Májová smršť!

Název článku není tak úplně přesný… Ano, vím, že aktuálně stále vládne čtvrtý měsíc roku – tj. duben, ale protože měsíc, ve kterém vše kvete, a který je možná nejkrásnějším v roce, už klepe na dveře, dovolil jsem si článek uvést už v jeho jménu… A to slovo smršť? Neznamená příval větru, vody, či jiných negativních klimatických projevů… Znamená příval bikových závodů, kterými se „předmájový“ víkend jenom hemžil… A MORAVCI – jak, jinak – byli účastni! A nejen to…

„Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se..!“ Ne, že bychom si nevážili legendární věty zakladatele novodobého olympismu, barona Pierre de Cubertaina a nectili ji, nicméně jsme vždy rádi, když nám to při našich závodnických aktivitách kromě účasti navíc i medailově zacinká… A to se dělo v hojné míře i o minulém víkendu…

MTB Šumperský pohár – Velká cena Velkých Losin

Další prestižní moravská biková série odstartovala minulu sobotu v ještě nedávné době „Mecce“ horských kol, ve Velkých  Losinách. MORAVEC Team zde jak se patří reprezentoval šikovný „qartet“ sourozenců Lipenských. A report, který mi poslala jejich maminka je tak okulibý, že Vám ho posouvám ve „full version“:

stažený soubor (3)
O první letošní dvojité vítězství („double“) pro MORAVEC Team se zasloužili na závodech ve Velkých Losinách sourozenci Honzík a Jana Lipenští.

Ahoj Petře, posílám pár fotek ze sobotního Šumperského poháru, z Velké ceny Losin. Honzík  a Janička jeli kategorii předžáci. Jeli společně a vyhlašování bylo též společné. Jeli dva asi kilometrové okruhy v lehčím terénu. Po startu se postupně  propracovávali dopředu a nakonec skončili Honzík první a Janička druhá. Hlavně Honzík překvapil, že vůbec závodil. Matoušek startoval v kategorii malí žáci. Jeli tři okruhy. Od startu vedl a pozici si kontroloval až do cíle, takže Matouš – 1. místo. Vítek v kategorii starší žáci měl dva asi 3 km okruhy v terénu. Startoval dohromady se všemi zbývajícími kategoriemi (junioři, kadeti, muži), takže po startu trochu mela. Nakonec šesté místo a spokojenost. Ahoj Miša.

stažený soubor (2)
Matoušek Lipenský ovládl v Losinách kategorii „malých chlapců“ způsobem start – cíl!

Co dodat? Jen gratulaci k dosaženým výsledkům a pochvalu za vzorné repre oddílu, podpůrný rodinný tým nevyjímaje! Z Honzova výsledku mám „tuplovanou“ radost, protože v zimě na středečních cvičeních (mimochodem, jeho letošní přístup k tréninku hodnotím podtrženou jedničkou) mi slíbil, že se do závodění letos už opravdu opře! Zdá se, že slovo nedělá jenom muže, ale v případě Honzíka  – i chlapce! Jen tak dál! Supr výsledky Lipenských si zde můžete  časem odkontrolovat. A ještě poznámka související s krásami našeho rodného jazyka: název Velká cena Velkých Losin je samozřejmě správně, i když našemu oku i uchu by možná lépe pasovalo buď – „Malá cena Velkých Losin“ a nebo „Velká cena Malých Losin“…

Kolo pro život-Hustopeče-Agrotec Tour ŠKODA Auto

Druhý díl „České bikové spartakiády“ se uskutečnil na tradičních tratích v okolí jihomoravských Hustopečí a v závodě mužů ELITE ho svojí účastí ozdobil stříbrný z prvního MTB XCO „poháru“ v Praze – Řepích – Honza Škarnitzl (Sram Mitas Trek). V dětských závodech se to našimi barvami docela hemžilo a i výsledkově se našim dařilo. Určitě cenné stříbro mezi dívkami mládí 8-9 let vybojovala v konkurenci 22 soupeřek Justýnka Novotná, když ve stejné kategorii kluků dojel Tomáš Sedlák 24.Kluků v této kategorii startovalo celkem 38.

kpz_2018_hustopece_facebook_13
Kromě jezdců MORAVEC Teamu si pořadatelé v Hustopečích považovali i startu špičkového českého bikera, Honzy Škarnitzla.

Na MORAVECKÉ stříbrné vlně pokračovala ve startu dívek 10-11 let Anička Hanáková, kterou v závodě jistila v cíli šestá, Lucinka Koudelková. V této kategorii holky čelily celkem devíti soupeřkám. Dva „koně“ jsme měli i v závodě kategorií 12-13 let. Eliška Hanáková potvrdila na jihu Moravy „pražskou“ formu a s přehledem svůj závod vyhrála! Nepopulární „bramboru“ bral mezi kluky Matyáš Koudelka.

Tři naši rajdři startovali i na trati „JTM“ a Lukáš Sedlák zde byl nejlepší mezi kluky 12-13 let! Druhou „bramboru“ si na této trati vybojoval v Hustopečích Matyáš Koudelka, což určitě nejvíce ocenila jeho maminka Monika Koudelková, nemajíc tím pádem starost se zajištováním přílohy k nedělnímu obědu… Kluci měli v tomto závodě celkem 10 soupeřů. Tuto trať jela i v cíli mezi dívkami pátá, Lucinka Koudelková, když holek bylo na startu právě pět.

stažený soubor
Lukáš Sedlák v závodě kategorie chlapců 12-13 na trati „JTM“ nebyl postavou nejvyšší, výkonem byl ale nejlepší!

V akci byli v sobotu i naši dospělí. V závodě kategori mužů 17-22 let se v konkurenci 32 soupeřů umístil ve druhé polovině výsledkové listiny (17. místo) Jirka Štěpaník ml.. Jeho táta,  bral v konkurenci 62 soupeřů v cíli 34. příčku. Zde si odkontrolujte kompletní výsledkový servis. A k výsledkovému sumáři ještě poznámka: holky Hanákovy nemají ve výsledkových listinách uvedeny oddílovou příslušnost a Lukáš Sedlák má zase svůj kmenový tým zapsán zkomoleně… Takže prosím tatínky (maminky) o doplnění a opravu, prý to jde udělat snadno na základě Vašich přístupových přihlašovacích kódů. Díky moc…

 

Napsat komentář