Stříbro z Jabkenic!!!

Cyklokrosoví experti od startu letošního Českého poháru v této disciplině uznale pokyvovali hlavou nad výkony prvoročáka mezi kadety – Tomáš Tlamky „Contadora“ a podle mnohých z nich bylo jen otázkou času, kdy se náš talentovaný biker prosadí na stupně vítězů. Před týdnem v Čáslavi mu „bedna“ unikla jen velmi těsně ale minulou sobotu Tomáš prognózy odborníků splnil do puntíku, když v Jabkenicích vybojoval pro MORAVEC Team stříbro! A i ostatní naši „ledoví cyklisté“ se na tradiční jabkenické trati překonávali. Byť absentoval nemocný Honza „Džony“ Šindelář, zbylá pětka našich kompletně brala bodované pozice a především našim „žáčkům“ to v Jabkenicích – podobně jako „Contadorovi“ – parádně „ulítlo“!

img_4915
V cílové rovince svedla Anna Zemánková vítězný souboj s Michaelou Navrkalovou (Cykloklub Kučera Znojmo).

Pojďme ale po pořadě dodržet chronologii scénáře sobotního předposledního závod Českého poháru v cyklokrosu v Jabkenicích. Už kadetka Anna Zemánková jela svůj závod, ve kterém  zdolávala 2650m dlouhý okruh celkem třikrát, výborně! Držela kontakt s čelem více, jak třicetihlavého startovního pole a nebýt nešťastné kolize, mohla i ona pomýšlet na umístění v absolutní špičce. I tak bez problémů obhájila umístění v TOP 10 se ztrátou nicotných dvou minutek na vítězku Kristýnu Zemanovou (Sokol Veltěž). Forma Aničce evidentně „drží“ a v Uničově by mohla být na startu oním pověstným černým koněm…

img_4917
Dva naši nejmladší na startu. Představení Romana Šindeláře a Jakuba Tesaře trvalo sice necelou půlhodinu, ale zaloužili si za ně od nás velký potlesk!

Po kadetkách vyrazila na trať čtyřicítka žáků a i oni se „pasovali“ s náročným jabkenickým okruhem třikrát. A dva naši borci Roman Šindelář a Jakub Tesař  se v závodě v pravdě překonávali! Nejen, že oba stíhali tentokrát s velkou jistotou na bodovaných místech (Roman dokonce dojel v TOP Twenty), ale svými razantními  výkony si letos vyjeli svoje výsledková maxima! I forma těchto dvou našich nadějí kulminuje – vzhledem k Uničovu – v pravý čas! A to je víc, než dobře! Že by další černí koně pro Uničov?

img_4946
Přeskoč, přelez, ale nepodlez! „Contador“ řeší překážky po vzoru výborného cyklokrosařského „skokana“ z nedávné doby – Zdeňka Mlynáře.

Před polednem následovalo v rámci závodu kadetů parádní vystoupení Tomáše Tlamky „Contadora“ . Spolu s vítězem, taky bikerem, Davidem Šulcem (IVAR CS Author Team), jako by se jindy závodníci cross country „vzbouřili“ proti cyklokrosařům specialistům a v Jabkenicích ukázali všem velkou míru své cyklistické univerzálnosti! Na „Dejva“ ztratil Tomáš v závodě, který se jel na pět kol, osm vteřin a kdo ví, jak by vše dopadlo, kdyby „Contadora“ nezdržely na trati drobné technické trable… Finální vítězný souboj našeho borce o střibro s Kubou Ťoupalíkem (Cycling Academy Tábor) pak zvedl diváky ze sedadel… Bravo „Contador“!

img_4953
Jana „Džejn“ Tesařová na trati závodu žen. 16. místo v cíli jí určitě slušelo!

Veleúspěšnou misi do Jabkenic zakončila výborným výsledkem v závodě žen Jana „Džejn“ Tesařová. Opět se na startu nezalekla zkušenějších závodnic zvučných jmen a svedla s nimi statečný souboj. Stejne jako vítězka Vendula Kuntová (EXPRES CZ – Merida Team Kolín), zvládla Jana plný počet šesti kol a i v jejím případě je jasné, že na Uničov je dobře připravená a správně „nažhavená“! Mrkněme na výsledkovou rekapitulaci cyklokrosařů MORAVEC Teamu z Jabkenic:

  • starší žáci: 20. Roman Šindelář (celkově 38.),  23. Jakub Tesař (celkově 36.) / v týmové soutěži – 21. MORAVEC Team
  • kadetky: 9. Anna Zemánková (8.) / v týmové soutěži – 4. MORAVEC Team
  • kadeti: 2. Tomáš Tlamka „Contador“ (4.),   / v týmové soutěži – 4. MORAVEC Team
  • ženy, juniorky: Jana „Džejn“ Tesařová 16. (29.) / v týmové soutěži – 20. MORAVEC Team
img_4962
Je až s podivem, co všechno letos MORAVCI povyhrávali! Jedním z tahounů v pro nás tolik úspěšné sezóně je stříbrný z Jabkenic Tomáš Tlamka „Contador“! Díky Tome!

Skutečně ne nadarmo byl v posledních měsících Tomáš Tlamka „Contador“ v hledáčku reprezentačního trenéra Viktora Zapletala, se kterým se již MORAVEC Team dohodnul na transferu talentovaného cyklisty z Okrouhlé do jeho NUTREND Specialized k 1.1.2017. Tomáš, který tedy od nového roku posílí tým „Rudých Ďáblů“, jako by chtěl na letošních cyklokrosech Viktorovi ukázat, že jeho intuice a „čuch“ na mimořádné cyklistické talenty, se projevila opět v plné míře! Že s olympijským medailistou Jaroslavem Kulhavým budou v „Nutrendu“ naši dva odchovanci Adéla Šafářová a Tomáš Tlamka „Contador“ je pro MORAVEC Team velkým zadostiučiněním a ctí zároveň. A určitě důkazem, že svoji práci děláme dobře… Blahopřejeme Tomovi k jabkenickému stříbru, ostatním našim k bohatým bodovým hodům, všem pak díky za vzorné repre oddílu, podpůrný tým samozřejmě ani tentokrát nevyjímaje! Omrkněte fotogalerii, a okulibý kompletní výsledkový servis… A nyní – směr Uničov! (Výsadek bude mít volací znak RAROH).

Napsat komentář