Bikerská špička v Praze.

Druhé pokračování Českého poháru horských kol je na pořadu o nastávajícím víkendu, kdy hostitelem  České špičky v  cross country bude opět po roce, loni mistrovská trať v Praze – Řepích. Skutečnost, že o týden později se v Novém Městě na Moravě jede závod světového poháru naznačuje, že v letošní Praze můžeme očekávat  na startu elitních dospělých kategoriích setkání špičkových světových rajdrů a nás samozřejmě těší, že mezi nimi budeme mít i svoje želízko v ohni… 

Na toho času širokou bikerskou veřejností skloňovanou část Prahy s ryze zeleninovým názvem máme z loňského Mistrovství ČR MTB jen ty nejlepší vzpomínky. Jména jako Adéla Šafářová, Tomáš Tlamka, Petr Bořil či Terezka Obořilová byla tehdy v souvislosti s medailovými výsledky hodně skloňována a i ostatní naši snajpři zajeli v Řepích výborně a po zásluze byli odměněni kvalitními výsledky, tři naše štafety nevyjímaje. Samozřejmě se na loňský úspěch budeme snažit navázat, ale situace se po roce hodně změnila, především z hladiska personálního (přestupy Adély Šafářové a Dominika Prudka), zdravotního (zranění Tomáše Tlamky) a v Praze nám bude o víkendu chybět i další loňská opora Petr Bořil, který letos atakuje poněkud  adrenalínovější sportovní disciplínu, stejně jako Lukáš Gregor, vázaný studijními povinnostmi.

Přesto sestava, která se bude o víkendu na řepských tratích prohánět, není bez šancí, což jednoznačně naznačily výsledky jednak z Teplic a jednak ze série závodů, kterých se naši v rámci přípravy na druhý ČP zúčastnili jak doma tak v zahraničí. Komu tedy budeme v Praze držet palce? Naše angažmá odstartuje Jakub Tesař v závodě mladších žáků, pokračovat bude kvartet starších žáků a žákyň, který se představí již v plné sestavě, kterou tvoří dvě dívky – Tereza Obořilová, Anna Zemánková – a dva chlapci – Tomáš Tlamka „Contador“ s Michalem Šmídou. Zpozorníme i při startu kadetů a kadetek, kdy zmáčkneme palce Janě Tesařové, Honzovi Smídovi a Matěji Mazánkovi. Zajímat nás budou i junioři, jmenovitě Patrik Kolář s „uprchlíky“ Dominikem Prudekem a Jirkou Štěpaníkem a juniorky, v čele s další „uprchlicí“ Adélou Šafářovou. Desítku našich startujících uzavře eliťák Radim Kovář a bude to on, kdo bude tváří v tvář – jak jsem naznačil výše – čelit soupeřům z absolutní světové špičky. Trenéři nevyloučili ani premiérový start Moniky Konečné, které by mohla řepská trať vyhovovat.

Nejeden z MORAVCŮ se určo postaví na start již sobotního sprintu, zde naši trenéři postavili účast na dobrovolnosti, zajímá nás a důraz klademe především na nedělní závod XCO. Kostky jsou vrženy, budeme držet palce! Propozice s časovými rozpisy jednotlivých startů hledejte zde: http://www.poharmtb.cz/dalsi-zavod-ceskeho-poharu-mtb-se-uskutecni-v-praze-o-vikendu-16-17-kvetna/, (krásná fotka šlachovitého Pavla Tlamky včetně).