Kvalitní „rozplavba“!

Jaká jiná, než kvalitní, mohla být příprava rajdrů MORAVEC Teamu na nadcházející závod MTB Českého poháru v Brně? První červnovou sobotu letošního roku na klasické okrouhlecké mistrovské trati MORAVEC Team potvrdil vysokou výkonnost z posledních dnů, když jeho rajdři zde vybojovali pět zlatých, devět stříbrných a dvě bronzové medaile! V rámci této utěšené sbírky jsme se mohli těšit dokonce ze dvou „hattricků“ a jednoho „double“!  A to se jěště nezmiňuji o čtyřech „bramborových“ medailích, které naši stíhači v onu první červnovou sobotu „u pazderny“ vybojovali… Zkrátka rajdři MORAVEC Teamu se aktuálně těší výborné formě! 

DSCN8242
Jako by Lucinka Koudelková (dle jejího dentálního obrazu) vedle svých vítězných aktivit v rámci MTB „Vrchoviny“ hrála ještě za oceánem finále „Stenley Cupu“…

Celkem 27 bikerů našeho oddílu zasáhlo na legendárních tratích  „Monzy“ do bojů o body  při pátém závodě letošní „Vrchoviny“. Z tohoto pohledu je rovná dvacítka umístnění do 4. místa výborným výsledkem! Tradiční medailové hody zahájila v závodě odrážedel dívek Jana Maruška Lipenská, která se tentokrát po nebojácném výkonu proodrážela na stříbrnou „bednu“! Na startru dívek 7-8 let jsme mačkali palce dalším našim dvěma medailovým nadějím – Marušce a Magdalénce Bertošovic. Ne nadarmo. V dramatickém závodě si Maruška vybojovala stříbro a Magdalénka byla toho dne první ze čtyř MORAVCŮ, kteří brali  „u pazderny“ nepopulární „bramborovou“ placku za 4. místo… Že se aktuálně veze na vítězné vlně i další naše excelentní bikerka Lucie Koudelková, se potvrdilo při startu kategorie dívek 7-8 let. Lucinka ovládla závod s přehledem systémem start-cíl a upevnila si i celkové průběžné vedení… Stříbro své mladší sestry Jany povýšil v rámci rodiny na zlato Matouš Lipenský, jenž po dravém výkonu dokázal zopakovat vítězství z minulého týdne z Protivanova, a který se tak vážně přiřadil mezi uchazeče o nejvyšší mety i v celkovém pořadí kategorie chlapců 7-8 let. Dekoraci nejlepších v prvních osmi dopoledních startech obstarala spolu s místostarostou obce Okrouhlá, p. Bohumilem Kovářem i bývalá juniorská dráhová šampionka na 1km s pevným startem Markéta Parolková, jejíž přítomnost byla milým zpestřením okrouhlecké „race“.

DSCN8226
Na startu soustředěný Matouš Lipenský. Za pár minut svoje soustředění proměnil po výborném výkonu na trati v zasloužené zlato!

Dalších šest startů se už odehrálo na „skoro“ hlavní trati o distanci 2100 m, kdy borci borky od kategorie mladších žáků zdolávali jak obávaný sjezd „Skřipec“ tak i neméně náročnou technickou pasáž „Leséček“. Nejdříve jsme ale mačkali palce našim zástupcům v kategoriích dívek a chlapců 9-10 let, kteří se pasovali s okruhem kratším, o distanci 700 m, nicméně  nově ztíženým technickou lesní pasáží nazvanou po vzoru tratě v Novém Městě na Moravě  – AC/DC. Oběma MORAVCŮM, kterým jsme mačkali palečky (Barboře Tlamkové a Matyáškovi Koudelkovi) , se nakonec podařilo vybojovat po bojovných výkonech pro MORAVEC v ten den další dvě „barmbory“…Placka na nás ale nenechala dlouho čekat. Díky Romanu Šindelářovi jsme se mohli  radovat po dojezdu kategorie mladších žáků z jejího stříbrného lesku, navíc čtvrtou „bramborou“ přispěl v této kategorii k naší okrouhlecké „zeleninové“ úrodě  Víťa Lipenský... To v kategorii starších žáků jsme si už zajásali na plno… Domácí favorit Tomáš Tlamka „Contador“ nenechal nikoho na pochybách o svém výsadním postavení a jistým vátězstvím přispěl do pokladnice MORAVEC Teamu ten den již třetím zlatem! V závodě mu záda zdatně přikryl v cíli stříbrný Honza „Džony“ Šindelář a bronzovou „bednu“ pro MORAVEC vybojoval v této kategorii Jakub Tesař po nádherném vítězném souboji s Richardem Sloukalem (ACT Lerak). Svoje želízko v ohni jsme měli i v rámci startu stejně starých (nebo spíše mladých) dívek. Kristýna Kolářová se statečně popasovala s přesilou děvčat z Drahanského Sportteamu, když se mezi ně dokázala vklínit a vybojovat pro MORAVEC další stříbro! Slavnostní fanfáry od skupiny Queen „We Are The Champions“ si tedy mohlo užívat po předpoledních tartech hned pět MORAVCŮ! A jim předával ceny kromě výše zmíněného okrouhleckého místostarosty i skvělý biker, cyklokrosař a šéf Teamu MaxCursor – Martin Šíma z Ostravy!

