Výroční ceny uděleny!-2

Podle již tradičního, osvědčeného scénáře a na tradičním místě proběhlo minulý čtvrtek slavnostní oddílové výroční ro(c)kování, jehož hlavním bodem programu bylo udělení výročních oddílových cen. Samozřejmě  nejostřeji sledované byly v dětských kategoriích ceny „Borec MORAVEC“, které jsou léty honorovány trofejemi, které kdysi vybojoval ten, po němž je náš oddíl pojmenován: Vlastimil MORAVEC. A mezi dívkami i mezi chlapci jsou po čtvrtku „zbrusu“ noví laureáti nejprestižnější oddílové ceny za r. 2017!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jana „Džejn“ Tesařová je čerstvou držitelkou oddílové Výroční ceny „Borec MORAVEC“ v kategorii dívek.

Bohužel letos sice nikdo z rodiny MORAVCOVÝCH mezi nás nezavítal, zato z Brna – Kohoutovic dorazily hned tři významné osobnosti: Jarda Blaha, Vašek Kurdík a Rudla Labus! A právě oni dodali slavnostnímu večeru ten správný punc! Stejně jeko starosta obce Benešova, pan Antonín Rus, který se velmi zdatně ujal předávání cen Mistrům Benešova v závodech horských kol za uplynulý rok. Už léty drží vysoko prapor v obci, kde se před patnácti lety cyklistický oddíl MORAVEC Team zrodil, především tři, již zkušení bikeři: Dvě bikerky- Anna Zemánková a Lucinka Koudelková a jeden biker – Matyáš Koudelka. A ani v končícím roce si toto osvědčené trio nevedlo na závodech všeho druhu – vůbec špatně!

PC280198a
Mezi chlapci je držitelem nejprestižnější oddílové ceny za r. 2017 Honza „Džony“ Šindelář!  Blahopřejeme!

Hlavní část večera byla nejdelší, protože nominovaných na jednotlové ceny bylo skutečně početné množství. Magnetem, jak už bylo výše zmíněno, bylo vyhlášení nejlepší dívky a chlace v rámci hlavních cen „Borec MORAVEC“. Letošní šampionka v MTB XCE z MČR v Brně, Jana „Džejn“ Tesařová po zásluze dosáhla na nejvyšší metu, stejně jako si tuto mezi chlapci určitě zaloužil i další náš spolehlivý reprezentant Honza „Džony“ Šindelář. Titul „Dravce MORAVCE“ putuje k Jirkovi Zavřelovi ml. až do daleké Austrálie! To za vítězkou této ceny mezi dívkami nebude putování nijak dlouhé: poprvé se mezi nejlepšími blýskla šikovná Justýnka Novotná z Boskovic. Ve vyhlašování cen se střídali tři svědomití „Kohóti“, vyjímkou byla pouze hlavní cena v kategorii chlapců. Tu Honzovi „Džonymu“ Šindelářovi předal symbolicky její dosavadní držitel Tomáš Tlamka „Contador“, náš odchovanec, toho času čtvrtý v republice mezi cyklokrosaři – kadety-  týmově příslušný v Nutrend Specialized.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jarda Blaha právě přečetl držitelku CykloOskara: je to Maruška Zouharová!

Skokany roku (nikoli zelenými) se zcela objektivně na základě propočtu stali Lucinka Gottwaldová s Matouškem Lipenským a jako Objevům roku jsme zatleskali Klárce Věrné spolu s Filipem Eclerem. Po kratší pauzičce v průběhu slavnostního večera přišla řada i na ceny pro dospělé. Majiteli pomyslného CykloOskara (Cena „Velké“ Evy) jsou po čtvrtku Maruška Zouharová a Karel Všetula. Akademici v tomto případě objektivně posoudili hlavně jejich velkou míru svědomité práce pro oddíl, především v rámci 16. ročníku MTB Superior Poháru Drahanské vrchoviny. Myslím – a snad mi dáte za pravdu, že trofeje jsou beze sporu ve správných rukou… Stejně, jako obě ceny „Malé Evy“, které jsou udělovány dospělým za jejich výsledky v závodech. Zde se těší, také určitě zcela  po zásluze, z vítězství Michaela Hanousková a Dominik Prudek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Našim dospělým „bombarďákům“ kraloval loni suverénně Dominik Prudek!

Neoficiálně byla udělena i cena Trenér roku, kterou si odnesl   z iniciativy Vlaďky Tesařové Honza Šindelář st., zcela oficiálně a legitimě ale proběhly „pasovačky“. Byť zástupce Svatováclavského šiku se i letos, bohožel,  omluvil. Petr pasování zvládl a neuťal nikomu ucho či ouško a ani nijak jinak nikoho -zaplať Bůh – nezranil. A tak jsme mohli ještě v pohodě běžícího slavnostního večera piteně zavzpomínat na naše letos zesnulé kamarády – Lojzíka Krkavce a Karla Stloukala, a v úplném závěru připít na zdraví MORAVEC  Teamu, který letos oslavil „malé kulatiny“ – (pro mě neuvěřitelných) 15 let existence… „Úhlavní“ oslavy proběhnou, samozřejmě, na výročním plese cyklistů 20.1.2018, který tentokrát pohostí obec Suchý.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Petr měl letos při pasovačkách pevnou ruku… Takže počet sťatých oušek je i po čtvrtku na stále stejném čísle… Vlastíkovo levé k nim (naštěstí) nepřibylo…

Z vědomostní soutěže o Vlasíkovi MORAVCOVI po čtvrtku také víme, kolikátý dojel v silničním závodě jednotlicvů s hromadným startem na LOH v Montrealu 1976, a ve kterém roce vyhrál prestižní „etapák“ Okolo Slovenska… Určili jsme v rámci druhé doprovodné soutěže i foto roku (připomenu jen ještě vítěze obou typovaček: Matouše Lipenského a Martina Gottwalda, které svědomitě vylosovala čerstvá držitelka CykloOskara Maruška Zouharová… Že jsme benešovskou restauraci Morava „zavírali“ nemusím nijak zývlášť  zdůrazňovat… Zde mrkněte na dvě fotogalerie a i na seznamy nominovaných, ve kterýcj jsou už i doplněni čerství laureáti výročních cen MORAVEC Teamu za r. 2017:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Rudla Labus právě vyhlásil „Skokanem roku“ Matouška Lipenského!

Napsat komentář