Opět skvělá Adéla!

Cyklokrosařský světový pohár (superprestige) má za sebou svůj prolog, když jeho dějištěm byl minulou neděli holandský Gieten. Nás závod zajímal z pohledu přímé účasti Adély Šafářové, která je v hledáčku reprezentačního trenéra Petra Dlaska pro lednový světový šampionát v belgickém Zolderu, jenž „Adys“ na první závod superprestige bez váhání nominoval.

gieten4
Adéla Šafářová při své skvělé stíhací jízdě v nedělním závodě superprestige v hoandskémm Gietenu. Na fotce v pohodě „válcuje“ jednu z domácích favoritek.

Normální smrtelník si to dovede jen těžko představit… Adéla zajela excelentně docela náročný druhý český pohár v Hlinsku, aby následně absovovala – určitě přiměřeně unavená – namáhavý a zdlouhavý přesun vozem přes polovic Evropy, až někam do Nizozemí… Zde bylo nutno se nějak, alespoň částečně zregenerovat (čas na to byl v podstatě nulový), „ošahat“  si náročnou písečnou trať a zajet závod nejvyšší „klasy“… Boskovická bikeka si s celou touto ve stučnosti vyjmenovanoou řeholí poradila se šermem jí toliko vlastním… První říjnovou neděli se početné cyklokrosu znalé davy diváků v okolí tratě c Gietenu nestačily divit, když sledovali, jak se s konkurencí 61(!) soupeřek  v kategoroii žen elegantně vypořádává mladičká česká bikerka, věkem ještě juniorka! Byť startovala ze zadních pozic, lehce předjížděla jednu soupeřku za druhou, aby z toho bylo v cíli konečné, nebojím se napsat takřka neuvěřitelné, 23. místo!  A v juniorkách byla dokonce klasifikovaná jako 4. v pořadí! Je těžké komentovat něco, co Vám vezme dech… Blahopřejeme Adéle samozřejmě ke skvělému výsledku a díky za supr repre MORAVCE. A nabízí se opět „uan qvesčns“: Jaké nádherné zážitky nám Adéla Šafářová v poslední „qartále“ patnáctého roku třetího tisíciletí ještě připraví? Více info k závodu studujte zde.