P1180786
Starší žáci nám udělali radost! Před jejich suverenitou nakonec (ne)smeknul i sám Martin Šíma!

Ve čtyřech vlnách vyrazilo ve 13.00 hodin na trať celkem 42 rajdrů v rámci startů juniorských a dospělých kategoriíí! I v těchto závodech to MORAVCŮM medailově bohatě cinkalo..! především v závodě juniorek, kdy naše borky ovládly „bednu“ opět kompletně! Při neúčasti Jany Tesařové (lehké svalové zranění) si pro zlato dojela i přes nepříjemný defekt přední pneu Anna Zemánková. Tu po bojovném a kvalitním výkonu doprovodila na stupně vítězů v cíli druhá, Kristýna Haasová, bronz si pak v „poho“ ohlídala další naše zkušená borka – Monika Konečná. A byl rázem na světě druhý hattrich pro MORAVEC! Zajímavý náboj měl i závod juniorů a kadetů. Štěpán Stloukal byl v tomto závodě zcela dominantní, nicméně boj o stříbro a bronz se rýsoval se zajímavou zápletkou. Dlouho pospolu jezdili náš Karel Vinický spolu se dvěma borci Drahanského Sportteamu, bratry Michalem a Janem Šmídovými. Podobně jako v Protivanově i na Okrouhlé slavilo úspěch strojové rovnoměrné tempo Karla Vinického, kterému stříbro na „bedně“ moc slušelo! Medailovou kolekci pro MORAVEC doplnili velice vkusně i naši dospělí rajdři. V kategorii Masters II neměl soupeře v cíi jasně první Martin Gottwald, když a na stříbrném postu mu záda zdatně přikryl Honza Šindelář st. Vše na samotný závěr završila ziskem stříbra za cenu takřka sebezničení (pád ve sjezdu „Skřipec“) v závodě žen Katka Gottwaldová.  Omrkněte tedy další úctyhodný medailový sumář MORAVCE, tentokrát z prestižní, těžké, mistrovské trati na Okrouhlé:

  • Zlato pro MORAVEC vybojovali: Lucinka Koudelková, Matouš Lipenský, Tomáš Tlamka „Contador“,  Anna Zemánková a Martin Gottwald.
  • Ze stříbrných medailí se můžou těšit: Jana Lipenská, Maruška Bartošová, Roman Šindelář,  Kristýna Kolářová, Honza Šindelář ml., Kristýna Haasová, Karel Vinický, Katka Gottwaldová a Honza Šindelář st.
  • Bronzem do oddílové pokladny přispěli: Jakub Tesař a Monika Konečná…
P1180923
Kategorii juniorek a kadetek ovládly opět uceleně borky z MORAVEC Teamu!

Všem našim rajdrům patří dík za vzorné repre oddílu, včetně podpůrného týmu a organizační sekci, která se o bezchybný průběh prestižní „Monzy“ zasloužila. Po čtyřech letech se zde na trůn v kategorii mužů ELITE navrátil Michal Kozel přičemž důstojným soupeřem mu byl v konkurencí 22 rajdrů z MORAVCŮ především v cíli pátý Patrik Kolář. Hodotný výsledek ukázal, že jeho forma před MTB ČP v Brně je na vysokém „levlu“! Zde je již z Okrouhlé kompletní výsledkový servis, stovky fotek najdete zde, a taky tuť a v neposlední řadě i tady (zde jsou i fotky z paluby stíhacího rogala našeho vzdušného ochránce Niela Armstronga).

P1180928
Michal Kozel zajel výborný závod. Ze třetího místa po startu se postupně prosadil jak před Jirku Ošťádala (vpravo), tak před Romana Kubiceho (vlevo).

Napsat komentář