Stlačené pružiny..?

Každým rokem mám v tomto ročním období pocit, že naši mladí rajdři připomínají stlačené pružiny, které už, už čekají na uvolnění, aby energii, načerpanou v rámci zimní přípravy uvolnili na cyklistických kolbištích a výrazně výsledkově potvrdili, že zimní přípravné období nebylo vůbec nijak ošizeno… Že toto docela hutné souvětí bude mít asi platnost i letos, potvrzuje aktuálně na středomořském ostrově Kypru například naše odchovankyně Adéla Šafářová, která jako skutečný předvoj, již bikové soboje v minulém týdnu úspěšně odstartovala.

DSCN6925a
Posilování břišního svalstva a paží zároveň. Stejně jako Ivana jsou bezchybní i cvičenci!

Sledujíc v pátek v benešovské tělocvičně příkladné tréninkové úsilí ostatních našich borců a borek, nabývám přesvědčení, že i ostatní naši elitní snajpři mají ze zimy docela „nabušíno“ a že i letos můžeme vyhlížet začátek cyklistické sezóny bez obav a se zdravým optimismem.  A to nás ještě v rámci přípravy čeká v minulých letech zcela nevídaná „třešnička na dortu“: sílu, dynamiku a výbušnost budou naši finálně nabírat v polovině aktuálního měsíce v italském Garganu!

DSCN6950
Závěrečná florbalová bitva se svou úrovní mohla směle rovnat leckterému zápasu kanadsko-americké NHL.

Páteční cvičení bylo, tak jako před týdnem, v režii dvou vysoce erudovaných trenérů: Ivany Prudkové a Vojtěcha Grüna, přičemž kromě základních osvědčených tréninkových sekvencí nechyběly ani oblíbená vybiška, dynamické štafety a v závěru lítá, florbalová bitva… Bezmála třicítka cvičenců končila – splavená blahodárnými endorfiny – se spokojenými úsměvy na tvářích. A vo, vo, vo tom to, to je… A úplně na závěr jsme pokuli blížící se „Gargánské pikle“… Na našem rajčeti tentokrát mrkněte na komentovanou fotogalerii

Napsat komentář