Podzimní tažení…

…to naše letošní cyklokrosové, je skutečně výsledkově pozoruhodné! Soustavně ofenzívně  naladění vesměs mladí rajdři MORAVCE zakončili minulou středu úspěšně bravurními výsledky minisérii brněnských cyklokrosů (dvě zlatá a dvě bronzová umístění v celkovém hodnocení). A protože poslední závod byl zároveň přeborem Jihomoravského kraje, můžeme se pyšnit hned dvěma čerstvými tituly krajských přeborníků!

IMG_3130Přeborníkem v kategorii žáků se stal s přehledem Tomáš Tlamka „Contador“, který si i na sklonku letošní dlouhé  sezóny nadále udržuje obdivuhodnou  výkonnost a závodnickou pohodu. Na širší přebornické pódium ho doprovodil v cíli pátý Jakub Tesař, který měl u Anthroposu na cyklokrosařském speciálu úspěšnou premiéru.

Jakubova starší sestra Jana „Džejn“ Tesařová pak v závodě IMG_3131kadetek potvrdila jistým vítězstvím pověst cyklokrosařského objevu podzimu   a i ona měla v závodě zdatnou sekundantku: její týmová kolegyně Anna  Zemánková dojela v závěsu za Janou na druhém místě! Takže „double“ pro MORAVEC!

IMG_3145Ve středu sice na tratích u Anthroposu sice chyběl Dominik Prudek, nicméně tři předchozí suverénní prvenství mu postačila na udržení pozice celkového vítěze Brněnského cyklokrosového poháru, jak v kategorii mužů, tak i v kategorii juniorů! A stejně jako Dominik, seIMG_3139 z celkového prvenství  raduje mezi kadetkami i Jana Tesařová, přičemž celkové třetí místo v této kategorii patří Aničce Zemánkové! A stejně tak skončil celkově třetí mezi žáky i Tomáš Tlamka „Contador“. K  absolutnímu výsledku Aničky a Toma je třeba poznamenat, že neabsolvovali všechny závody seriálu. Pro úplnost dodejme, že v absolutním pořadí mužů figurují i naši veteráni na těchto pozicích: 11. Pavel Balák, 23. Víťa Prudek, 40. Leoš Balák, a že přes pouhý jediný start dosáhla ne celkové prvenství i naše odchovankyně, juniorka Adéla Šafářová (Nutrend Spcialized).

IMG_3149IMG_3146

Opravdu vydařená brněnská vsuvka mezi závody českého poháru! IMG_3154Ten bude vrcholit v nejbližších dnech třemi závody: v Brně, Jabkenicích a Mladé Boleslavi. Poslední závod pak bude Mistrovstvím ČR a soudě podle a aktuální formy borců a borek z naší dočasné cyklokrosařské roty, můžeme sed na tyto závěrečné závody těšit! Zde je fotogalerie s poslední cyklokrosařské středy a zde jsou fotky ze slavnostního předávání cen. Kompletní výsledkový servis je pak tuť…