Cyklokrosařem i Lukáš!

Severomoravská Stará Ves nad Ondřejnicí je vyhlášenou cyklistickou baštou, kdy především cyklokrosaři z této líhně mají vysoký kredit a to nejen na Moravě. Nebylo pro to divu, že, jeden z podníků prestižního Oderského poháru proběhl formou dvojzávodu o druhém listopadovém víkendu právě zde. Po sourozencích Janovských to byl další náš borec, Lukáš Sedlák, který zde zanechal ne nezanedbatelnou stopu. Do druhé poloviny se závody v Kolíně, Čáslavi a Jabkenicích se též za výrazné přítomnosti borek MORAVEC Teamu přehoupnul i národní cyklokrosový pohár.

DSC_4413
Velký výkonnostní skok v letošním roce potvrdil Lukáš Sedlák výborným výsledkem při prvním ostrém cyklokrosařském kadetském souboji.

Pojďme ale řešit cyklokrosovou rekapitulaci uplynulých dnů po pořádku. Ve staré Vsi nad Ondřejnicí to měl „Lukin“ Lukáš Sedlák těžké hned ze tří úhlů pohledu: především měl jako prvoročák premiéru mezi kadety, tudíž závodil vesměs s o rok staršími soupeři a navíc se zde sjela i silná mezinárodní konkurence,kterou reprezentovali především šikovní cyklokrosaři z Polska. No a do třetice:  handicapem pro Lukáše bylo kolo, když závod odjel  na bikovém speciálu (pořadatel to umožňoval). Povaha tratě šla ale jednoznačně na ruku cyklokrosovým speciálům. O to je jeho 9. místo v konkurenci třiceti soupeřů cennější! Zde je Lukášův výsledek ke kontrole.

DSC_0016
Eliška Hanáková i nadále září v kategorii kadetek. Fotka je ze závodu v Kolíně, kde dojela čtvrtá.

Ve spanilé jízdě pokračuje v českém poháru v cyklokrosu Eliška Hanáková. Ta se ve výsledkových listinách v posledních třech závodech, které pohostila města  Kolín, Čáslav a Jabkenice, drží stále v nejužší špičce. V Kolíně dojela na 4. místě a na tratích v Čáslavi a Jabkenicích se dokázala opět prosadit na stupně vítězů, když v obou závodech dojela na letos pro ni tradičním 2. místě za stále bezkonkurenční Kateřinou Hladíkovou (IVAR CS Author Team). Přerušit na „mistráku“ v Uničově letošní Hladíkové hegemonii je pro Elišku určitě výzva! Budeme při tom a budeme mačkat palečky!

DSC_0018
Na kolínské trati v boji se soupeřkami Anna Hanáová.

Elišce i nadále sekundují i dvě její kolegyně. Sestra Anna Hanáková zaznamenala v posledních třech závodech ústup z pozic, které zajížděla v úvodní polovině pohárového seriálu (32. V Kolíně, 25. v Čáslavi a 18. v Jabkenicích). Naopak Barbora Janovská, která zajela v Kolíně svůj výsledkový standard (41. místo) si v Čáslavi dojela pro svůj doposud nejlepší pohárový výsledek – 37. místo. Jabkenice Barča nejela, startovala na cyklokrosařských závodech v Břeclavi. Zde si můžete pohárové výsledky našich holek odkontrolovat:

DSC_0002
Barbora Janovská při rozjíždění před kolínským závodem.

A zde jsou z Kolína i Čáslavi k omrknutí od Karla Všetuly dvě supr fotogalerie :

Český cyklokrosový pohár mládežnických kategorií vyvrcholí závodem v Uničově, který bude současně i Mistrovstvím ČR, a na kterém nebude chybět ani  tvrdé jádro FAN klubu MORAVEC Teamu.

DSC_0077
Juniorské opory Nutrend Spcialized Racing, které známe dobře z letošní MTB „Vrchoviny“: V popředí Honza Zatloukal za ním na startu závodu v Kolíně Tomáš Tlamka „Contador“-

 

Napsat komentář