Na vratkých sférách…

Ve své nosné části probíhalo i páteční cvičení borců a borek MORAVEC Teamu s pomocí krajně nestabilních, nafukovacích   gymnastických míčů. A protože jsem si páteční trínink tentkorát s ostatními stihnul „střihnout“ taky, měl jsem tudíž možnost v životě vůbec poprvé absolvovat cvičební proceduru s touto netradiční, ale jak jsem tušil, vysoce účinnou cvičební pomůckou. Pod erudovaným Vojtovým vedením moje dojmy z této části cvičení předčily očekávání!

IMG_4005
Například tímto cvikem jsme s pomocí gymbalu procvičili kromě břišního svalstva ruce i nohy!

Gymbaly přišly na řadu po odpovědném rozbšhání a stejně poctivé rozcvičce. Každý cvik se „šel“ zpravidla 4x po sobě v minutovém intervalu a postupně jsme kromě břišního svalstva notně procvičili – zejména při závěrečném zvedání míčů obounož – i dolní končetiny. Že vratké sféry velmi dobře trénují umění držet stabilitu, nemusím nikterak zvlášť zdůrazňovat… Zkrátka: za mě supr tréninková variace! A myslím, že gymbaly, co by inovační prvek letošní zimní přípravy, si už oblíbili všichni MORAVCI!

IMG_4014
Oblbenou cvičební pomůckou Marušky se stal volejbalový míč. A vskutku si s ním vede cvičení od cvičení stále lépe!

Tři štafetová družstava si to následně rozdávala při tuhých soubojích přes tělocvičnu „na dél“, když na obrátce vyzvaly zpravidla ke svému zdolání trénující obávané ribstole nebo-li žebřiny. Paralelně předváděla obdivuhodné kousky s volejbalovým míčem Maruška Zouharová, která opět přijela s námi potrénovat, a která v gymbalové fázi cvičení pracovala pilně s činkou. Hlavní grupa si finálně zahrála ještě basket no a v samotném závěru jsme při  nástupu popřáli a hobla dali protivanovskému Dominiku Ptáčníkovi, který právě v těchto dnech oslavil deváté narozeniny!

Napsat komentář