Mše Svatá za MORAVEC

Vzpomínáte? Poprvé jsme se letos sešli při historicky první Mši Svaté za MORAVEC Team ve čtvrtek, 7. dubna, před prvním závodem Českého poháru horských kol, který hostila o víkendu 9. až 10. dubna Praha. Hned druhý den vyrazili naši elitní borci a borky do lítých bojů o pohárové body. Od onoho svátečního čtvrtku prochází MORAVEC Team sezónou od úspěchu k úspěchu a byl to znovu nápad našeho šikovného člena Dominika Vičara, aby se tyto pro oddíl taky potřebné chvíle pokory a uchovního rozjímání nestaly výjimkou, nýbrž pravidlem…

DSCN9309
Vedle Moniky Konečné a Aničky Zemánkové nechyběla ani Adélka Šafářová, které všechny, včetně obou našich trenérů (taky na Mši nechyběli) jsou již aktuálně dislokovaní na MTB MČR v Bedřichově u Jablonce.

Majíc ještě v živé paměti sváteční sedmé dubnové odpoledne v pavlovské kapličce, rádi jsme s Domčovým návrhem souhlasili a termín druhé Mše za MORAVEC Team jsem určili tak trochu analogicky s tím prvním. Sešli jsme se v „předvečer“ bikerského vyrcholu sezóny, kterým bude o tomto víkendu MTB MČR v Bedřichově u Jablonce. A podobně jako v dubnu, hned následující den po pondělí, 18. července, kdy jsme Pavlovskou kapličku ne zaplnili, ale vpravdě přeplnili, odjíždí opět naši elitní borci směr Bedřichov, do bojů o národní mistrovské dresy…Zakto zazněla v úvodu Mše Svaté naše Prosba za MORAVEC Team k Bohu, kterou slyšeli i moc milí hosté, kteří s námi přišli slavnostní chvilky zažít: za všechny jmenuji místostarostku Boskovic a polsankyni JmK Mirku Vítkovou, Břeťu Usnula, našeho kamaráda z Repech a tatínka našeho aktuálně nejmladšího člena Matouška Usnula (i on byl osobně přítomen), Ing. Zdňka Kakáče, Velvyslance MORAVCE v Moravském Krasu a Marušku Zouharovou, předsedkyni našeho FAN Klubu… Čtení z Knihy velmi citlivě zvládla Ivana Prudková, a všechny přítomné si pak opět svým projevem podmanil a za srdíčko chytil, náš pan farář Pavel Koutník, který Mši Svatou celebroval… Samozřejmě se nám z kapličky ani moc nechtělo a snad i proto jsem se prakticky ve stejně sestavě sešli (nejen) na svétečním kafíčku v benešovské restauraci Morava.. No a zde jsme si slíbili, že se takto opět sejdeme před zahájením letošní cyklistické sezóny! Zde mrkněte na fotogaleri ze svtečního pondělí.

Napsat komentář