Z „OV“ bez antracitu…

Po pravdě řečeno, o toto beze sporu kvalitní černé uhlí, kterým stále tato lokalita překypuje, nám tentokrát ani tak moc nešlo… V sázce byly cenné kovy v podobě zlata, stříbra a bronzu při dalším ročníku místního MTB TOP závodu – Ostarvském Chacharu. „Race“, na kterou jezdíme po léta pravidelně, jsme nemohli vynechat samozřejmě ani letos a byť se termínově Chachar překryl (nejen) s MTB „Vrchovinou“ v Bořitově, silná skupina čtyř bikerů MORAVEC Teamu nás zde v sobotu reprezentovala vskutku skvěle!  A na víc dva z nich si zde z pilnosti „střihli“ o den později i MTB maraton. A věřte, že dosažené výsledky v obou dnech mohly být ještě lepší, kdyby pořadatelé tentokrát po oba závodní dny neselhali při značení tratí…

mms_20160829_3
Dominik Prudek, jedna z výrazných postav letošního Ostravského Chachara. V součtu obou závodů vybojoval náš borec mezi juniory celkové 2. místo!

V sobotním cross country doplatil na mizérii značení žákovského okruhu Tomáš Tlamka „Contador“, který „zakufroval“ skutečně hodně… A co bylo platné, když svůj závod do té osudné chvíle mms_20160829suverénně vedl? Blouděním se samozřejmě výsledkově propadl mimo medailové pozice a málo kdo věřil, že by s tím mohl Tomáš ještě něco udělat… Úřadující národní šampion v XCE se ale předvedl, co by stíhač, v tom nejlepším světle! Úžasným tempem se dostal záhy zpět na medailové pozice a moc nechybělo, aby  Tom bral po skvělém finiši do konce i stříbro! Bravo MORAVEC!!! Nejistá na trati z hlediska orientace v terénu byla i Anna Zemánková, ale svoji kategorii kadetek nakonec s převahou vyhrála, stejně jako juniorka, odchovankyně MORAVCE Adéla Šafářová (Nutrend Spezialized) .Kompletní medailovou sbírku pro náš oddíl zkompletoval ziskem stříbra výborně v Ostravě závodící Dominik Prudek.

mms_20160829_2
Hrdina závodů starších žáků – Tomáš Tlamka „Contador“. I přes nepříjemné bloudění to po skvělé stíhací jízdě stihnul ještě na bronzovou „bednu“!

Neuvěřitelné skutečnosti se značením tratí se přenesly i na MTB maratony, které se jely v rámci Chachara druhý den, v neděli. Tentokrát to nejvíce postihlo Adélu  Šafářovou, která blouděním na trati přišla o jisté vítězství mezi juniorkami, kudy vlastně jet odhadoval ve svém startu i Dominik Prudek, ten ale nakonec finišoval na výborné bronzové příčce! Jeho táta a trenér „áčka“ MORAVCE, Víťa Prudek si vedl výborně ve své kategorii veteránů a jeho 4. místo  v cíli toho je jasným důkazem! Stále  nám ale na mysli vyvstávají nepochopitelné komplikace se špatným traťovým zabezpečením. U takto vysoko postaveného prestižního podniku je tato skutečnost – mírně řečeno udivující, lépe by bylo asi použít slova – šokující… Sluší se ještě dodat, že Dominik Prudek v součtu výsledků  z obou dnů veze z Ostravy cenné stříbro! A za všechny ty patálie s blouděním na tratích je třeba všem našim „reprošům“ za dosažené výsledky moc, moc poděkovat a chválou vůbec nešetřit! Bravo MORAVEC!!! Zde hledejte další informace včetně výsledků.

Napsat komentář