Další „placka“ z BBP!-2

Po bronzové medaili, kterou vybojovala Eva Bartolšic – MORAVCOVÁ pro MORAVEC Team v závodě Brněnského běžeckého poháru na začátku roku v Kuřimi, se jí podařilo svůj letošní nejlepší výsledek na dalším závodě této atletické série, který pohostilo minulou sobotu Ráječko, ještě vylepšit! V běžecké akci byl v sobotu samozřejmě kompletní běžecký tým Bartolšiců – MORAVCŮ..! A co víc: Podobně jako na Okrouhlé i v Ráječku „šli na věc“ šikovní bratgři Patrik a Šimon Pokorní!

BBP_7_426_
Jednička na trati! Eva má úsměv po tátovi… Ten se také „furt jenom řehnil“.!

Na hlavní trati 9,6 km, na které „Malá“ Eva opět startovala, se prosadila v konkurenci deseti soupeřek tentokrát na 2. místo! A zdá se, že vše by mohlo nasvědčovat tomu, že po bronzu a stříbru bude následovat na některém ze zbývajících tří závodů BBP – logicky – zlato! Budeme držet palce a k výkonu a výsledku v Ráječku Evě Bartolšic – MORAVCOVÉ blahopřejeme!

IMG_20200125_095147
Bratři Patrik a Šimon Pokorní, posíili velmi zdatně náš útočný šik na dalším závodě BBP!

Úplně první z MORAVCŮ ale zasáhl do bojů v Ráječku v závodě mladších žáků na distanci 1km Patrik Pokorný a vedl si velmi dobře! Na zledovatělém povrchu tratě, která měla profil „do kopce – z kopce“ bral umístění v TOP10 a ve svém ročníku byl dokonce 2. nejrychlejší! Po zadu mezústal o pár desítek minut později při startu kategorie „přípravka starší hoši“ ani jeho brácha, Šimon Pokorný. I on atakoval na trati 800m TOP10 (nakonec doběhl na 11. místě) a když vezmeme v úvahu, že kluci šli „do akce“ po docela náročných „Kozlovské / Koudelkových“ pátečních tréninkových „kapkách“, je třeba dát za sobotní výkon šikovným bratrům jednoznačně palec nahoru! Bravo MORAVEC a díky za vzorné repre oddíu!

Po zadu nezústali za výkony „Malé Evy“, Šimona a Patrika ani další tři členové rodinného běžeckého teamu rodiny Bartolšic – MORAVCOVY. Ještě před tím, než startér poslal na trať maminku Evu s tatínkem Vítkem, bojovaly opět statečně na trati 200m v kategorii „nejmladší přípravka holky“ Zita Bartolšicová společně se svojí mladší setřičkou, Ladou Bartolšicovou. A holky se opět prezentovali bojovnými výkony. Mezi bezmála dvaceti soupeřkami doběhla Zita na 8. místě (v ročníku jí patří 4. místo) a Lada – nejmadší účastnice na startu – brala celkové 18. místo (ve svém ročníku byla nejrychlejší)! Bravo MORAVEC!

BBP_7_363_
Víťa patří ve své kategorii na letošním BBP k širší závodnické špičce!

A Vítek? Absolutní 59. místo v konkurenci 167 startujících hovoří za vše. Ve své kategorii MV1 atakoval Vítek Bartolšic opět elitní dvacítku, nakonec byl klasifikován jako 21. Zkrátka a dobře:  Bartošic-MORAVCOVI drží prapor MORAVEC Teamu na letošním Brněnském běžeckém poháru hodně vysoko! Díky moc za vzorné repre oddílu! Zde mrkněte na kompletní výsledkový servis a ze dvou hlavních startů je zde k okouknutí i bohatá fotogalerie… No a statečné výkony našich bežců v letošním BBP si už určo zaslouží „sólo“ fotogalerii na našem „rajčeti“..!

Napsat komentář