Vavříny pro MORAVEC!

Zimní přípravné období je pro MORAVEC Team zpravidla obdobím medailového půstu. Jak, by ne, když naše bycikly spí spravedlivým relaxačním spánkem… Na přelomu roku ale výjimka potvrdila pravidlo a my jsme mohli zatleskat výjimečným výsledkům borců a borkyním z našich řad! I když se jedná o soutěžní discipliny diametrálně odlišné, myslím, že pozornost si dosažené výsledky prostřednictvím této aktuality určitě zaslouží!

BBP5KURIM_581_
„Malá“ Eva uhání pro bronz v kategorii žen na „desítce“ pátého BBP v Kuřimi!

První pochvala bude za dosažené výsledky ryze sportovního charakteru. Od prvního závodu Brněnského běžeckého poháru, který pohostily loni, 17. listopadu Jehnice, jsou pravidelnými úšastnicemi této atletické série k naší velké radosti tři holky MORAVCOVIC: mamínka Eva Bartolšic – MORAVCOVÁ a její dě dcerky, vnučky našeho Vlastimila MORAVCE, Lada Bartolšicová a Zita Bartolšicová. A po odběhnuté polovině závodů musíme našim holkám vyseknout poklonu a ukázat palec na horu! Posuďte sami: ještě ne tříletá Lada, která je obvykle nejmladší účastnicí kategorie „Přípravka nejmladší dívky“, zaznamenala doposud nejlepší výsledek na Štěpána v Syrovicích, když doběhla 17. v kategorii a ve svém ročníku brala 2. místo! Starší Zita se blýskla v Syrovicích 6. místem v kategorii a  3. místem v ročníku! No a příkladem jde holkám bezesporu maminka. Ta po prvních dvou závodech v Jehnicích a Okrouhlé přešla z tratí 5km na tratě 10km a po dvou 6. místech (Vranov a Syrovice) si doběhla na posledním závodě v Kuřimi dokonce pro 3. místo! Bravo MORAVEC! Blahopřejeme! První „placka“ pro MORAVEC v r. 2020 je tedy „na světě“! Zde si můžete odkontrolovat (nejen) Evin výsledek.

moravia_A4_190714_web72_NN

Druhá pochvala v této aktualitě bude patřit našim nováčkům – bratrům Šimonovi a Patriku Pokorným. Možná ještě všichni nevíte, že oba kluci hodně pomáhají svým rodičům s chovem drobného domácího zvířectva, drůbeže včetně. A že i chovatelé mají svoje soutěže, je všeobecně známo. Pokorní se v závěru loňského roku jedné takové na Výstavišti v Brně zúčastnili a zisk tří trofejí potvrzuje, že v disciplině drobných domácích drůbežích opeřenců patří na Moravě pravděpodobně k absolutní chovatelské špičce!

IMG_20191208_134717
Pokorných krocaní krasavec – držitel ocenění z chovatelské výstavy v Brně. Rozhodčí rozhodli spravedlivě!

Když ale vidím toho parádního krocaního „macka“, tak nevím, zda je výše uvedené slovo „drobných“ zcela na místě… Ať tak, či tak: jako cyklisté máme z minulosti svoje zkušenosti se zvířátky tohoto druhu… Vzpomínáte na legendární kultovní MTB maraton ze druhé poloviny prvního dsetiletí 21. století, „Žernovnický mazec“? Rodina Zvěřinových, v jejichž režii se tento bikery hodně oblíbený maraton konal, měla v cenách pro nejlepší právě  podobné drobné domácí ptactvo, samozřejmě v („live“) živé „verzi“..! Zde mrkněte, že nekecám… A kdo ví? Třeba už tehdy objednávali živé „ceny“ žernovničtí u Pokorných v Sebranicích..?

IMG_20191208_110340
Z brněnského Výstaviště si Šimon s Patrikem odvezli hned tři ocenění! Blahopřejeme!

K supr výsledku z výstavy klukům Šimonovi a Patrikovi, jakož i jejich rodičům Gábině a Milanovi Pokorným blahopřejeme a podobnou snůšku pohárů přejeme Patrikovi a Šimonovi i z letošních cyklistických závodů!

Napsat komentář