Sezóna vrcholí!

Minulou sobotu pohostil městys Knínice už desátý, předposlední závod MTB Superior Colorprofi poháru Drahanské vrchoviny, což je neklamným znakem, že biková sezóna spěje ke svému závěru i vrcholu zároveň. Náročné tratě v Knínicích byly pro nás víc, než dobrou průpravou na finále v Novém Městě na Moravě, kde se v místní Vysočina aréně předposlední zářiovou sobotu definitivně rozhodne o držitelích prestižních pohárů. K naší velké radosti je po Knínicích a v předvečer finálového závodu vážně „ve hře“ o poháry hned 10 našich rajdrů! A už teď je jisté, že z našich řad máme čtyři jisté vítěze v celkovém pořadí OPEN! Bravo MORAVEC!

DSC_0107
Leonka Eclerová brala v Knínicích cenné stříbro!

Před časem jsme již mohli – jako jednu z prvních –  oslavit celkovou vítězku v kategorii do 6- ti let – Leonu Eclerovou, která sice dojela v Knínicích na 2. místě za Sofií Drongovou (TUFO Cyklozákladna Otrokovice), ale protože sympatická Siofie se v první polovině závodů  na MTB „Vrchovině“ neobjevovala, nemůže už Leoninu pozici celkové vítězky ohrozit.

DSC_0135
Zatím nejúspěšnější sezónu zažívá letos Justýna Novotná. Vítězstvím v Knínicích si zajistila celkové prvenství na MTB „Vrchovině“ v kategorii 9-10 let.

Justýna Novotná (9-10 let) na sebe upozornila už v závodech MINIME na Českém poháru ziskem dvou druhých míst a svoje kvality potvrzuje i na prestižní „Vrchovině“. V Knínicích vyhrála letos po osmé a s předstihem si zjistila celkové prvenství! Výborně jí letos sekundují i její dvě o rok mladší týmové parťačky: celkově druhá skončí Lucie Gottwaldová (druhá dojela i v Knínicích), v TOP 5 se umístí  i Magdalena Bartošová (v Knínicích 6. místo).Dobrá práce holky!

DSC_0224
Anička Hanáková a Amálka Gottwaldová jsou spolu s Aničkou Hudečkovou skutečnými „hvězdičkami“ letošní „Vrchoviny“.

I do třetice čekáme  zlato pro MORAVEC Team díky našim šikovným dívkám. Bude nám patřit v kategorii mladších žákyň, nevíme ale ještě, která z děvčat ho vybojuje: bude to Amálka Gottwaldová nebo Anna Hanáková? Přesnou odpověď na tuto otázku dá ale určitě sobotní finálový závod. Že to bude možná drama až do posledních metrů, potvrdil i závod v Knínicích ve kterém vyhrála po dalším vzájemném dramatickém souboji s náskokem 5 vteřin Amálka před Aničkou. V TOP 5 celkové výsledkové listiny  máme před finále ještě Barboru Janovskou (v Knínicích 6. místo) a v TOP 10 pak Lucii Koudelkovou (v Knínicích 5.místo).

DSC_0180
Eliška Hanáková se Knínice užívala!

Čtvrtou vítězkou letošní MTB „Vrchoviny“ z našich řad je opět dívka,  starší žačka, Eliška Hanáková, která po triumfech v Českém Poháru, na Mistrovství ČR v Hlinsku a na Mistrovství Evropy v Itálii bude mít titul celkové vítězky i z letošní MTB „Vrchoviny“! Určitě pro Elišku doposud TOP sezóna! V Knínicích se přihlásila do závodu jako jediná starší žákyně a  startovala opět současně s kluky – staršími žáky. O jejich kvalitách svědčí skutečnost, že do cíle znovu přijela absolutně první, s náskokem 21(!) vteřin před nejlepším starším žákem, Davidem Friedlem (SK Jiří Team).

DSC_0025
Bronz na domácí trati vybojoval domácí favorit Jonášek Janovský!

Na „stříbrný“ pohár má po velmi dobrých výkonech v druhé polovině sezóny „zaděláno“ v kategorii chlapců do 6 let – Jonáš Janovský. Ten dojel na domácí trati v Knínicích na 3. místě, popáté v řadě stál na stupních vítězů a tato série by mu měla zjistit i celkovou pohárovou „bednu“. Pevně věříme, že „Jony“ naváže na medailovou šňůru i V NMnM! I v této kategorii bychom měli mít ještě jednoho borce v celkovém pořadí na pódiu: v TO5 5 se drží i Toník Hanák (v Knínicích dojel 5.).

