Milovice: další přiblížení!

Nejnáročnější víkend v rámci národního cyklokrosového poháru  mají závodníci za sebou. Dva závody ve dvou dnech na dvou extrémě těžkých tratích a za vskutku pravého cyklokrosového počasí prověřily fyzickou i psychickou odolnost cyklokrosařského pelotonu a naznačily, kdo může v polovině soutěže pomýšlet na nevyšší příčky jak v celkovém umístění, tak i při blížícím se Mistrovství ČR, které se pojede 10. prosince v Uničově. Nás samozřejmě moc těší, že reprezentanti MORAVCE zvládli oba závody, jak sobotní na Holých Vrších i nedělní v Milovicích na „jedničku“ a před druhým poločasem této prestižní soutěže mají výchozí pozice vskutku pozoruhodné!

img_4762
Anna Zemánková se se soupeřkami v Milovicích moc „nepárala“… Právě se připravuje k dalšímu ataku a v cíli jí bylo odměnou výborné 6. místo!

Především je ale beze zbytku naplňován hlavní cíl cyklokrosařských závodů, kterých jsme už po několikátý rok pravidelnými účastníky: a tím je prodloužení sezóny formou kvalitního tréninku, který „ostrý“ závod poskytne rajdrům ze všeho nejlépe. Že se to daří, toho jsou důkazem nedělní Milovice, kde dokázali naši ve srovnání s předchozím sobotním závodem na Holých Vrších ve většině případů zrychlit, což svědčí o jejich stabilní formě a  hutném fyzickém fondu zároveň. Když uvážíme, že jsou naši klíčoví „reproši“ v sedlech už od konce března… Klobouk dolů..!

img_4769
Jakub Tesař se v průběhu závodu držel dlouho na bodovaných pozicích. Nakonec mu kýžená meta unikla o pár vteřinek…

Že naše dresy budou hodně v popředí v bývalém vojenském újezdu, to naznačila už v prvním dopoledním startu kadetka Anna Zemánková. Ta zde zajela letos asi svůj nejlepší cyklokros. Na vítěznou Majdu Mišoňovou (Sokol Veltěž) ztratila něco málo přes půl minuty, na cílové pásce svedla vítězný sprint o umístění s Klárou Vernerovou (IVAR CS – Author Team), když od bronzu obě děvčata oddělila slabá půl minutka… Celkově je Anička v polovině seriálu šestá a jako samo jediná drží v této kategorii pro MORAVEC Team v týmové soutěži velmi lichotivé, také 5. místo!

img_4770
Především kolize brzdily v Milovicích Romana Šindeláře. Přes všechny trable náš elév ale závod statečně dokončil.

Jako lvi se opět rvali s padesáti soupeři dva naši „mlaďoši“ v kategorii starších žáků. Velmi blízko bodovanému 30. místu byl tentokrát Jakub Tesař, kterému tato pozice unikla o pouhých deset vteřinek… Půldruhou minutu ztrácel v cíli na bodované pozice Roman Šindelář, kterého časomíra zařadila na závěr čtvrté desítky výsledkové listiny, přičemž Romčův výsledek ovlivnilo několik pádů a kolizí, sed kterými se musel v průběhu závodu vyrovnat.

img_4779
Po zdržení na startu se opět Tomáš Tlamka „Contador“ předvedl v pozici výborného „honícího psa“. Razantní stíhací jízdou znovu potvrdil svoje nesporné kvality.

Výborný závod mají za sebou v Milovicích i oba naši kadeti. Tomáš Tlamka „Contador“, který se smolně zdržel na startu (nenacvakl včas pedál), předvedl následně na trati, kde moc úseků k předjíždění nebylo, skvělou stíhací jízdu, kterou se dokázal prosadit až do TOP 5! I když pozici nakonec neudržel, a za vítězným Tomášem Ježkem a druhým v pořadí Jakubem Ťoupalíkem (oba nejlepší spurtovali do cíle ve stejném čase) zaostal o pouhých 32 vteřinek… „Contador“ drží v průběžném pořadí spolu s Erikem Vávrou (oba doposud získali 148 bodů) 5. pozici a na bronzový stupínek Honzy Zatloukala ztrácí oba hoši pouhé dva bodíky… A určo s tím budou chtít ještě něco „zrobiť“… Výborně zajel Milovice i letošní cyklokrosařský novic Honza Šindelář, klasifikovaný v cíli ve druhé polovině druhé desítky, když jeho ztráta na vítězné duo „koštovala“ cca tři minuty. Průběžně 18. „Džony“ pak drží spolu s „Contadorem“ v týmové pohárové soutěži pro MORAVEC Team skvělou čtvrtou příčku! Na bikový Team „dost dobrý“… Na a na to, že Honza absolvuje v plném rozsahu svoji první cyklokrosovou sezónu, vede si nad očekávání!

img_4778
Nově konfigurovaná trať v Milovicích byla docela „motanice“. Správnou cestu na ní našel a ve výbrném světle se v závodě předvedl i Honza „Džony“ Šindelář.

I popolední start žen nás zajímal, reprezentovala nás v něm Jana Tesařová, která si ale bohužel v první polovině závodu po škobrtnutí bolestivě narazila kotník a byla nucena závod pro bolest vzdát. Na to, že cyklokros jezdíme z pilnosti v rámci – de facto – už zimní přípravy, vedeme si skutečné výborně! Potvrdily to opět i výsledky rajdrů MORAVEC Teamu v Milovicích:

  • starší žáci: 32. Jakub Tesař (celkově po šesti závodech 38. místo), …39. Roman Šindelář (celkově 40. místo)
  • kadetky: 6. Anna Zemánková (6.)
  • kadeti: 6. Tomáš Tlamka „Contador“ (5.), 18. Honza „Džony“ Šindelář (18.)
  • ženy, juniorky:  Jana „Džejn“ Tesařová – závod nedokončila (30.).
img_4785
Jana „Džejn“ Tesařová si ve slabší konkurenci mezi ženami „brousila zuby“ na další výborný výsledek. Lehké zranění v závodě ji však přinutilo k odstoupení.

Znovu se ukazuje, že jedině biker je cyklistickým univerzálem a borci a borky MORAVEC Teamu tuto pravdu jen potvrzují. S napětím budeme čekat na „druhý poločas“ české cyklokrosové nejvyšší soutěže, který odstartuje už tuto sobotu závodem na tradiční trati v Kolíně. Nechci se mýlit, ale tuším, že i letos některému z našich rajdrů placka nakonec cinkne! A klidně si na to rádi počkáme až do mistrovského Uničova… I za Milovice patří všem rajdrům velký dík za předvedené výkony a vzorné repre MORAVCE a poděkování letí též ke svědomitým členům podpůrného týmu.  Zde studujte kompletní výsledkový servis a mrkněte i na supr fotogalerii Libora Tesaře.

Napsat komentář