„Brambory“ z Maďarska!

Ne, nemusíte vzít ráno ztečí některý ze supermarketů ve víře, že jsou ve slevě krumple od našich jižních sousedů… V rámci maďarského poháru horských kol, se odjel minulý víkend nedaleko Budapešti v městešku Pilisszsántó MTB závod UCI I, IMG_3781který byl zaměřen i na dětské a mládežnické kategorie, a který byl z tohoto důvodu účastí zařazen do programu české reprezentace lvíčat. A protože už od loňského roku jsou ve výběru trenéra této nejmladší reprezentační skupiny Ivana Sovy i dva rajdři z MORAVCE, jmenovitě Jana Tesařová a Tomáš Tlamka „Contador“, byl tento závod samozřejmě námi ostře sledován. Tím více, když z iniciativy pro změnu našeho trenéra Víti Prudka doplnili Janu a Tomáše ještě další tři MORAVCI v sestavě: Honza Šindelář, Anna Zemánková a Dominik Prudek.

IMG_3782Výkonem a výsledkem nám naše pětice opět udělala radost! V těžké mezinárodní konkurenci a na náročné, kopcovité trati s extrémními výjezdy, se dokázali všichni prosadit do elitní desítky! A co víc: v závodě starších žáků a juniorů sahali naši borci dokonce po medaili! Tomáš Tlamka „Contador“ byl minulou sobotu v Maďarsku tím naším prvním „bramborářem“. IMG_3793V závodě jehož čelo ovládli Češi, si udržoval kontaktní jízdou s nejlepšími dlouho medailovou naději, což znamenalo, že by bikeři z Česka by ovládli stupně vítězů beze zbytku. Nakonec se sice mezi naše vklínil domácí borec a pokazil tak Čechům medailový hattrick, i přesto ale musí být výsledek českých „mladých pušek“  našimi repre trenéry Sovou a Jurkovou vysoce ceněn. Výborně zvládl závod i druhý náš borec na startu – v cíli sedmý Honza Šindelář, který si svými letošními dosavadními výkony říká víc než hlasitě také o reprezentační dres. Startoval opět ze zadních pozic a podobně jako v předchozích závodech prokázal schopnosti pravého bikového „honícího psa“…

IMG_3794Kvalitní závod zajeli v Maďarsku i kadetky. Jana Tesařová byla klasifikována jako šestá, s nevelkou ztrátou na medailové pozice: na třetí místo jí chybělo něco málo přes pět minut, na vítězku pak ztratila asi osm a půl minuty. Velmi zdatně jí přikryla záda letos v  pohodě jezdící Anička Zemánková, která proťala cílovou pásku jako osmá. A víc než důstojné účinkování MORAVCŮ na Pilis Cupu završil ve svém startu juniorů Dominik Prudek. V cíli měl ze čtvrtého místa určitě radost, i když v případě tohoto nepopulárního umístění bývají pocity často smíšené… Na vítězného Slováka Matůše Štočka ztratil necelých devadesát vteřin,  a protože tři nejlepší dojeli IMG_3809spurtovali do cíle společně, od první velké mezinárodní medaile dělilo Dominiky také těch nicotných 90 vteřinek.   Našim patří za vzorné repre MORAVCE pochvala, podpůrný tým, který na místě režíroval naše rajdry, samozřejmě nevyjímaje! Před druhým pokračováním národního MTB poháru v Teplicích byl Pilis Cup pro naše borce a borky určitě, kvalitní průpravou. Komplet výsledky si můžete již ověřit. Zde je už i pěkná fotogalerie Libora Tesaře.

 

Napsat komentář