Vydařená premiéra!

Slavnostní Večer vítězů MTB Poháru Drahanské vrchoviny 2019, který měl v osmnáctileté historii kultovní bikové série svoji premiéru a jehož organizace se ujal koordinátor seriálu – MORAVEC Team, se – dle následné reakce hostů a přímých účastníků – vydařil! A velký dík patří všem MORAVCŮM, kteří se o zdar akce zasloužili!

DSC_0020
Krátce před startem…

Sázka na „novou okysličující krev“,  v našich řadách při organizaci akce, se ukázala správným krokem. Například Tesařovi z Okrouhlé odvedli bezchybnou práci v rámci  „občerstvovací stanice“, která se ukázala – vzhledem k tak trošku nečekanému návalu v sále – jako klíčovým bodem… Jirka Tesař se předvedl jako rodilý Pan výčepní, paní Tesařová zvládala zase velmi zdatně ostatní práce s dočasným „depem“ spojené. Významě přiložili ruku k dílu i jejich šikovné dcry, Barunka a Jolanka.

DSC_0019
Pozdrav u Olešnice zařídili Gábina a Milan Pokorní!

Obdobně supr pomohli s „občerstvovačkou“ i Gabriela a Milan Pokorní ze Sebranic. A co víc! (Jak se to rýmuje…), přivezli na akci nezištně – sponzorsky – 5kg kravského sýru z mlékárny Olešnice – produktovou novinku s názvem: pařený sýr KAŠKAVAL. Po pochutině se v průběhu večera v pravdě „zaprášilo“, což je jasný důkaz, že sýr „very, very“ chutnal! Občerstvovací družstvo doplnili ještě – a též skvělou práci zde odvedli – Jana Ullrychová, Liduška Adámková a Karel Všetula. Zatím, co fotograf Karel „ze zástěry“ celkem brzy „vycouval“ a věnoval se svému hlavnímu úkolu, Liduška – vzhledem k soustavné „okupaci“ občerstvovací stanice hosty – zde setrvala prakticky po celou dobu… Přesto se  ke své původně plánované činnosti – tj. taky focení – dostala a první fotogalerie je právě z její ruky a z jejího „Canónu“.

DSC_0025
Patronka MTB „Vrchoviny“, senátorka Mirka Vítková předává ceny klukům – „odrážedlistům“.

Velitelku občerstvavací stanice, Lenku Tlamkovou, která tento důležitý „bojový“ útvar bezva „nastartovala“ a po startu ve správný směr  „pokočírovala“, vystřídala v pravý okamžik Pavla Eclerová, protože nadešel čas pro vyhlašování nejlepších rajdrů letošní MTB „Vrchoviny“… A byla to právě Lenka Tlamková, která při této hlavní činnosti večra vysoce erudovaně „řídila palbu“, když pod její taktovkou vystupovali na „Vrchovinovou bednu“ postupně  nejlepší borci a borky v 18-ti kategoriích pořadí OPEN a 12-ti kategoriích pořadí OBCE. Ceny nejlepším předávali avizované TOP cyklistické celebrity, kterými byli: prezident Českého svazu cyklistiky, pan Petr Marek, trenér české MTB reprezentace pan Viktor Zapletal, bývalý skvělý český cyklista-silničář (vítěz tří etap na Tour de France) Ján Svorada a soudobý špičkový český cyklista – silničár s angažmá v izraelské profi-stáji – Daniel Turek. Třešničkou na pomyslném dortu osobností, předávající ceny nejlepším, pak byla  senátorka Mirka Vítková a zástupci deseti pořádajících měst a obcí letošní MTB „Vrchoviny“, kteří se vzorně dostavili jako „jeden muž“, jako „jedna žena“…

DSC_0048
Petr Marek a Viktor Zapletal tleskají nejlepším dívkám kategorie 7-8 let v pořadí OBCE!

Že na Večer vítězů (dále jen VV) v režii MORAVEC Teamu dorazili čtyři tak významné osobnosti české cyklistiky (Marek, Zapletal, Svorada,  Turek) pravděpodobně o něčem napovídá…

DSC_0053
Sport sbližuje… Aneb Šafářovic hry pro děti v rámci první přestávky jsou v plném proudu…

Pojďme ale pokračovat ve „special thanks“ pro lidičky z MORAVCE, kteří se o vydařený večer dále významě zasloužili… Markéta Šafářová za pomoci dcery Adély Šafářové se perfektněě ujaly úkolu vyplnit první přestávku oficiální části večera hrami pro přítomné děti… Holky dokázaly zabavit  bezmála 50(!) pohybu chtivých, rtuťovitých a hravých dětí, účastnících se jejich her, dokonce hned dvakrát! Klobouk dolů..! Bravo! O výplň druhé přestávky (okénko do cyklistické historie) se postarali táta a syn, Radek a Matěj Kalinovi z Letovic, kteří zaujali bravurní jízdou na historických kolech z druhé poloviny 19. století… A i následné slovní představení těchto historických speciálů, v podání Radka Kaliny, přítomné hodně zaujalo… Super! V horáckém nářečí by se hodila citovat věta: „Bez trestnyho bodo…“!

