Vánoční kapky potu…

Na poslední trénink v benešovské tělocvičně před Štědrým dnem avizoval Petr pro zůčastněné cvičence nějaké, blíže neurené překvapení. Vše se mu podařilo jakž-takž do poslední chvíle utajit, takže především natěšené děti, kterých se sešlo na cvičení nadprůměrné množství byly, plny hodně netrpělivé a plny očekávaní… Nacházeli se ve stavu dost podobnému tomu, jak má být správný cyklista rozpoložen krátce před startem důležitého závodu…

DSCN5469
Omladina zažívala Prudkové kapky jako o život. Bylo radostí sledovat jejich odpovědný přístup. Že by je až tak motivoval ten dárek pod stromečkem?

Protože tělocvična zůstávala do poslední chvíle před naším vstupem do ní pohaslá a ve tmě, a protože přes stařičké kořené shrnovasí dveře do haly cosi prosvítalo, bystrého napadlo, že MORAVEC bude mít Vánoce se vším všudy – tj. se stromečkem i s dárky – s dvoudenním předstihem… A skutečně to bylo tak. Malý, decentně nazdobený stromeček zazářil do tmy tělocvičny. Dokonce byl pod ním i dáreček s nápisem MORAVEC a sada sladkých čokolád… Příjemné mělo ale následovat až po sléze… Jako první bylo na programu užitečné – tj. pravé, nijak nefalšované Prudkové kapky, které – byť ji Petr prosil, aby byli v předsváteční den poněkud tolerantnější a tak trochu „zlehka“- byly jako obvykle, na plný pecky… Ale zdatní cvičenci je odmakali na jedničku, stejně tak jako štafetové soutěže, které vyplnily druhou část úterního tréninku. A pak, na samý závěr teprve přišlo na řadu rozbalení dárku pod stromečkem. Netrpělivé děti musel nejdříve Petr poučit, že jedním ze znaků budoucího cyklistického šampióna je právě – trpělivost…  balíčku byly sladkosti a po vydatných Prudkové / Koudelkových kapkách přišlo doplnění hladiny cukru v tělech a tělíčkách našich cvičenců vpravdě vhod… Zde omrkněte Liborovi fotky z úterního cvičení a zde zas Petrovy:

Napsat komentář