Tři mušketýrky..!

V Mladé Boleslavi odstartoval poslední zářiovou sobotu národní cyklokrosový pohár a jak už je po léta zvykem, nechyběly u premiéry ani letos dresy MORAVEC Teamu. Žákovské bikové Mistryně ČR Annu a Elišku Hanákovy bude letos doplňovat navíc i Barbora Janovská. A holky si v „državě“ firmy Volkswagen nevedly vůbec špatně!

IMG_7476
DCR (dočasnou cyklokrosovou rotu) MORAVEC Teamu letos tvoří sestry Hanákovy…

Předně je třeba zdůraznit, že byť se píše ještě stále rok 2019, pravidla cyklokrosu již žijí rokem 2020, což znamená, že Eliška Hanáková jede letošní cyklokrosy jako prvoročačka kadetka, Anička Hanáková jako prvoročačka starší žákyně, Barča Janovská jako druhoročačka mladší žákyně. Tento časový „před-posun“ je ještě pochopitelný: cyklokrosová sezóna bude vrcholit národními, evropským a světovým mistrovstvím v r. 2020. Protože si ale cyklokrosová sekce ČSC nedělá stále žádný problém s „fyzickým“ rozdělením dívek do kategorií: mladší žákyně / starší žákyně / kadetky (proč taky? víte co by to pro pořadatele znamenalo práce navíc?pro zajímavost: na závodech PDV řešíme v průběhu závodního dne starty 18-ti kategorií, na cyklokrosovém poháru je vše řešeno velice „prakticky“ – starty pouho-pouhých šesti (!) kategorií), viděli jsme tři naše statečné muškatýrky na startu společné dívčí kategorie „Kadetky“ spolu s ostatními padesáti soupeřkami.

IMG-20191004-WA0000
…a Barča Janovská. V Mladé Boleslavi odvedly holky dobrou práci, věřme, že v Hlinsku stihnou navíc i společné foto…

Nejlépe dopadla – podle očekávání – Eliška Hanáková. Závod měla rozjetý na stříbrnou „bednu“, po chybě v závěru (nenacvakla pedál) z toho bylo nakonec i tak kvalitní 4. místo s minimální  ztrátou 1,5 vteřinky na bronzovou příčku. Anička Hanáková brala  výborné 14. místo (ztráta na vítězku necelé 2 minuty, 4. místo by pak obsadila  v kategorii starších žákyň), velmi zdatně se poprala s cyklokrosovou premiérou i v cíli 46. Barbora Janovská (ztráta na vítězku cca šest a tři čtvrtě minuty , 9. místo by brala v kategorii mladších žákyň). Na úvod dost dobrý… Kompletní trio našich reprezentantek uvidíme už 5. října na druhém cyklokrosovém poháru v Hlinsku. A samozřejmě opět budeme držet palce. Výsledky z Mladé Boleslavi si můžete odkontrolovat zde, mrkněte i na fotogalerii...

Napsat komentář