Cyklokrosové středy…

Favorit Brno i letos organizuje sérii závodů Brněnské cyklokrosové středy (oficiálně Brněnský cyklokrosový pohár 2017) a hned na té první nás minulý týden reprezentovalo pět rajdrů, vesměs z naší „dočasné podzimní ostré cyklokrosové roty“. Po svém zranění  se opět objevil (po boskovické MTB „Vrchovině“) na trati Dominik Prudek a návrat že to byl věru vydařený! Zdá se, že už nic nebude bránit jeho účasti na následujícím závodě Českého poháru v této disciplíně, který pohostí v sobotu Holé Vrchy u Mladé Boleslavi.

DSC_4330
Dominik Prudek se po zranění představil na prvním cyklokrosu v Brně v ndějném světle!

Byl to právě Dominik Prudek, který vyhrál hlavní závod v absolutním pořadí. K naší velké radosti s ním držel krok dosavdní jednoznačný lídr letošní „dočasné podzimní cyklokrosové roty“ MORAVEC Teamu – Honza „Džony“ Šindelář, který se svým starším týmovým parťákem dospurtoval až do cíle tak říkajíc, „kolo na kolo“… Jenom připomínám, že Domča tím pádem ovládl závod mužů ELITE a Honza byl zase i nejlepší z kadetů.

DSC_4740
Honza „Džony“ Šindelář se o vedení se svým týmovým parťákem přetahoval. I on v Brně prokázal, že jeho cyklokrosová výkonnost jde vzhůru.

V Brně startoval i Roman Šindelář a  byl nejrychlejší v kategorii starších žáků! Kadet Jakub Tesař byl klasifikován jako čtvrtý  a „mastr“ František Paděra, kterého pořadatelé zařadili mezi „eliťáky“, dojel na 10. místě.  Zde by se každopádně výsledky měly dříve nebo později objevit, my je už ale máme od ředitele závodu p. Lazara (díky Frantovi Paděrovi) s předstihem v této podobě: BCP výsledkyJe jen škoda, že tento základní prvek každého cyklistického závodu – čímž výsledky beze sporu jsou –  je ze starany pořadatelů tak trochu opomíjen, resp.včasnost jejich uvedení… Z fotek nevypadá,  že by zde pořadatelů bylo málo, takže si myslím, že by mohli rajdrům být k dispozici dříve než je tomu v současnosti… Jak znám „favoriťáy“, pevně věřím, že k posunu v této věci určitě dojde…

DSC_4218DSC_4203DSC_4222

Dva naši kamarádi –  fotografové se postarali o kvalitní  fotogalerie, když  především „Alan Jones 1“ alias Míra Rezek se minulou středu v podzimním brněnském lesním hvozdu překonával…

P1340925
Dramatický finiš první Brněnské cyklokrosové středy byl v režii borců MORAVEC Teamu!

Napsat komentář