Z Jabkenic titul mistra!

Zrovna jsme v rámci návštěvy hrobu Vlasty MORAVCE zažívali oběd v kohoutovické hospůdce pod Big Benem a diskutovali s našimi kamarády z „Kohótek“ cyklistické problémy, když na Petrův mobil dorazila SMS zpráva z nedělního jabkenického  cyklokrosového národního šampionátu veteránských kategorií.  Zprávu poslal Pavel Balák a v jejím obsahu oznamoval, že se právě stal Mistrem ČR ve veteránech „čtyřicátnících“!

1115
Pavel Balák v běžecké pasáži mistrovského závodu v Jabkenicích.

Radostnou byť strohou zprávu, která k nám dorazila v 15.08 hodin  si dovolím zde uvést v plném znění: „1 na MČR za ctyricatniky (smajlík) bracha 8 misto (smajlík)“. Informace znamená, že cyklokrosové Jabkenice 2015 budou v naší kronice dík Pavlu Balákovi, Tomáši Tlamkovi „Contadorovi“ a Janě „Džejn“ Tesařové zapsány neuvěřitelným zlato- stříbrně- bronzovým písmem! Dnes mi krátkou e-mailovou zprávou Pavel průběh závodu stručně okomentoval, takže víme, že Pavel hlavně ocenil výkon svého bratra Leoše Baláka, který podal super výkon a po tříměsíčním(!) tréninkovém manku dokázal ve svých 52 letech překvapit 8. místem mezi čtyřicátníky (tj. v mladší kategorii). Bojoval jako lev o sedmou příčku s loňským šampionem Vlastem Mlynářem. Pavel Balák si dojel po pěti letech mezi čtyřicátníky opět pro titul a doplnil tak sbírku medailí z MČR masters v cyklokrosu na dvě bronzové, dvě stříbrné a dvě zlaté (a to ještě má dvě celkové vítězství v českém poháru)! Takové poklady máme v oddíle!

111
Před Leošem Balákem „levá ostrá“. Zkušený cyklista se předvedl na mistráku v nejlepším světle!

Je škoda, že mistrovství světa veteránů je letos v Kanadě, kam se Pavel, těšící se skvělé formě, už nechystá a pro letošek sezónu končí. Oba bratry uvidíme do konce roku ještě na dvou pohárových závodech: v Košumberku a ve finále ve Svitavách. Bravo kluci, blahopřejeme a díky moc za vzorné repre MORAVCE!

Brnocl
I v Brně nedal Pavel Balák soupeřům čanci a potvrdil, že mistrovský dres obléká zcela po právu!

Jabkenické zlaté informace o našich dvou cyklokrosařských „bourácích“ se sluší doplnit těmi z předchozího závodu Českého poháru v Brně, kde vyhrál, kdo jiný, než Pavel  a po třetím místě v cíli ho na „bedně“ doplnil i jeho brácha Leoš. Máme v týmu dva fakt dost dobrý „bombarďáky“! Ještě jednou -díky chlapi!

Brnostupn
Naše celkové brněnské medailové rezumé: jedno zlato (Pavel), jedno stříbro (Jana Tesařová) a jeden bronz (Leoš). Bravo MORAVEC!

 

 


Napsat komentář