SC Kypr: 3 „placky“! Ale…

Sunshine Cup vyvrcholil klasickým MTB XCO na Kypru minulou neděli. První přímý souboj nejlepších (nejen) kontinentálních bikerů nás eminentně zajímal, vždyť hned desítka TOP českých bikerů, včetně naší odchovankyně Adély Šafářové, byla tohoto významného klání pod taktovkou Viktora Zapletala na úvod sezóny účastna! 

image-56f061b2284214ce89235de0dbf8d86d4c0120ac7fa0024394042217aba60e2c-V
Adéla Šafářová zvládla nástrahy náročného, šestikilmetrového okruhu excelantně a suverénně ovládla závod jniorek!

Po obdržení základních informací z Voroklini nedaleko Larnaky, kde se závod jel, jsou naše pocity určitě tak trochu smíšené… Na jedné straně jsme rádi za tři „bedny“, které naši na náročném šestikilometrovém okruhu vyválčili. Na druhou stranu tyto úspěchy zastiňuje zranění Jardy Kulhavého, který si v závodě mužů ELITE zlomil nešťastně levou ruku…

sunshine-cup-2016-voroklini-kulhavy-zlomena-ruka
Po čem nic, to je hned… Aneb Jarda Kulhavý si prožil v neděli na Kypru npříjemnou zlou vteřinu… Jardo, MORAVCI Ti přejí rychlé uzdravení!

Pojďme nejdříve k té radotnější části informací. Adéla Šafářová zažívala doposud na Kypru zlatý týden a na výsledky z etapového závodu navázala i v něděli, když jistě opět ovládla závod juniorek! Bravo Adys, gratulovačka!  A jen tak dál! MORAVCI, které jsem na pátečním tréninku pobídnul k nedělnímu zmáčknutí palečků  pro Adélku, tak učinili podle všeho neobyčejně zodopvědně! Druhé zlato pro ČR vybojoval v závodě juniorů Michael Zeťák a medailovou žeň zakončil Ondra Cink, třetí v závodě mužů ELITE! Pomyslně tak „pomstil“ smůlu Jardy Kulhavého… Co k Járově smůle říct? Každý biker dobře ví, že nejnevhodnější doba pro zranění je v závěru přípravného období, či na začátku sezóny… Tím o větší pech se jedná, je-li sezóna tou olympijskou… Ale – jak se říká – „Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko!“ Přejeme Jardovi rychlou léčbu bez komplikací, stejně rychlé dohnání tréninkového manka a jsme s pevnou vírou, že ho uvidíme nejen na červencovém MS v NMnM, ale hlavně při obhajobě olympijského zlata v Rio de janeiro! Zde mrkněte na reportáž kyperského nedělního finále.

Napsat komentář