Junior Team se tužil!

MTB „Vrchovina“ vrcholí a „druhý sled“ MORAVEC Teamu, který diriguje velice erudovaně jeho trenér Milan Tlamka, tuto skutečnost odpovědně vnímá. Třídenní soustředění hned patnáctky mladých rajdrů z Milanovy tréninkové skupiny proběhlo první zářiový (prodloužený) víkend na březích rybníku Olšovec v Jedovnicích a tužili se vzorně nejen děti. Sobotní večer byl ve znamení návštěv rodičů účastněných dětí i dalších milých hostů, takže se tužili i vztahy no a když bylo vše v neděli zakončeno vydařeným kontrolním týmovým závodem, ani se  nikomu moc z přímých účastníků od Olšovce zase zpět domů, do víru běžných starostí – včetně těch školních – moc nechtělo…

20160902_1042451
Součástí přípravy MORAVEC Junior Teamu byla i tato jízda na umělé pumptrekové dráze.

Milanovi Tlamkovi pomohli s „kočírováním“ bikuchtivé mladé „hladové“ závodní „smečky“ po dobu tří dnů jak bývalá skvělá závodnice MORAVEC Teamu, Nikola Hlubinková se svým přítelem , skvělým silničářem Danem Turkem,  tak i dva současní „žhaví“ rajdři „áčka“ MORAVCE a Mistři ČR v MTB XCE z nedávného národního šampionátu v Bedřichově, Tomáš Tlamka „Contador“ a Dominik Prudek (ten si v sobotu „odskočil“ do Blanska vyhrát MTB Golema a v neděli zase zodpovědně zakroužil na dráze brněnského velodromu). Podpůrný tým především ve smyslu provinatního zázemí vytvořili bezchybně maželé Jirka a Ilona Zavřelovi, a když celou přípravnou skupinu doplnili v sobotu v podvečer ještě další pomocníci z řad vedení oddílu + mnozí z rodičů trénující omladiny, nebylo divu, že o pohodu a výbornou náladu nemohla být nouze… Tím spíš, že mezi nás zavítal i zvlášť milý host, kterého známe pod přezdívkou „Stopař“, a který nám každoročně pomáhá „linkovat“ trasu našeho prázdninového cykloputování.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Adrenalin v sobotu po setmění: noční, asi 4km dlouhá vyjížďka. Jejím zpestřením bylo setkání s „beznohým Jerrym“.

Pro přípravu cyklistů jsou Jedovnice, po otevření zdejších singtreků, takřka optimální. Milan Tlamka, vědom si dobře rozdílnosti svých svěřenců nejen věkové, ale tím pádem i výkonnostní, velice citlivě klíčové fáze přípravy rozdělil, přičemž těm mladším, méně zdatným se věnoval osobně a starší, zdatnější svěřoval Nikole Hlubinkové s Danem, Domčou a „Contadorem“. Výsledkem toho byly tři supr dny, které děti bavily tím více, že se celá akce „potkala“ s takřka ideálním počasím… (Jako vždy nám je zařídil z cykloNebe Vlastimil MORAVEC). Nechyběl ani adrenalin: jednak  díky sobotní noční vyjížďce do okolí záladny MORAVCE, jednak díky nedělnímu kontrolnímu závodu, když okruh (cca 500m), na kterém se závodilo, architektonicky odborně pořešili především Kamil Koudelka s Liborem Bartošem a jehož součástí byly i docela náročné prvky cykloškoly MORAVEC Teamu, které byly do tratě velice citlivě vřazeny… A jak že vrchol soustředění, kontrolní závod po odpovědných výkonech všech „na doraz“, dopadl výsledkově?

  • Dívky do 6 let: 1. Magdalénka Bartošová, 2. Maruška Bartošová, 3. Zituška Žerníčková 
  • Dívky 7-8 let: 1. Lucinka Koudelková, 2. Barborka Janovská
  • Chlapci 7-8 let: 1. Matouš Lipenský, 2.Jirka Zavřel
  • Dívky 9 – 10 let: 1. Barča Tlamková, 2. Anička Hanáková, 3. Adélka Zavřelová
  • Chlapci 9 – 10 let: 1. Matyáš Koudelka
  • Dívky 11-12 let: 1. Eliška Hanáková
  • Chlapci 11-12 let: 1. Víťa Lipenský
  • Dívky 13-14 let: 1. Kristýna Kolářová, 2. Klára Odehnalová
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tomáš Tlamka „Contador“ v nové úloze při předávání cen svým mladším týmovým kolegům po konrolní „race“. A jako vždy si Tom vedl výborně!

Závěrem nechybělo vyhlášení výsledků s patřičnou fanfárou a i ocenění všech odpovídalo  jejich třídennímu pilnému snažení… Zkrátka Junior Team MORAVCE je na finiš MTB Poháru Drahanské vrchoviny – i díky jedovnickému soustředění – připraven velmi dobře! A vstručný vzkaz soupeřům: bacha na nás! Zde mrkněte na první fotky z víkendových přípravných Jedovnic.

Napsat komentář