Další medailová sobota!

Asi je jen otázkou času, kdy se MTB závod Repechy Tour stane součástí seriálu o Pohár Drahanské vrchoviny. Minulou sobotu jsem byl účasten této corss country „race“ poprvé a dojmy z akce jsem si odvezl veskrze pozitivní. Prostorné a útulné zázemí, atraktivní a docela náročné tratě, bezchybní a pohostinní pořadatelé, parádní ceny… To vše „head“ pořadatelé závodu Lada Kozlíková s Břeťou Usnulem závodníkům i divákům nabídli zcela pohodově a se šarmantním úsměvem k tomu… Závodu už chybí jen jedno: početnější pole závodníků. A jsem přesvědčen, že jeho zařazení do PDV tomu určo dopomůže… Vše se sympatickými hoteliéry v klidu probereme 18. října tohoto roku, kdy jsme (MORAVEC) do penzionu Lada pozváni na přátelskou bilaterální návštěvu, při které… Ale to už neprozradím, nicméně, kdo pozorně omrkne fotogalerii, uhodne, že nás tam za měsíc čeká splnění důležité a milé povinnosti!

DSCN3953
Víťa Suchánek a Aňou Zemánkovou se postarali o dvojité vítězství pro MORAVEC v kategorii dětí 13-14 let!

Ale pojďme na tratě v okolí kouzelné dřevostavby. Tentokrát nás zajímal až start kategorie 13-14 let a ten byl pro nás dokonce ve znamení dvojitého vítězství! V pohodě letos jezdící jeden z objevů sezóny – Víťa Suchánek – si dojel s přehledem pro zlato, když za sebou nechal (nejen) svoji týmovou kolegyni Annu Zemánkovou. Jasnou favoritku měl i start kategorie kadetky / juniorky v Janě Tesařové. A ta svoji roli vítěznou jízdou suverénně potvrdila! A jak se o den později ukázalo, Repechy byly pro ni výbornou „rozplavbou“ na brněnské Pell´s kritérium, kde zazářila o den později.

DSCN3956
Jana Tesařová – v Repechách suverénně nejlepší mezi juniorkami / kadetkami.

Hlavní start dospělých provázela sympatická divácká kulisa, kterou svými hlasivkami vytvořili hosté penzionu. Alespoň já jsem to tak vnímal. Tři a půl kilometru dlouhému okruhu dominují dva žleby. Ten první „Břeťův žleb“ byl záludný tím, že po prudkém travnatém sjezdu  jsme najížděli na veskrze kamenitou cestu, což bylo třeba řešit vhodným zařazením převodu i nalezením optimální stopy mezi šutry. Nástrahu této pasáže trati si na vlastní kůži vyzkoušelo v prvním kole především čelo závodu žen. Druhý žleb – „Žleb Lady“ byl už více v klidu. Zde šlo o to, nebát se to dolů pustit, setrvačná energie Vás pak tím víc „vystřelila“ do protilehlého kopce a to samozřejmě ušetřilo síly… Nemůžu nezmínit atraktivní výjezd k lesíčku krátce po startu – tzv. „Matouškův kopec“, kde možná i Roman Kubica musel nasadit „Večerníčka“. Ano, slyšíte dobře, závod svojí účastí ozdobil Roman Kubica (SK Jiří Team Ostrava), který zajel výborně už minulý týden Boskovice, a který si Repechy v pravdě užíval. Já jenom doplním, že důstojným soupeřem mu byl v cíli druhý  náš Martin Gottwald, že Katka Gottwaldová kralovala ženám, a že já jsem v kategorii „starců“ sice dojel tradičně poslední, ale stačilo to na druhé místo. Záda  jsem (snad) zdatně přikryl v cíli vítěznému a předposlednímu zároveň, našemu kámošovi, Poldovi Spáčilovi. I ten měl Repechy jako velmi kvalitní rozcvičku na Pell´s kritérium… První fotky z Repech omrkněte zde, další info k závodu pak hledejte tady, komplet výsledky jsou tuť.