BBP Okrouhlá: 3x zlato!

V nebývalé síle šestnácti běžců a běžkyň (snad jsem někoho nepřehlédl) byl MORAVEC Team účasten na druhém závodě Brněnského běžeckého poháru, který pohostila v rámci tradičního Mikulášského běhu obec jindy horským kolům zaslíbená – Okrouhlá. A že jsme běhat nezapomněli, toho je důkazem sbírka hned tří zlatých medailí! Radost nám udělala především naše „mladá krev“ a také čerstvé posily se v Okrouhlé předvedli v tom nejlepším světle. Však také výkony našich dočasných atletů neunikly dokonce ani pozornosti Svatého Mikuláše…

1115Naše účast v jednotlivých startech byla patrná od závodu mladších žákyň, kde jsme měli na startu hned dvě „želízka v ohni“. Čerstvá posila, žďářenská Eliška Hanáková se na poprvé v dresu MORAVCE uvedla výborným 7. místem a o mnoho pozadu nezaostala ani v cíli 12. další naše borka, Adélka Kubinová z Boskovic. Začalo to tedy pro nás slibně a ještě lépe pokračovalo… Ve startu mladších žáků atakoval Víťa Lipenský po výborném běhu umístění v TOP 10, aby z toho bylo nakonec v cíli 12. místo. Ve startu kategorie Přípravka starší dívky se prezentovala výborným výkonem v cíli 19. Anička Hanáková, druhá z čerstvých žďářenských posil MORAVEC Teamu.

Součástí startu Přípravky mladších dívek byla i v cíli osmá, Barča Janovská a zaznamenala tak další výborný výsledek pro nás! No a pak to přišlo… Závod Přípravky mladších chlapců suverénně ovládl a pro vítězství si doběhl Matouš Lipenský! A aby toho nebylo málo, hned v následném startu Přípravky nejmladších dívek Matouše jako přes kopírák napodobila a vítězství vybojovala Verunka Šafářová, kterou v TOP 10 doplnila na 8. místě doběhnuvší Jaňula – Maruška Lipenská! Radost pohledět bylo i na výkony našich dvou mladých borců v závodě Přípravky nejmladších chlapců, když Honzík Lipenský finišoval jako osmý a do TOP 10 výsledkové listiny této kategorie se vešel i Jonášek Janovský! Zkrátka náš „potěr“ se na Okrouhlé překonával..!

Čtyři atletické mušketýrky z řad MORAVEC Teamu jsme bedlivě sledovali i při startu závodu na trati 4,3 km. Adéla Šafářová, která už pomalu balí zavazadla na první přípravný kemp pro sezónu 2017, suverénně ovládla kategorii juniorek a jednoznačně potvrdila, že běhat vůbec nezapomněla. A výbornými výsledky se prezentovala i další tři naše děvčata na startu: v závodě mladších žen brala Markéta Šafářová 15. místo a Míša Hanousková  doběhla 19.! Kvalitní výsledky na této distanci potvrdila 18. místem v závodě dorostenek i domácí Monika Konečná!

img_7830I v hlavním závodě na těžkém, 8,3 km dlouhém okruhu jsme měli zastoupení, jmenovitě to byli boskovický Milan Šafář s domácím Pavlem Tlamkou. Jejich situace  nebyla jednoduchá, protože obleva z předešlých dnů a následné rychlé ochlazení a pokles teplot hluboko pod bod mrazu způsobilo místy extrémě kluzký, zledovatělý povrch, na kterém bylo obtížné se pohybovat pouhou chůzí, natož po něm běžet… Na popisované těžké podmínky doplatil jeden z nestorů BBP, Standa Juránek, který závod dokončil  se sebezapřením po těžkém pádu, a byl nucen postoupit následně ošetření s podezřením na otřes mozku…Dva MORAVCI to ale zvládli „bez trestnyho bodo“ a 17. místo Milana Šafáře v kategorii druhých veteránů, jakož i 39. příčka Pavla Tlamky ve stejné kategorii, zaslouží také pochvalu!

Dík moc „sixtýnu“ MORAVCŮ za vzorné repre oddílu, k vítězům  letí pak naše gratulovačka a též díky moc podpůrným rodinným týmům! Zde studujte kompletní výsledkový servis.

Napsat komentář