Milovice: další posun!

Po čtvté v řadě (od závodu v Uničově) nás na závodě Českého poháru v cyklokrosu, který minulou sobotu pohostily Milovice, reprezentovala v kategorii kadetek (byť věkem ještě žákyně) samojediná Eliška Hanáková. V Milovicích zajela svůj letošní TOP výsledek a zovu ukázala, že z ní roste skutečný cyklistický „univerzál“! Podobně, jako před týdnem v Čáslavi, i v Milovicích jsme mačkali palečky našim dvěma odchovancům, toho času v barvách „Rudých ďáblů“ Viktora Zapletala…

„Lvice Elsa“, tak se všeobecně  začíná vžívat přezdívka pro objev letošní cyklistické sezóny, Elišku Hanákovou. V Milovicích se poprvé ve své krátké cyklokrosařské kariéře dokázala ve své kategorii prosadit do elitní „dvacítky“ výsledkové listiny, když dojela  se ztrátou na vítězku v čase necelé půlčtvrté minuty. Posunula tak svůj nejlepší výsledek z Holých Vrchů o dvě příčky vpřed, ale hlavně:  časový odstup na vítězné dívky v této kategorii se závod od závodu snižuje! A to je před posledním, mistrovským závodem za týden v Kolíně, velmi potěšující zjištění! V průběžném pořadí figuruje „Elis“ se ziskem 56 bodů na 24. místě s reálnou možností ještě dalšího dílčího posunu. Pro úplnost doplním, že v této kategorii doposud bodovalo 47 děvčat.

V Milovicích byli ostře v akci i dva naši odchovanci, Tomáš Tlamka „Contador“ a Adéla Šafářová, toho času oba týmově příslušní v Nutrend Specialized Racing Team . Potvrdili, že jejich medailové profity z Čáslavi nebyly náhodné a umístění odtud takřka přesně zopakovali i v Milovicích. Přesně řečeno: druhé místo zreprýzovala ze závodu žen z minulého týdne Adéla Šafářová, Tomáš Tlamka „Contador“ si o stupínek pohoršil, když vybojoval tentokrát nepopulární, „bramborovou“ pozici. Adéla  v Milovicích dokázala porazit i bronzovou z nedávného Mistrovství Evropy v Táboře, Nikol Noskovou a i když z tréninkových důvodů vynechá závod C1 za týden v Kolíně, její ambice pro lednový cyklokrosový světový šampionát nejsou pro kategorii žen U23 zanedbatelné… „Contador“ spurtoval do cíle Milovického závodu s půlminutovou ztrátou na vítěze a i zde hodně znervóznil před blížícím se MČR všchny favority této kategorie… Právě on by mohl být  za týden v Kolíně oním pověstným „černým koněm“ mistrovského klání… Budeme držet palce! Zde mrkněte na kompletní výsledkové listiny i na report z Milovického poháru.

Napsat komentář