I neděle úspěšná!

Zatím co sobota bývá na Kamptal Klassik Trophy v rakouském Langenlois ve znamení startů mládežnických a hobby kategorií, v neděli už startují od juniorskýcg kategorií výhradně nejlepší z nejlepších. Nebývalo v minulosti příliš zvykem, aby nás nedělní závod z hlediska účasti rajdrů MORAVCE nějak interesoval. Letos tomu bylo ale jinak. V našlapané kategorii juniorů nás reprezentoval Dominik Prudek a palc jsme drželi i naší odchovankyni Adéle Šafářovéve stejné kategorii dívek.

DSC_3430aK naší velké radosti navázal Domča výkonem i výsledkem na výborné výkony svých mladších týmových kolegů a kolegyň. V cíli finišoval Dominik Prudek na výborném 14. místě, když na vítězného čecha Jaromíra Skálu (ČS Specialized) ztratil něco málo přes pět minut. Brovo Domi a díky za vzorné repre MORAVCE! Závod juniorů, kterých sa na startu sešlo bez mála padesát, ovládli suverénně zábodníci z Česka, kteří obsadili hned první čtyři místa! To dokladuje vysokou kvalitu české cyklistiky a zdá se, že Jardovi Kulhavém rostou důstojní nástupci.

I o Langenlois zústává na mezinárodní scéně neporažena AdélaDSC_3363a Šafářová, která suverénně, s více jak čtyřminutovým náskokem ovládla kategorii juniorek. I zde byla znát dominance dívek z Čech: Za Adélou dojella na stíbrném stupínku Sofie Joannidu (BIKE 2000), kterou si dobře pamatujeme i ze závodů Poháru Drahanské vrchoviny. Adélce blahopřejeme s přáním, aby jí forma vydržela , by kulminolava na v červnu / červenci na světovém šampionátu v Novém Městě na Moravě. Zbývá ještě doplnit výsledek našeho kamaráda Jirky Štěpaníka, který si „střihl“ závod můžů ELITE a obsadil v něm 71. místo. Výkony a výsledky v Langenlois našich po oba dny potvrdily, že na první závod MTB Českého poháru za týden do Prahy můžeme vyrazit s patřičnou mírou zdravého sebevědomí! Zde je z bikového víkendu  k dispozici již kompletní výsledkový servis.

Napsat komentář