„ThePlíce“: potvrzeno!

Mohli být mnozí po prvním závodě MTB Českého poháru v Praze Řepích, kteří vzkázali cyklistické veřejnosti k úspěchům MORAVEC Teamu na tomto premiérovém závodě stručné – pouhá náhoda, nemají na to… Předpokládám, že tito cyklističtí imbecilové budou po druhém závodě hovořit už poněkud s větší pokorou k našemu MORAVEC Teamu a zamyslí se sami nad sebou… V Teplicích jsme nejen, že pozice z Prahy obhájili, ale povětšinou dokonce vylepšili! Ti, kteří nám systematicky nepřejí, proti tomu můžou (dle Járy Cimrmana) prtestovat, můžou s tím nesouhlasit, ale obávám se, že je to tak všechno, co s tím můžou dělat… Myslet si, že položením sirky na koleje vykolejím mezinárodní expres si může myslet skutečně jenom jedinec duchem dosti „down“… A aktuálně lituji všechny Ty, kteří nám nepřejí, že se nemůžete z našich úspěchů radovat, jako drtivá většina těch, kteří nám – prostě, jednoduše  a pouze – úspěch přejí a drží nám palce!

IMG_3852
Na pro MORAVEC slavné Teplice z r. 2011 navázal skvělým výsledkem po pěti letech Tomáš Tlamka „Contador“!

Stejně jako v Praze, práskali MORAVCI i v „ThePlících“ dost dobře bikovým bičem..! Do základní sestavy, oslabené o nemocnou   kadetku Kristýnku Haasovou, se úspěšně   vrátil – oproti letošní m prognózám které mi osobně potvrdil na konci zimní přípravy  – Patrik Kolář (aktuálně příslušný již ke kategorii muži EXPERT) a na tradičních, náročných tratích v teplickém zámeckém lesoparku byli MORAVCI stejně jako loni, i letos hodně vidět!

IMG_3865
Jana Tesařová i v Teplicích atakovala stupně víétězů… Zatím jí těsně unikají, tuším ale, že její chvíle letos ještě přijde!

Již Roman Šindelář ve svém startu kategorie mladších žáků potvrdil umístěním v elitní třicítce svoji aktuální výbornou formu! Na Romču navázali posléze výkonově i výsledkově jeho o „levl“ starší týmoví kamarádi: Tomáš Tlamka „Contador“ třetím místem v závodě opět potvrdil, že patří aktuálně v této kategorii do absolutní české špičky, přičemž stříbro m uniklo o pověstný vlásek… V závodě starších žáků byli hodně vidět i další dva borci z MORAVCE: Honza „Johny“ Šindelář finišoval na 15. místě a letos elév v této kategorii – Jakub Tesař – též stíhal dojet na body..!

IMG_3866
Typický bojovný projev Anny Zemánkové na tratích závodů MTB českého poháru byl jasně patrný i v Teplicích.

Následný start kadetů nás – „Contadorovým“ výsledkem namlsané, opět eminentně zajímal díky účasti hned tří našich borců v závodě této kategorie. Na body z tria borců z MORAVCE dosáhl nakonec jenom Matěj Mazánek, nicméně i Karel Vinický a Víťa Suchánek zvládli těžkou trať na hranicích svých možností a jejich bojovné výkony z Teplic jsou bezesporu avízem na bodovaná umístění v dalších závodech CP.

IMG_3855
Dominik Prudek se opět razantně posunul teplickým výkonem i výsledkem blíž k absolutní juniorské špičce.

To holky to maj – prý – lehčí. Objektivně si dovoluji poznamenat: jak kdy a jak v čem… Naše kadetky se každopádně nemuseli potýkat s bezmála čtyřicetihlavým polem soupeřek a odvedli práci, za kterou je musíme pochválit: Jana „Džejn“ Tesařová s Aňou Zemánkovou stíhali v „poho“ první desítku a ve společném startu ovládla kategorii juniorek letos jen těžce porazitelná naše odchovankyně Adéla Šafářová (Nutrend SPECIALIZED)…. S napětím jsme vyhlíželi závod juniorů a jakmile se balík mladých bikerů dal do pohybu – drželi jsme intenzivně palce dalšímu našemu favoritovi Dominiku Prudkovi. A nebylo to odvěci, pomohlo to… Domčovo umístění v cíli opět zcela legitimě potvrzuje jeho oprávněnost starovat na blížícím se MS v Novém městě na Moravě.  Nesmíme samozřejmě ve finále opomět ani výsledek našich dvou statečných dospěláků: Patrik Kolář, který si – vzhledem ke studijním povinnostem – v zimě na ČP moc nevěřil – potvrdil v Teplicích svým výsledkem  vysokou úroveň trénovanosti! Pozici z elitní dvacítky dokázal v rámci startu mužů EXPERT obhájit i spolehlivý reproš MORAVCE – Lukáš Gregor, který v tomto startu Patrika Koláře zdvojil. Okulahodící výsledkové rezumé MORAVEC Teamu ze západních Čech je tedy toto:

  • Mladší žáci – 28. Roman Šindelář
  • Starší žáci – 3. Tomáš Tlamka „Contador“, 15. Jan Šindelář, 33. Jakub Tesař
  • Kadetky – 5. Jana Tesařová, 9. Anna Zemánková, 19. Monika Konečná
  • Kadeti – 34. Matěj Mazánek, 39. Karel Vinický, 52. Vít Suchánek
  • Junioři – 7. Dominik Prudek
  • Juniorky – 1. Adéla Šafářová
  • Muži EXPERT – 15. Patrik Kolář, 19. Lukáš Gregor
IMG_3875
Že je Adéla Šafářová letos těžko k poražení, potvrdila i v Teplicích!

Shrnutím výše uvedeného je logické konstatování, že přes vysoko nastavenou výkonnostní laťku v Praze se MORAVCI přehoupli s razancí a elegancí vlastní snad jenom jim… Už se těšíme na další  „válec“ MORAVCE v rámci ČP MTB v Kutné Hoře! Než bude ale KH aktuální, mrkněte na výsledkový servis z „ThePlíc“ a taky na supr fotogalerii Libora Tesaře.

Napsat komentář