DSC_0111
Kluci Kalinovic nás přenesli v čase zpět o téměř 200 let…

V souvislosti s VV musí zaznít další dvě „special thanks“: především Marušce Zouharové, naší nenápadné pomocnici, kterou máme tak moc rádi, a které si tak moc vážíme… Vlastoručně vyrobila pro všechny vítěze (a nejen pro ně) korálkové náramky v barvách MTB „Vrchoviny“! Když uvážíte, že ruční motorické schopnosti Marušky jsou  omezené, odvedla při této práci obdivuhodný výkon! Bravo Maruško a moc děkujeme!

DSC_0024
Maruščin náramek, přímo z jejích rukou… Velmi cenný dárek z Večera vítězů…

Druhý náš „special thanks“ patří  starostovi obc Suchý, Jakubovi Hlubinkovi, který nám pro akci zcela bezplatně místní kuturní dům poskytnul a co víc: na práce při přípravě a likvidaci akce nám poskytnul i svoje čtyři prvotřídní obecní pracanty: Bravo Kubo, moc děkujeme! Že by se jela v r.2020 místo závodu v NMnM po letech opět velká cena obce Suchý? Že by byl na obzoru velký „come-back“? Uvidíme… Potenciál na toto obec Suchý beze sporu má…

DSC_0129
Dres MORAVEC Teamu na prestižní „bedně“ elitní kategori mužů!

Není ale lidského konání, které by nevykázalo chyb (neb při naší snaze udělat něco pro druhé nejsme bezchybnými stroji, ale chybujícími lidmi…). Takže ty mínusy: určitě musíme příště va VV (připomínám, že  to není  zkratka již dávno mrtvé politické strany „Věci veřejné“, ale zkratka našeho Večeru Vítězů) pozvat zakladatele MTB „Vrchoviny“ pana Aloise Hložka z Okrouhlé. Občerstvení bude třeba připravit s předstihem, aby v čase před zahájením akce nemusela  „občerstvovaci jednotka“ zažívat v „občerstvovacím okopu“ tak „těžkou palbu“ a toliko se potit… Bude třeba i ostatním MORAVCŮM, kterých se nebude VV týkat (protože se na odměňovaných pozicích neumístnili – což se mohlo stát z různých důvodů), zdůraznit, že jejich účast na večeru je samozřejmě možná: buď v pozici pomocníků s organizací večera a nebo jako statických účastníků, tleskajících… Opravdu nikdo nikdy nikomu nechce a nebude žádnému neumistnivšímu se MORAVCI účast na VV zakazovat… A já jsem moc rád, byť jsem to takhle „po lopatě“ před VV nevysvětloval (moc se Vám za to touto cestou omlouvám), že to při premiérovém VV drtivá většina MORAVCŮ pochopila správně!

DSC_0091
Ján Svorada s Danem Turkem oceňují jeden z objevů letošní cyklistické sezóny – Elišku Hanákovou!

Další „muškou“ byla skutečnost, že autogramiáda, která proběhla po druhém bloku vyhlašování celkových vítězů, měla být podle původního lánu s více lidmi: pětici Vítková, Svorada, Turek, Marek a Zapletal měli ještě doplnit Adéla Šafářová, Eliška Hanáková a Tomáš Tlamka „Contador“. Jistě i jejich signatury by byli pro „lovce“ podpisů dost cenné… Příště…

DSC_0076
Bývalý šampion blahopřeje budoucí šampionce? Věříme, že čas potvrdí tuto prognózu!

Ještě jednou díky všem, kterří se o zdar akce zasloužili! Že se to líbilo, potvrzuje SMS zpráva, kterou jsem „den poté“ obdržel od prezidenta Českého svazu cyklistiky. Zde je její „full version“: „Petre, dekujeme za hezky vecer! Bylo to moc hezke a citili jsme se u Vas jako mezi svymi 🙂 Tesim se na dalsi setkani. Petr. Fotogalerie Lidušky Adámkové a Karla Všetuly omrkněte zde:

Další info k akci se můžete dozvědět na webových stránkách MTB „Vrchoviny“

DSC_0139
Byl to večer úsměvů… Jak z reklamy na zubní pasty…

Napsat komentář