Bronzová derniéra!

Uničov, který je beze sporu spojován na sportovním poli hlavně  s cyklokrosem, pořadatelsky  pohostil (určitě ne poprvé)  letošní mládežnickou cyklokrosovou „republiku“. Původně měly barvy MORAVEC Teamu hájit v této specifické, zimní cyklistické disciplině  jen sestry Anna a Eliška Hanákovy. K naší velké radosti se ale počty dresů MORAVEC Teamu na mistrovských startech na Hané zdvojnásobily! A velkou radostí pro nás je skutečnost, že kadetka Eliška Hanáková se v cyklokrosovém „mistráku“ dokázala prosadit dokonce na „bednu“!

DSC_0286
Eliška Hanáková udělala za letošní vydařenou sezónou bronzovou tečku!

Barbora Janovská byla tou třetí, statečnou „mušketýrkou“ v našem dresu, která se (nejen) v Uničově postavila na start prvoligového mládežnického cyklokrosového klání… Že si vyjela svůj letošní TOP výsledek (35. místo), je pozitivní realitou. Realitou je ale  i skutečnost, že časový odstup od vítězky se oproti předchozím závodům navýšil… Ano, teprve v Uničově zažila Barbora Janovská ve skutečnosti  cyklokros ve smyslu toho slova…  Zima, led, bahno, vlhko, kluzko, navíc psychický tlak důležitosti závodu… Ale Barča to zvládla na jedničku a do budoucna je pro MORAVEC Team určitě velkou nadějí a příslibem!

DSC_0165
Na trati v plné rychlosti Barbora Janovská.

Sestry Anna a Eliška Hanákovy  (především Eliška), jsou už ve srovnání v Barborou Janovskou zkušenými cyklokrosařskými rutinérkami a tomuto faktu odpovídal i jejich výkon v Uničově. Jedna z kandidátek na titul české kadetské mistryně, Eliška Hanáková sice na prvenství  zatím nedosáhla, ale titul druhé vice-mistryně jí určitě sluší! Blahopřejeme! Do TOP15 se vešla i její mladší sestra, Anna Hanáková a i tento výsledek  má – vzhledem k její ještě určitě hodně dlouhé cyklistické budoucnosti – svoji cenu!

DSC_0022
Určitě cenné zkušenosti pro svoji cyklistickou budoucnost posbírala na letošních pohárových cyklokrosech i Anna Hanáková.

Na startu nabitého mistrovského závodu kadetů se objevil i náš v tom dni čtvrtý „mušketýr“ – Lukáš Sedlák, který jel v Uničově prakticky svůj  první „full“ cyklokrosový závod, na opravdovém cyklokrosovém kole… Že to na poprvé byla docela „kláda“, to Lukáš poznal asi velmi záhy. Přesto je třeba i na jeho adresu nešetřit slovy chvály. Bez jakéhokoli bodového zisku z předchozích jedenácti  pohárových závodů (startoval z úplného „chvostu“  startovního pole – měl st. číslo 61) se přesto se dokázal prosadit vpřed a jeho uničovský výsledek je určitě pozoruhodný!

DSC_0168
Nováček – kadet – Lukáš „Lukin“ Sedlák nám svým bojovným výkonem udělal velkou radost!

Mimo „pořadí“ jsme zafandili v závodě juniorů i dvěma našim kámošům, „reprošům“ českého supr TOP týmu Nutrend Specialized Racing. Jak Honza Zatloukal, tak i Tomáš Tlamka „Contador“ udělali určitě trenérů radost. „Zatlík“ si v závodě pohrál se soupeři jako ona pověstná kočka s myší a dojel si pro  už druhý titul juniorského šampiona. Pracovitému „Contadorovi“ pak  uniklo umístění v TOP10 jen velmi těsně… Zkrátka „Rudí ďáblové“ Viktora Zapletala udělali svému trenérovi v Uničově určitě radost..! Zde si odkontrolujte výsledky (nejen) našich barev a taky supr fotky Karla Všetuly jsou už taky tuť:

DSC_0275
Bikeři všech zemí, spojte se!

Napsat komentář