku startů nám stihnuly udělat ještě velkou radost i starší žákyně. Kristýna Kolářová obhájila svoje velenovské prvenství a po skvělém výkonu vydolovala z knínického bahna zaslužený bronz Klára Odehnalová!

IMG_1547
Roman Šindelář v Knínicích předvedl, že „na vodě“ umí!

Bez jakéhokoli náznaku na zlepšení deštivého, vlhkého počasí se půldruhé hodiny po poledni vydali na trať v rámci posledního bloku startů juniorské, kadetské a dospělé kategorie. A naše barvy byly opět hodně vidět! Hattrick, (vlastně Qatrick?) jsme si vychutnali díky našim juniorům / kadetům. Výkon Honzy“Džonyho“ Šindeláře také musel všechny přítomné uchvátit! „Džony“ na trati, která byla s postupem času čím dál hůř jetelná, doslova létal, držel krok i se suverénním „eliťákem“ Jirkou Ošťádalem a v cíli se pak mohl radovat z přesvědčivého vítězství před svými třemi (!) týmovými kolegy.  Ti se za ním poskládali v pořadí: Petr Šich, Víťa Suchánek a Karel Vinický (již jistý celkový vítěz této kategorie). Dost dobrý…

IMG_1680
Naš madailvá radost v závodě starších žákyň. Zlato pro Kristýnku, bronz patří Klárce!

Stejně mladé dívky se postarali v sestavě Anna ZemánkováMonika Konečná o další zlato a bronz a vše pro nás výsledkově skvěle završili naši výborní veteráni: „mastři dvojkaři“ Martin Gottwald s Honzou Šindelářem vybojovali pro MORAVEC Team cenný „double“ a zlatem se blýskl i bravurní stavitel knínických tratí – Vlastík Odehnal v závodě kategorie Masters III, který v závodě musel ctít legendární sousloví: „Jaký si to uděláš, takový to máš…“! Opravdu hodně povedený závod mají za sebou jezdci MORAVEC Teamu!  Kromě úctyhodných 17 medailí (9 zlatých, 3 stříbrné a 5 bronzových) je třeba zmínit i šest umístění těsně „pod bednou“… A i tato 4. místa (Tonda Hanák, Jirka Zavřel, Lucka Gottwaldová, Adélka Zavřelová, Karel Vinický a  Franta Paděra), vyválčená v knínických bahenních lázních, mají svoji velkou cenu! Zde mrkněte na bravurní výsledkový souhrn našich:

  • Zlaté placky zdobí hrudníčky a hrudníky: Leony Eclerové (odrážedla) / 1.,  Justýnky Novotné (7-8 let) / 1., Romana Šindeláře (11-12 let) / 1., Elišky Hanákové (11-12 let) / 1. – jistá celková vítězka,  Kristýny Kolářové  (13-14 let) / 1., Honzy „Džonyho“ Šindeláře (junioři / kadeti) / 5, Anny Zemánkové (juniorky / kadetky) / 1., Martina Gottwalda (Masters II) / 1. – jistý celkový vítěz, Vlastimila Odehnala (Masters III) / 1. – jistý celkový vítěz.
  • Ze stříbra se těší: Zituška Žerníčková  (do 6 let) / 2., Petr Šich (junioři / kadeti) / 3.,  Honza  Šindelář (Masters II) / 3.
  • Bronz patří: Adélce Věrné  (do 6 let) / 3., Amálce Gottwaldové (9-10 let) / 1., Kláře Odehnalové (13-14 let) / 4, Víťovi Suchánkovi  (junioři / kadeti) / 4. a Monice Konečné (juniorky / kadetky) / 4.
IMG_1786
„Kdybych tak dostal pod ruku toho, kdo ty tratě stavěl…“ , řekl s nadsázkou po závodě Vlastík Odehnal…

Z výsledkových listin průběžého pořadí je po Velké ceně Městyse Knínice jasné, že k clkovému prvenství chybí už jen krůček Leonce Eclerové, Justýnce Novotné, Romanu Šindelářovi a Kristýně Kolářové. Ze zlatého poháru se budeme radovat určitě v kategorii juniorek / kadetek, přičemž Boskovice pouze odpoví na otázku, která z našich děvčat (Jana Tesařová, Anna Zemánková) to bude? Ve hře o celkové prvenství jsou v nejdramatičtější kategorii dívek 9-10 let dalaší dvě naše holky – Anna Hanáková s Amálkou Gottwaldovou. Ať už to dopadne v Boskovicích jakkoli, už teď je jisté, že i v kronice 16. ročníku MTB „Vrchoviny“ bude MORAVEC Team zapsán zlatým písmem… Díky všem za statečné a srdnaté výkony v Knínicích, k početné komunitě našich medailistů letí naše gratulovačka! Speciální díky patří Vlastíkovi Odehnalovi a Vlastíkovi Sedlákovi, kteří ve spoupráci se svědomitým ředitelem závodu, Vláďou Janovským, „mají na svědomí“ krásné a hodně rajdry pochválené  knínické tratě, které již mají i přiléhavou a výstižnou přezdívku: Val di Sole… Zde mrkněte na kompletní výsledkový servis a tuť zas na tři bohaté fotogalerie:

P1210627
Je radost, vidět mistra při práci… Honza „Džony“ Šindelář po kluzkých a vlhkých tratích v Knínicích doslova „létal“!

Napsat komentář