Kořenecká obhajoba!

Na první MTB „Vrchovině“ v Benešově vysoko nastavenou výkonnostní laťku (6 zlatých, 4 stříbrné a 4 bronzové medaile v pořadí OPEN) dokázali rajdři MORAVEC Teamu bez potíží vyrovnat i na druhém závodě seriálu, který za slunečného až horkého počasí pohostila druhou červnovou sobotu vzorně obec Kořenec. Strukturárně je rozložení počtu jednotlivých cenných kovů od Benešova sice trošku odlišné, tato skutečnost má ale minimální význam, uvědomíme-li si, že  konkurence, které museli MORAVCI v Kořenci čelit, byla „hutná“ jak kvantitativně( startovalo celkem 225 závodníků), tak především co se kvality týče…

02
Na čem to sluší Leonce víc? Na odrážedle nebo na kole?

Cykloteam Kolárna, TUFO CZ Otrokovice, Cykloteam MXM Hulín, Short Bike Academy Opletal, SK Jiří Team… To jsou jen namátkou prvotřídní týmy, které se na tratích U větřáku prezentovali skutečnou bikerskou kvalitou, o regionálních silných soupeřích v podobě Drahanského Sport týmu či ACT Lerak Blansko nemluvě… A této tvrdé konkurenci dokázali naši bikeři nejen srdnatě čelit, ale silné přespolní i porážet, čehož 14 vybojovaných „placek“ v prestižním OPEN pořadí je jasným důkazem!

01
Tonda Hanák vybojoval v kořeneckém stoupání na odrážele cenný bronz!

Už první start dne, kterým byl závod odrážedel kluků, nás namlsal… Tonda Hanák si s nepříjemným kopcem poradil ve třetím nejrychlejším čase! Úlohu favoritky pak jistým vítězstvím potvrdila ve stejné kategorii dívek o pár minut později ziskem zlata Leonka Eclerová, která si, podobně jako z Benešova,  i z Kořence, díky následnému vítězství v závodě dívek do 6 let odvezla opět dva vavříny! Zlato z Benešova obhajoval v kategorii 7-8 let i její brácha Filip Ecler, ten  se ale musel tentokrát sklonit před výkonem Samuela Muchy (SK Jiří Team), který našeho rajdra „přetlačil“ o 23 vteřin. Parádním číslem pro nás byl pak závod stejně mladých děvčat, po kterém jsme se díky Lucii Gottwaldové a Zitě Žerníčkové mohli radovat z ten den prvního dvojitého vítězství!

04
Tři naše výborné „stíhačky“ v závodě dívek 9-10 let. Nepopulární „bramboru“ nakonec brala Justýnka Novotná.

A nezůstalo jenom u něho. Podobně úspěšný byl pro nás start dívek 9-10 let, ve kterém byla k naší  velké radosti  nejrychlejší Lucie Koudelková a bronz brala další naše borka – Barča Janovská! Jako by naše děvčata nechtěla soupeřkám stupně vítězů půjčit ani n chvilku… Dalšího „double“ pódia jsme si užívali o pár desítek minut později, to když závod mladších žákyň ovládla Amálka Gottwaldová před Barčou Tlamkovou! A to ještě spolufavoritka závodu, naše Anička Hanáková  doplatila na nezaviněnou  kolizi krátce po startu, po které musela následně ze závodu bohužel odstoupit… Stříbro nám cinklo díl Elišce Hanákové v prestižním závodě starších žákyň. „Ellis“ nestíhala pouze  výbornou, o rok starší  Patricii Srnskou (Cyklo-ski Club Polička), na kterou v cíli ztratila – podobně, jako ne nedávném závodě MTB ČP v NMnM – necelou minutu…

03
Lucinka Gottwaldová vyráží vstříc vítězství v závodě, který se divákům moc líbil!

V posledním bloku startů vybojoval mezi juniory / kadety stříbro Honza „Džony“ Šindelář, který nestačil pouze na Jakuba Zemeneho (Short Bike Academy Opletal),  který tak „Džonymu“ oplatil porážku  z před týdne z Nového Města na Moravě. V závodě. Zajímavý „sestrovražedný“ souboj svedly dvě naše holky: na domácí trati rychlá Kristýna Kolářová a závod od závodu se lepšící Klára Odehnalová. Více sil měla a z bronzu se v cíli mohla radovat, boskovická Klára Odehnalová. Spolehlivým sběratelem vzácných kovů pro MORAVEC Team je i Martin Gottwald, který tuto skutečnost potvrdil v Kořenci ziskem cenného stříbra, a který uzavřel ten den náš medailový sběr.

05
„Double“ pro MORAVEC v mladších žákyních! Bravo holky! Moc nechybělo a mohl být „tripl“…

Podotknu ještě, že profit mnaašich cenných kovů mohl být podstatně vyšší, neboť jsme měli tentokrát skutečně nadúrodu „bramborářů“… Posuďte sami:  Ve svých kategoriích zůstali na 4.místě,  těsně pod „bednou“ Matouš Lipenský, Justýnka Novotná, Adélka Zavřelová (ta souboj o bronz prohrála s Aničkou Hudečkovou opravdu smolně), Roman Šindelář, již zmíněná Kristýnka Kolářová a Honza Šindelář st… A i umístění v TOP5 Klárky Věrné, Vítka Lipenského a Franaty Paděry se počítá… Zkrátka i na Kořenci MORAVEC: dost, dobrý..! Zde jsou naše medailové souhrny:

Rekapitulace medailistů MORAVEC Teamu – OPEN
  • Zlata vybojovali: 2x Leona Elerová (odrážedla a do 6-let), Lucie Gottwaldová (7-8 let), Lucie Koudelková (9-10 let), a Amálie Gottwaldová (11-12 let)
  • Stříbra vybojovali: Filip Ecler (7-8 let), Zita Žerníčková (7-8 let), Barbora Tlamková (11-12 let), Eliška Hanáková (13-14 let), Honza „Džony“ Šindelář (kadeti – junioři) a Martin Gottwald (Masters II)
  • Bronzy vybojovali: Antonín Hanák (odrážedla), Barbora Janovská (9-10 let), a Klára Odehnalová (juniorky / kadetky)
06
Nejlepší starší žákyně z Kořence. Eliška Hanáková stříbrná!
Rekapitulace medailistů MORAVEC Teamu – OBCE
  • První místa: Klára Věrná (odrážedla), Zita Žerníčková (7-8 let), Lucie Koudelková (9-10 let), Barbora Tlamková (11-12 let) a Eliška Hánáková (13-14 let)
  • Druhá místa:  Antonín Hanák (odrážedla),  Barbora Janovská (9-10 let),  Matyáš Koudelka (11-12 let), Veronika Ptáčníková (13-14 let), Dominik Ptáčník (9-10 let)
  • Třetí místa: Jonáš Janovský (do 6 let), Justýna Novotná (9-10 let)
07
Jakub Zemene s Honzou „Džony“ Šindelářem „udělali“ závod juniorů / kadetů.

Díky všem MORAVCŮM za poctivé výkony na Kořenci, podpůrné, především rodinné týmy nevyjímaje. Zde studujte kompletní výsledkový servis a připomeňte si tvrdé kořenecké souboje (zatím) ve třech fotogaleriích:

09
Na Martina Gottwalda je – co by sběratele medailí pro MORAVEC Team – za všech okolností zkrátka spoleh!

Napsat komentář