Boskovická mezihra…

Že disciplína MTB ELIMINATOR je z hlediska zájmu bikerů nadále na ústupu, potvrdilo národní Mistrovství ČR, které uspořádal  Drahanský sport tým minulou sobotu ve Sport parku Doubravy v Boskovicích. Byť celou akci zastřešoval Český svaz cyklistiky a byť pro juniory a dospělé  byl tento závod kvalifikací na blížící se MTB Mistrovství Evropy v Brně, nízká účast pouhých 134 rajdrů ve všech kategoriích, včetně dětských, potvrdila, že tato – dříve atraktivní disciplína – je v současnosti už opravdu hodně na periferii zájmu bikerů… I když jezdci MORAVEC Teamu tuto disciplínu netrénují a ani na Boskovice nebyla řešena speciální příprava, osm našich reprezentantů vybojovalo celkem 3 medaile!

IMG_5880
Eliška Hanáková je vicemistryní ČR mezi staršími žákyněmí v MTB sprintu!

Boskovice byli pro sestry Hanákovy, Amálku Gottwaldovou, Barboru Tlamkovou, Vítka Suchánka, Romana Šindeláře, Kláru Odehnalovou a Lukáše Sedláka jakousi mezihrou v mozaice kamínků, tvořící přípravu pro první vrchol sezóny, kterým bude o třetím červencovém víkendu Mistrovství ČR závodů horských kol v Hlinsku. Pevně věříme, že z hlediska jejich účast na sprintech splnila účast  účel, a byla pro ně prospěšnou. To nám blížící se Mistrák v Hlinsku už vlastně brzy ukáže.

IMG_5864
Dojezd finále závodu mladších žákyň. Z fotky je patrné, kolik ztratily v cíli naše holky na vítězku Veroniku Srnskou.

Prapor MORAVEC Teamu opět hodně vysoko podržela děvčata. Hned tři naše mladší žákyně se probojovaly do čtyřčlenné finálové jízdy. Možná všichni odborníci tipovali, že to bude právě jedna z našich děvčat, která závod ovládne, vzhledem k naší přesile 3:1 oproti, z MTB „Vrchoviny“ nám dobře známě Veronice Srnské (Bike Team Nové Město na Moravě). Sprint je ale specifická a hlavně jednoznačně individuální disciplína, kde se týmová spolupráce dá nějak řešit vždy jen velmi těžko. A tak v otázce vítězky závodu byl opak pravdou, když Verča Srnská, která se naší přesilovky nijak nezlekla, závod ovládla! S minimální ztrátou za ní dospurtovala naše děvčata v pořadí: Anna Hanáková, Amálka Gottwaldová, Barbora Tlamková.

IMG_5846
Barča Tlamková je zpět! V Boskovicích si po nucené přestávce nevedla vůbec špatně!

Třetí „placku“, ten den druhou  stříbrnou, vybojovala v Boskovicích starší žákyně Eliška Hanáková, která svedla souboj o prvenství se svojí letošní tradiční soupeřkou, Adélou Pernickou (Bike Pro Racing). Ostaním našim se už toliko nedařilo a finálové pozice si nevyjeli. V konkurenci 13-ti kadetek byla Klára Odehnalová klasifikována na 9. místě a mezi 12-ti juniory pak Víťa Suchánek jako 10. V nejpočetněji obsazené kategorii starších žáků (na start se jich postavilo 23) jsou v oficiálním  „resultu“ zapsání Roman Šindelář na 17. a Lukáš Sedlák na 20. místě.

IMG_5829
Na startu kvalifiační jízdy pozdější vicemistryně ČR v kategorii mladších žákyň, Anička Hanáková.

Nad výsledky si není třeba nijak lámat hlavu i v Boskovicích šlo především o kvalitní přípravu na Hlinsko a onen pověstný chleba se bude lámat až tam. Kromě medailových profitů nás ale všechny potěšil také návrat na tratě již uzdravené Barbory Tlamkové. A že to byl „come back“ hned málem medailový, nás těší dvojnásob. A byť Bača ještě Hlinsko vynechává, pevně věříme, že 10. srpna v Bukové  ji už uvidíme závodit i v klasickém „ikscéóčku“. Zde studujte výsledky z Boskovic,  tuť je zase k omrknutí fotogalerie. (díky Tondo).

Napsat komentář