DSC_0192
Radost Vítka Lipenského v cíli byla zcela oprávněná!

Podobně jako Jonáš Janovský, je velmi blízko celkovému 2. místu v kategorii starších žáků Vít Lipenský. Minulou sobotu nestíhal pouze Davida Friedla (SK Jiří Team) a za určitých okolností by mohl Vítek ještě tuto kategorii i vyhrát! Brzy už budeme mít jasno… V knínickém „Val di Sole“ se blýskl kvalitním výkonem a 4. místem Matyáš Koudelka, který spolu s Lukášem Sedlákem a Romanem Šindelářem figuruje i v TOP10 celkové výsledkové listiny.

DSC_0245
Další Vítek, tentokrát Suchánek je i po Knínicích ve hře o pohár v celkovém pořadí!

Vše nasvědčuje tomu, že po závodě v NMnM bychom nemuseli zůstat s prázdnou  ani v obou juniorských / kadetských kategoriích. Víťa Suchánek (v Knínicích dojel 6.) a Klára Odehnalová (v Knínicích 3. místo) mají před Vysočina Arénou výbornou výchozí pozici na celková „bednová“ umístění. K seznamu našich medailistů z Knínic je třeba ještě přičíst i bronzovou Zitu Žerníčkovou (7-8 let), která – nebýt nemoci – by asi také kandidovala na zisk některého z pohárů za celkové umístění…

DSC_0253
I Klára Odhnalová se výsledkem z „Val di Sole“ přiblížila hodně přiblížila k pohárové metě!

K výčtu pozoruhodných výsledků z Knínic je třeba  připomenout  páté a šesté místo Jany Lipenské resp. Adélky Věrné (7-8 let), 8. místo Matouše Lipenského v „natřísklé“ kategorii mladších žáků (startovalo jich 23) a taky dvě „pětky“ v podání Filipa Eclera (9-10 let, kluků startovalo 20) a na „Vrchovinové“ tratě se navrátivšího Vlastíka Odehnala (Masters III). Pochvalu za bojovné výkony zaslouží ale i ostatní MORAVCI. Od Klárky Věrné (do 6 let), přes Kubu a Toníka Doskočilovic (7-8, resp. 9-10 let), Dominika Ptáčníka (9-10)  a Honzu Lipenského (7-8 let) až po dva úplné nováčky v našem šiku: bratry Vojtěcha a Jakuba Ullrichovi (kat. 7-8, resp. 11-12 let), kteří měli premiéru o to těžší, že startovali v závodnicky početně silných kategoriích z „chvostu“ startovního pole… Poprali se s tím ale sympaticky! Zde je kompletní výčet našich medailistů z knínického Val di Sole:

Medailisté MORAVEC Teamu – pořadí OPEN:

  • Zlaté medaile vybojovali: Justýna Novotná (9-10 let), Amálie Gottwaldová (11-12 let)  a Eliška Hanáková (13-14 let)
  • Stříbrné medaile brali:  Leona Eclerová (do 6 let),  Lucie  Gottwaldová (9-10 let), Anna Hanáková (11-12 let) a Vít Lipenský (13-14 let)
  • Bronz si Velenova vezou Jonáš Janovský (do 6 let), Zita Žerníčková (7-8 let)  a Klára Odehnalová (juniorky / kadetky).
DSC_0119
Po návratu na „Vrchovinové“ tratě Zita Žerníčková „bednu“ neopouští! Bravo!
Medailisté MORAVEC Teamu – pořadí OBCE:
  • První místa: Jonáš Janovský (do 6 let),  Zita Žerníčková (7-8 let), Justýna Novotná (11-12 let),  Anna Hanáková (11-12 let), Matyáš Koudelka (13-14 let) a Eliška Hanáková (13-14 let)
  • Druhá místa: Lucie Koudelková  (11-12 let).
  • Třetí v pořadí finišoval: Antonín Hanák (do 6 let), Klára Věrná (do 6 let), Adéla Věrná (7-8 let), Dominik Ptáčník (9-10 let) a Barbora Janovská (11-12 let).

Díky všem reprezentantům za vzorné repre oddílu s přáním, aby jim forma a  závodnické štěstí vydrželo i do Nového města! Zde studujte kompletní výsledkový servis no a díky Lídě Adámkové, Karlu Všetulovi a Františku Čefelínovi nechybí ani 5 vydatných fotogalerií:

P1420894
Vlastík Odehnal dlouho odolával tlaku výborného Jirky Sedláčka.

 

Napsat komentář