Vánek a Vichr..!

Že by vánek s vichrem mohly být oněmi „Divokými větry“, známou to avantgardní básní Járy Cimrmana, nalezenou v minulém století v pojizerské obci Liptákově? Možná jo, možná ne… Bikeři už několik let ale vědí, že Ořešínský vánek je MTB závod pro děti a doplňuje ho už nějaký ten rok i Ořešínský vichr… Tím je logicky – MTB závod pro dospělé… Obec poblíž Brna pohostila početnou komunitu bikerů minulou neděli a barvy MORAVCE byli vidět jak ve „Vánku“ tak i ve „Vichru“. A v obojí „atmosférické cirkulaci“ si vedly výtečně!

20161002_154359
Pozorný divák na fotce Adélku Zavřelovou nepřehlédne. Spolu s Amálkou Gottwaldovou vybojovaly holky ve svém startu umístění v TOP SIX!

Premiéru v barvách MORAVEC Teamu (bráno obrazně, hoky ještě nemají dresy) absolvovali v Ořešíně na výbornou sestry Amálka a Lucka Gottwaldovy. Obě ve svých kategoriích sahaly po medaili a byť to nakonec těsně nevyšlo, „brambory“ jim po statečných výkonech sluší! Rodinný klan byl v neděli v barvách MORAVCE v akci ještě vícekrát. Sourozenci Zavřelovi se též předvedli v tom nejlepším světle. Závěr sezóny zastihl ve výborné formě Jirku Zavřela, který si po zisku stříbra na poslední „Vrchovině“ v Boskovicích dojel v Ořešíně pro bronz! Blahopřejeme! Po zadu nezústala za bratrem ani jeho sestra Adélka, která v kategorii dívek do 10 let brala 6. místo!

20161002_151940
Jirka Zavřel se v závěru sezóny veze na medailové vlně! Po stříbru z Boskovic bral bronz v Ořešíně!

Dospělé kategorie svedly svoje souboje na trati dluhé 34 km a do medailové sbírky MORAVCE přispěl významě ziskem stříbra v kategorii Masters II náš osvědčený reprezentant Martin Gottwald. Dlužno podotknout, že v kvalitním závodě se mu podařilo porazit jeho velkého soka (ale předvším kamaráda) z letošní MTB „Vrchoviny“ – Davida Soukupa (dojel třetí). Třetím rodinným klanem z řad MORAVCŮ byli v Ořešíně táta a syn Štěpaníci. Výsledkově se lépe dařilo v kategorii Masters III Jirkovi Štěpaníkovi st. (5. místo), ale ani 11. příčka Jirky Štěpaníka ml., v závodě mužů ELITE není vůbec špatné… Díky všem rajdrům za vzorné nedělní repre MORAVCE, podpůrným rodinným týmům včetně. Bravo MORAVEC! Zde si ověřte kompletní výsledky.

20161002_152213
Bronzová placka Jirky Zavřela v detailu.

Napsat komentář