„Kohouti“ také na trati!

Jen dva dny po symbolickém startu MORAVEC Teamu vyrazili vstříc nové cyklistické sezóně také naši kamarádi z Tatranu Kohoutovice. Jejich zahájení sezóny bývá pravidelně spjato s naším Vlastimilem MORAVCEM, který v Kohoutovicích prožil několik krásných let  a který zde, bohužel, také 15.4. 2019 tragicky zahynul… Především tato skutečnost je pobídkou, aby MORAVEC Team měl pravidelně na tomto zahájení svého zástupce a ne jinak tomu bylo i letos…

IMG_8119
„Velkou“ Evu, Pavlínku, Šimona a druhou Pavlínku k nám velice pevně váže pouto jménem Vlastimil MORAVEC…

Pravda, vzhledem ke skutečnosti, že se akce „Kohoutů“ kryla s prvním závodem MTB Českého poháru v Kutné Hoře, nebylo zastoupení našeho oddílu zrovna masové, ale jeden náš reprezentant byl v sobotu dopoledne v „Kohoutkách“ ostře v akci! A i díky této skutečnosti máme pod kontrolou jedno důležité datum, které se zde s úctou připomnělo: letos 7. května 2019 by Vlastimil MORAVEC oslavil 70. narozeniny!

IMG_8145
Jarda „Blagyn“ Bláha odvedl tak, jak jsme u něho vždy zvyklí, výkon na 100%!

Osvědčený scénář akce, která i letos  proběhla v režii svědomitého  Jardy Bláhy,  zůstal beze změn i pro letošní rok. Po uvítání štamprdlí dobré pálenky bylo na programu ještě před vlastním startem bohaté depo – občerstvení formou lidových moravských pochoutek, které i letos velice svědomitě zařídil velký Vlastíkův kamarád  a pro tuto akci jmenovaný proviantní náčelník v jedné osobě, Mirek  Baksa. Holky MORAVCOVY zde zastupovaly kromě „Velké“ Evy i obě Pavlínky, přičemž ta starší, dcera Vlastíka z prvního manželství, byla později velmi akční a aktivní členkou slavnostního mini-pelotonu.

IMG_8081
Mrkvův dort.Geniální…

A právě holky MORAVCOVY  předaly „Kohótům“ krásný dar – stylový „Mrkvův“ dort! Vlastíkovi MORAVCOVI po dobu jeho závodní kariéry kamarádi přezdívali – jak jistě už všichni víte – „Mrkva“, a že dort zdobilo sedm skutečných mrkví, bylo  stylové a originální zároveň. Dort chutnal výborně a já měl tu čest být jedním ze sedmi šťastlivců, kterým bylo dovoleno  jednu z mrkví schroustat..!

IMG_8170
Dvacetinásobný Mistr světa v kolové – Jindra Pospíšil.

Po sešikování skupiny ke společné fotce následoval slavnostní výstřel, kterým „Kohóti“ se svými hosty a Vlastíkem MORAVCEM sezónu „on-line“ odstartovali. Na kolech, auty či pěšky se přesouváme  z fotbalového hřiště Tatranu do Kohoutovic, na místo tragické MORAVCOVY nehody, kde pokračuje slavnostní den u pamětní desky velkého sportovce a kohoutovického občana. I letos se to zde cyklistickými esy či jinými osobnostmi – ať už současnými či – z minulosti, jenom hemžilo… Rádi jsme se pozdravili ze skvělým dráhařem Ivanem Kučírkem, nechyběl legendární „Piccolo El Bandito“ – Rudla Labus, vedle Jardy Bláhy byl na akci přítomen i jeho syn, také skvělý dráhař – Martin Bláha, Duklu Brno zastoupil výborně p. Dostál a těšit jsme se letos mohli i z přítomnosti dvacetinásobného Mistra světa v kolové – Jindřicha Pospíšila!

IMG_8155
U Vlastíkovy pamětní desky, na místě tragédie z 15. dubna 1986…

No a řeknu Vám: držet se na vyjížďce v háku za Rudlou Lábusem, to je zkrátka zážitek asi pro každého cyklistu! Dravá a rtuťovitá část minipelotonu dojela kolem „priglu“ –  jako tradičně – až k lesnímu přístavišti, aby jsme se pak společně občerstvili   na dalším depu, když zázemí k němu nám poskytnula restaurace „U Marušky“. No a právě zde se (snad) podařilo dojednat návštěvu dvacetinásobného šampiona v kolové, Jindry Pospíšila,  na jednom nebo možná i více závodech naší letošní MTB „Vrchoviny“!

IMG_8168
Legendy Československé cyklistiky na finálním depu, v restauraci „U Marušky“..

Pro cestu zpět jsme volili – tak jako v minulých letech – trasu lesní oborou a i letos jsme měli štěstí jak na setkání s jeleny – daňky, tak i na setkání s rodinkami divokých vepřů, kde nás zaujalo brevně atypicky vyvedené selátko – albín… Pod ochranou tří elitních Kohoutovických stíhačů jsem měl nejen po celou cestu zpět pocit jistoty a bezpečí, ale především jsem se od kluků dozvěděl – že za atypicky barevně vyvedené kančí selátko může zdejší kadeřnický salón, který je pověstný svojí vstřícností k jakémukoli zákazníkovi… Zde mrkněte na fotogalerii z pohodové „kohoutí“ soboty…

Napsat komentář