I „Horka“ nám svědčila!

Červenec je pro tuzemské bikery měsícem vrcholu sezóny. V jeho závěru finišuje nejen MTB Český pohár, ale hlavně se jede národní šampionát bikerů, který letos pohostí už bez mála za čtrnáct dnů Bedřichov u Jablonce. Hlavně k tomuto vrcholu směřuje příprava renomovaných bikových teamů, MORAVEC nevyjímaje. Osmý závod MTB Poháru Drahanské vrchoviny, který o svátečním úterku pohostil Benešov, nám k ladění formy před rozhodujícími bitvami posloužil velmi dobře! Důkazem je opět úctyhodná sbírka jedenácti medailí,  které naši na „Horce“ v pořadí OPEN vybojovali!

P1100666
Kamila Procházková s Petrem Saganem si byli na stupních vítězů na hodně blízko!

Pojďme si tedy zrekapitulovat naše účinkování na třetím „Grad Slamu“. Spolehlivými přispívatelkami do medailové klenotnice MORAVCE se letos staly – k naší velké radosti -. Jana Marie Lipenská s Maruškou Bartošovou. A to ještě dvojče Marušky, Magdalénka finišovala také na medailové pozici – byť té nepopulární, bramborové… Že se ze zlatých placek po Benešově budou moci těšit Domácí Lucka Koudelková a skřípovký Matouš Lipenský, v to jsme doufali a naše naděje oba šikovní bikeři naplnili! Lucince při tom na trati skvěle sekundovala Barča Janovská, která dlouho sahala po medaili! Nakonec z toho byla – tak jako v případě „Majdy“ Bartošové – jenom nepopulární „brambora“, ale je jen otázkou času, kdy se Barborka, který výkonnostně roste závod od závodu, na „bednu“ podívá…

P1100568
Ozdoba závodu – hrdinka z Nového Města na Moravě – Adéla Šafářová. Po smůle 14. nejlepší juniorka na světě ovládla pod „Horkou“ kategorii juniorek a kadetek.

Pravidelným „double“ přispívají k našim ziskům starší žáci Tomáš Tlamka „Contador“ a Honza „Džony“ Šindelář a ani „Horka“ nebyla výjimkou“! A kdyby výkon Kuby Tesaře nebyl ovlivněn nachlazením, byl by uro „hattrick“ pro MORAVEC v této kategorii zceka reálný! Toho jsme si ale v úterý přesto – „de facto“ – přece jen užili po dojezdu závodu juniorek a kadetek. I když je Adéla Šafářová aktuálně týmově  příslušná mimo MORAVEC, máme ji stále jako za vlastní a na její zlaté „bedně“ jí udělali „garde“ stříbrná Anna Zemánková s bronzovou Janou Tesařovou! A „sestrovražedný“ boj o stříbro mezi Annou a janou, který na cílové čáře rozhodla šíře galusky. byl pro diváky jedním z vrcholů dne. Junbior Dominik Prudek ovládl stejnou kategorií chlapců, když kadet Štěpán Stloukal s ním dokázal držet krok jen v první polovině závodu. K repríze souboje ze Spešova došlo pod „Horkou“ v závodě Masters II. Akorát s opačným výslekem, co se vítěze týče… David Soukup tentokrát o pár vteřinek dokázal porazit Martina Gottwalda po souboji, který opět diváky nadchnul!

P1100671
Nizozemský biker Floran Adams si právě s Petrem Koudelkou vyměňuje kontakt.

Medailově bylo naše barvy hodně vidět i v závodě štafet, kterých se na start postavilo tentokrát celkem šest. „Týpky“, jejichž kostru tvoří Anna Zemánková s Patrikem Kolářem tentokrát doplnil borec z TOFO Otrokovice Filip Kulha a tato symbióza vyústila ve zlatou medaili! A protože „Dominátoři“, jejichž oporami byli Domča Prudek s Tomem Tlamkou „Contadorem“ (doplnila je spešovská Amálka Gottwaldová), brali stříbro, můžeme na nepsané „Krále Horky“ pasovat Annu Zemánkovou, Dominika Prudka a Tomáše Tlamku „Contadora“, kteří si z Benešova odváží hned dvě cenné „placky“ v lesku zlatém a stříbrném!

  • Odrážedla – 3. Jaňula – Maruška Lipenská
  • Dívky do 6 let – 3. Maruška Bartošová
  • Dívky 7-8 let – 1. Lucie Koudelková
  • Chlapci 7-8 let – 1. Matouš Lipenský
  • Starší žáci – 1. Tomáš Tlamka „Contador“2. Honza Šindelář
  • Juniorky, kadetky – 1. Adéla Šafářová2. Anna Zemánková, 3. Jana Tesařová,
  • Junioři, kadeti – 1. Dominik Prudek
  • Muži Masters II – 2. Martin Gottwald
  • Štafety: 1. TÝPCI (Filip Kulha, Anna Zemánková, Patrik Kolář), 2. DOMINÁTOŘI (Amálka Gottwaldová, Tomáš Tlamka „Contador“, Dominik Prudek).

Vrcholem dne pak byl bezesporu závod mužů a v něm souboj Kozel – Váňa – Videcký, který až v samotném závěru pro sebe rozhodl letos skvělý Michal Kozel. Stejně tak zazářil v závodě Masters III oranžový zabiják Martin Šíma. Ten sice z počátku závodu tahal za „kratší konec“, ale pak se do toho „opřel“ a po jasném vítězství nenechal nikoho na pochybách o svých kvalitách! Všechny pak potěšila osobní přítomnost úřadujícího silničního světového šampiona, Slováka Petera Sagana! Byť byl v průběhu celého dne hodně zamlklý, úsměvy nešetřil a občas na přítomné i nesměle pokynul!

P1100504
Král „Ukrajina Cupu“ Kamil Koudelka. V převleku za vietnamského státního příslušníka dokáza na trati provádět neuvěřitelné kousky!

Supr zpestřením pak byl „Závod“ Ukrajina Cup, kdy tentokrát nešlo o rychlostní dojem, ale spíš o ten umělecký. A jak jinak, než že se stal vítězem zkučený MORAVEC – Kamil Koudelka! Dalším primátem Benešova byl start zahraničního borce: v kategorii Masters II to zkusil Nizozemec Floran Adams a byť zvládl jen polovinu ze stanovené distance, byl akcí nadšen a z Petrem Koudelkou s vyměnili kontakty, protože Floran teď bude na Benešově skoro bydlet! Zdá se, že se pro MORAVEC rýsuje mezinárodní „kamarádšoft“! No a letos po prvé jsme mohli při vyhlašování dospělých kategorií vidět nefalšované „stříkej“! Zvládl to skvěle ze své pozice vítěze Martin Šíma (kdo jiný?) a i Míša Kozel! Zkrátka sváteční úterý na Benešově bylo opět nasyceno nejen slunečními paprsky, ale spokojenými úsmevy všech aktérů. Nevěříte? Mrkněte na první fotogalerii a taky na druhou fotogalerii… A taky na výsledky, které budou k dispozici určo co nevidět…

Napsat komentář