Olympijské stříbro a bronz!

V plném proudu jsou VII. hry olympiády dětí a mládeže v Plzni za účasti tří cyklistů z řad MORAVCE. Ti svoje účinkování skončili v rámci cyklistických disciplin už ve středu 17. června 2015. A k naší velké radosti nám závody v klasickém cross country a v silničním kriteriu přinesly hned dvě medaile – stříbrnou a bronzovou!

Nejen pro MORAVEC, ale hlavně pro Jihomoravský kraj  vybojovala v kategorii starších žákyň  třináctiletá Tereza Obořilová stříbro v klasickém cross country (úterý 16.6 2015) a bronz v silničním kritériu (středa 17.6.2015). Čtvrtá borka z nedávného závodu Českého poháru horských kol v Peci pod Sněžkou nestačila v úterním závodě horských kol jen na reprezentantku Středočeského kraje Magdalenu Mišoňovou a v silničním kritériu ji dokázali předjet pouze Burlová s Vernerovou. K prvním dvěma olympijským medailím Terce blahopřejeme a dík za vzorné repre jak rodného Kraje, tak i mateřského oddílu!  V naší parádní disciplíně – MTB XCO  kategorie žáků se bohužel naši dva reprezentanti do elitní desítky nevešli. Blíže k ní měl v cíli dvanáctý Michal Šmída, Tomáš Tlamka „Contador“ finišoval na 17. místě.

Ani ve středečním silničním kritériu naši dva borci do elitní desítky – přes všechnu snahu – nepronikli. „Contador“ finišoval na 14. místě, Michal Šmída se v oficiální výsledkové listině zatím neobjevil, co se mu stalo, snad nám brzy upřesní v Plzni přítomný podpůrný tým MORAVCE.

V pondělí 15. června 2015 startovali dva naši mušketýří a jedna mušketýrka v MTB sprintech a opět se více dařilo mušketýrce – Tereze Obořilové, která byla po vítězství v žákovském závodě Českého poháru minulý víkend v Peci pod Sněžkou horkou favoritkou i této olympijské race. Terka se s přehledm „prokousala“ sítem rozjížděk do finále, ve kterém nakonec dojela na nepopulárním, čtvrtém místě. Dařilo se jí každopádně více, než naši hochům: ani Michal Šmída (ve výsledkové listině bez uvedení pořadí) ani Tomáš Tlamka „Contador“ (ve výsledkové listině zapsán na 14. místě) se z rozjížděk do finálové jízdy bohužel neprobojovali.  Kompletní výsledkové listiny tří olympijských cyklistických závodů žákovských kategorií, ve kterých byli v akci rajdři MORAVCE,  jsou  k ověření zde: http://odm.olympic.cz/2015/sport/10-cyklistika