Sladký Slaný!

Výborný výsledek MORAVCŮ z prvního českého poháru v cyklokrosu znamená, že jméno města, kde se cyklokrosová premiéra v podobě prvního závodu Českého poháru minulé pondělí konala, nám vůbec nezní v jeho smyslu, ale spíše naopak… Skutečně, pohled na výsledkové listiny, kde naši figurují hodně v popředí, je lahodný a tím sladký zároveň. Že bychom po svátečním pondělí iniciovali přejmenování tradiční cyklokrosařské bašty nedaleko Kladna? 

IMG_2667
Jana Tesařová byla ve Slaném v závodě kadetek oním pověstným „černým koněm“! „Bramborová“ medaile jí „po čertech“ sluší!

Naše předem avizovaná cyklokrosařská rota na to ve Slaném v pravdě „vlítla“… Co na tom, že Anna Zemánková a Jana Tesařová jely svůj první cyklokros? Na trati si počínali jako zkušené rutinérky a svoje soupeřky v pravdě šokovaly… „Džejn“ dokonce pokukovala mezi kadetkami po medaili! Co na tom, že Tomáš Tlamka „Contador“ nastupoval do závodu se sebezapřením, stále ještě ne zcela fit a dost obražený  po těžkém pádu v úterním tréniku? Nebylo na něm vůbec této determinující skutečnosti za mák znát a umístěním si dojel pro svoje dosavadní cyklokrosařské maximum… Co na tom, že Dominik Prudek v posledních dnech kvůli nachlazení vůbec netrénoval? Jako jeden z mála (včetně započítání eliťáků) dolázal skákat jediné dvě umělé traťové překážky (nevěříš? – mrkni níže…)… A Adéla Šafářová? Vím přesně, o kom se bude zdát do úterního rána excelentní Slovenské cyklistce Jance Števkové! O naší Adys! Vklínila se mezi elitu žen s razancí MORAVCŮM vlastní, populární Slověně Jance „lezla celý závod na nervy“  a zapříčinila pravděpodobně u řady zúčastněných cyklokrosařek specialistek nastolení základní „Hamletovské“ otázky: pokračovat či nepokračovat? V překladu: cyklokrosařsky být či nebýt, když mě to „natře“ „kdejaká“ sedmnáctiletá bikerka? Českou a mezinárodní ženskou cyklokrosařskou  elitu si ale jedním dechem dovolím uklidnit: dívky (girls), ženy (women) pokračujte a jezděte dál, nebal te to! Neb Adéla Šafářová není „kdejaká“ sedmnáctiletá bikerka! Není (tvrdím to už po léta a jsem rád, že letitá sudba cyklistického diletanta dochází naplnění) ničím menším, než zcela vyjímečným (nejen) cyklistickým talentem a ctí budiž pro každou z Vás (případně pro každého z Vás), koho ONA v současnosti porazí! Toliko snad už postačilo dle mého soudu zcela legitimních pochvalých ód na naše první letošní cyklokrosařské účinkování…

IMG_2658IMG_2659

Zde jsou tedy ony okulibé výsledky našich z českého „Salk City“ (nebo pro inženýry – chemiky bude možná schůdnější název „NaCl City“):

  • žáci – Tomáš Tlamka „Contador“ – 7. místo
  • kadetky – Jana „Džejn“ Tesařová – 4. místo (!), Anna Zemánková 11. místo
  • junioři – Dominik Prudek 11. místo
  • ženy – Adéla Šafářová 6. místo (!)

IMG_2692IMG_2683

 Díky rajdrům za supr výkony a výsledky, díky i sehranému podpůrno – trenérskému triu Prudek / Tlamka /Tesař! Zde je kompletní výsledkový servis, tuť fotogalerie od Libora Tesaře, no a zde Domčovy skoky (samo že ne na lyžích):

. „To sů prdy!“ Už se těšíme v sobotu na Hlinsko!