Sobotní relax…

Protože kolotoč cyklokrosů v rámci národního poháru měl, z důvodu prestižního závodu superprestige v holandském Valkenburgu  (přečti související článek Adéla opět držela krok…) přestávku, využili jsme dle plánu (tak trochu) volné soboty k návštěvě Lady Kozlíkové a Břeti Usnula a především jejich nedávno narozeného potomka – Matouška Usnula v jejich penzionu Lada v Repechách.

02
Čtyři chlapi v chalupě…

Cíl návštěvy byl jeden jediný: přivítat provrozeného syna našich kamarádů – Matouška – malým dárkem, Ladě poděkovat za mateřskou statečnost a Břeťovi za – také nespornou statečnost – v tomto přépadě samozřejmě otcovskou. Ve stále krásně vonícím dřevěném srubu strávila jedenáctka MORAVCŮ, v čele s předsedkyní našeho Fan-klubu Maruškou Zouharovou, velmi příjemné odpoledne a potěšielné je, že cíl mise byl splněn nad plán. Vezeme totiž z Repech cenné podpisy jak cyklistické mistryně světa a Evropy – Lady Kozlíkové, tak i jejího veskrze erudovaného a úspěšného trenéra Břetislava Usnula! Říkáte, že nic pozoruhodného? Snad změníte názor, když dodám, že ony dva cenné podpisy jsou na přihlášce malého Matouška do cyklistického oddílu MORAVEC! Malá a už taky naše členka Zituška Bartolšic – MORAVCOVÁ (vnučka Vlastimila MORAVCE) má tedy k sobě výhledově do týmu zdatného parťáka (aktuálně samozřejmě spíše parťáčka) no a nám nezbývá, než dvěma v současnosti nejmladším členům krok za krokem dopomoci tam, kam to dotáhli jejich předkové – děda resp. máma. Matouška jsme přivítali v našich řadách poctivým přípitkem (Břeťova vítězná slivovočka z letošního koštu v Drahanech) a podle jeho dasvadních pohybových aktivit (neustále točí nožičkami, jako by si je už trénoval na kolo) si dovoluji předpovědět, že už v r. 2017 bude v rámci seriálu o Pohár Drahanské vrchoviny v kategorii odrážedla – chlapci – oním pověstným černým a určitě vítězným koněm…

03
S Maruškou byl Maoušek kamarád „na to šup“!

Snad se ani moc nebudete divit, že se nám z útulné restaurace penzionu Lada do chladnoucího podvečera vůbec nechtělo… Krb krásně hřál, nápoje byly lahodné, strava chutná, obsluha pozorná. A Matoušek? Neskutečně hodný… Byť jsme nebyli zdaleka jedinými odpoledními návštěvníky, lomoz výčepu a restaurace  mu nijak nevadil a naše skupina už vůbec ne… Holky z MORAVCE si ho samozřejmě „potěžkaly“ a z výrazu jeho spokojené tvářičky je víc než patrné, že si s námi hned na poprvé „kápnul“ do noty! Při loučení jsme si s Ladou a Břeťou slíbili, že návštěvy u nich nebudou z naší strany od minulé soboty výjimkou, ale spíše pravidelm!

Fotky z Petrova Nikonu omrkněte zde:

Zde jsou další fotky ze stejného fotosamopalu.