Garganský deník – 3.

Než jsme se nadáli, historická mise našich rajdrů na Apeninský poloostrov, při které desítka MORAVCŮ najížděla v rámci finální části zimní přípravy první ostré kilometry, je v pomyslné cílové rovince! Oproti původnímu předpokladu se naši přesunovali zpět do domoviny o den dříve, takže někteří z nich se stihli v nedělním podvečeru „potkat“ s bájnými Yetti, kterém jsme po roce opět úspěšně zkontaktovali.

DSCN0306
Gargano je směrovkou do letošní závodní sezóny MORAVEC Teamu.

Třetí, závěrečné komunikační okno, které jsem s naším trenérem Vťou Prudkem otevřel v pátek večer, bylo už tedy tak trochu pod dojmem příprav na jednodenní zpáteční cestu. I když v poslední dny pobytu našim počasí nepřálo (převládalo deštivo a chladno), přesto si desetidenní přípravný pobyt na Garganském poloostrově náš „Head Coach“ pochvaloval. Objemové záměry byly splněny s předstihem a kondiční, v pravdě horská turistika, kterou naši za nepříznivých klimatických poměrů praktikovali, byla vhodným a vítaným tréninkovým doplňkem. Ale i v závěrečných dnech mohli místní domorodci samozřejmě spatřit naše v sedlech. Především odvážná jízda tunely, kterých je v přilehlém okolí bezpočet, zaujala a prokázala statečná srdce našich rajdrů! A že v samotném závěru pobytu nechyběli ani odvážné plavecké výkony našich v Jaderském moři zase dokazuje vysokou míru jejich otužilosti (teplota vody se pohybovala okolo 15°C)…

DSCN0354a
Základem každého úspěchu je soudržný, dobře sehraný tým! Vše nasvědčuje, že italská tréninková mise k tomuto významě napomohla.

Historicky první tréninkový pobyt MORAVCŮ v zahraničí je tedy minulostí. Kompletní desítka v nedělním odpoledni v pořádku dosáhla nástupního / výstupního  bodu (Olomouc) a my už teď budeme s napětím čekat, jak se poctivou, nejen březnovou přípravu v Itálii, podaří úročit v rámci další závodní sezóny, na jejímž prahu MORAVEC stojí… A na první signál, jak na tom po zimní tréninkové řeholi jsme, nebudeme muset čekat příliš dlouho: o velikonoční sobotě se již naše dresy s největší pravděpodobností objeví na prvním závodě Pražského MTB poháru! S napětím budeme držet palce! A samozřřejmě, že nejen tuto sobotu! V pravdě stovky fotek z mise RENZO ZORZI okoukněte v této bohaté footogalerii.

Napsat komentář