Horký orlický asfalt…

Horký víkend na rozpáleném asfaltu silnic v okolí malebného orlického městečka Lanškrouna má za sebou bezmála dvoustovka cyklistů silničářů juniorů, kteří si zde dali dostaveníčko od pátku do neděle v rámci tradičního čtyřetapového závodu s bohatou mezinárodní účastí, jehož hlavním organizátorem je lanškrounský cyklistický oddíl Duha. Díky Dominiku Prudkovi v pestrém a hlavně nesmírně silném pelotonu dres MORAVEC Teamu nechyběl ani zde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mistr ČR a vítěz ČP v MTB XCE z Bedřichova, Dominik Prudek potvrdil v silničním etapovém závodě v Lanškrouně svoji cyklistickou univerzálnost!

A Domča našemu patronovi, Vlastimilu MORAVCOVI, v jeho éře výhradně specialistovi silničářovi, v žádném případě ostudu neudělal! Byť ho v první a třetí etapě provázela smůla a těžkosti, ve výsledkových listinách celkového pořadí se vešel do elitné stovky!  Bravo Dominiku a díky za vzorné repre MORAVCE! Pojďme si ve stručnosti zrekapitulovat čtyřdenní Dominikovu řeholi na horkém orlickém asfaltu…

1. Etapa – pátek 5.8. – 77 km

Dominik ji dokončuje se ztrátou  1:57 minuty na 100. místě, když byl v jejím průběhu nucen vypořádat se s defektem. Především tato skutečnost způsobuje ve vyrovnaném závodě jeho mírnou ztrátu.

2. Etapa – sobota 6.8. – časovka 9,2 km

Domča opět drží krok a se ztrátou 1:18,64 minuty dokončuje svoji sólo jízdu proti chronometru na 80. místě. Po dvou etapách drží se ztrátou 3:01 minuty pozici v první stovce (96. místo).

3. Etapa – sobota 6.8. – 79,2 km

Etapa pravdy. Sobota bývá v rámci těchto víkendových etapáků zpravidla klíčovým dnem. Dominikovi se nedaří držet kontakt s čelem a přesto, že bojuje ze všech sil, finišuje v profilově náročném závodě na 136. místě a nabírá ztrátu 16:50 minut. Po třech etapách klesá na 113. místo, když jeho ztráta na čelo činí 19:57 minuty.

4. Etapa – neděle 7.8. – 95 km

Dominikovi se podařilo dobře zregenerovat a v nejdelší etapě závodu ukazuje opět svoji sílu! Doashuje v cíli nejlepšího výsledku v rámci celého etapáku (70. místo se ztrátou 3:35 minuty na vítěze) a v konečném hodnocení se posouvá zpět do elitní stovky (99. místo)! Zde jsou supr detailní podrobnosti k závodu, včetně kompletních výsledkových listin.  

Napsat komentář