„Vrchovina“ po sedmé…

…se jela poslední červencovou sobotu ve Velenově a přehoupla se tak do své druhé poloviny. To znamená, že v boji o prestižní poháry začíná přituhovat. Velenovem začala série pěti závodů, které půjdou za sebou v rychlém sledu po týdnu a je tedy zřejmé,  že v srpnové závody ve Valchově, Benešově, Kořenci a Bukové mnohé napoví o celkových vítězech letošního 14. ročníku.  

01
Starší žákyně Anička Zemánková s Anetkou Fritzovou vybojovali pro MORAVEC Cenné „double“. Karty v tomto duchu byly rozdány hned po startu…

Moravci byli samozřejmě při tom byť v poněkud v redukované sestavě, čehož příčinou bylo především na plno probíhající období dovolených. Přesto šest zlatých, pět stíbrných a čtyři bronzové medaile, které naši ve velenovském lese a na přilehlé stráni vybojovali, je chválihodný počin. Už ve startu odrážedel dívek se blýskla stříbrem šikovná Terezka Fritzová, která má i velmi dobré vyhlídky na medailové umístění v celkovém pořadí. Umístěním ji napodobila v kategorii děvčat 7-8 let Barborka Tlamková, kterou od nejvyšší příčky dělily pouhé dvě vteřinky… Po dravém výkonu si další „bednové“ umístění vybojoval ziskem bronzu v kategorii chlapců 9-10 let i Matyášek Koudelka.

02
Mladší žákyně Anička Smtná šlape tvrdědo pedálů. Odměnou jí bylo zasloužené vítězství.

Starty mladších žáků a žákyň měly favority v našich jezdcích se zkušenostmi za závodů Českého poháru. A Ti – jmenovitě Jakub Tesař mezi chlapci a Anna Smutná mezi dívkami splnili svoji úlohu stoprocentně a připsali si další cenná prvenství. Obdobně jsme tleskali našim barvám při startech kategorií starších žáků a žákyň. Tomáš Tlamka „Contador“ potvrdil jistým vítězstvím svoji letošní dominanci, když ho na stupně vítězů doprovodil jeho týmový parťák, v cíli třetí Víťa Suchánek. Stejnou „váhovou“ kategorii dívek ovládla s přehledem Anna Zemánková a v cíli druhá její týmová kolegyně Aneta Fritzová zařídila, že i z Velenova si MORAVEC odvezl cenné „double“. Pro „Contadora“ a Aničku Zemánkovou byla velenovská race poslední ostrou zkouškou před silničním Mistrovství ČR žáků a kadetů v Litoměřicích, kde je z MORAVCŮ doplní ještě Michal Šmída, Terka Obořilová, Jana Tesařová, Dominik Prudek a Honza Šmída.

03
Osvědčená bojovnice Monika Konečná si na náročné velenovské trati dojela pro cenné stříbro!

Ani v závěrečných popoledních startech jsme nevyšli na prázdno. Společný závod juniorů a kadetů uvládl suverénně třetí borec z nedávného MTB MČR v Kutné Hoře – Dominik Prudek. V závodě juniorek a kadetek po smůle a odstoupení Jany Tesařové podržela náš prapor vysoko v cíli nakonec druhá, Monika Konečná. V elitním startu mužů vybojoval v nebývalé konkurenci 22 jezdců cený bronz Radim Kovář a medaile nám zacinkali i v obou startech mužů Masters. Ve „dvojkách“ bral zlato pro MORAVEC Martin Gottwald a bronz Leoš Balák, ve „trojkách“ si pohlídal zkušeně stříbrnou medaili zase Víťa Prudek. Všem nedailistům z Velenova letí blahopřání k dosaženým výsledkům, všem ostatním pak velký dík za bojovné výkony s vírou, že příště to třeba na tu vysněnou „bednu“ už vyjde taky… Kompletní výsledkový servis najdete na: http://www.pohardrahanskevrchoviny.cz/ a foto tuť:
http://moravecteam.rajce.idnes.cz/2015.07.25._PDV_Velenov/