Čáslav: další přiblížení!

Městečko Čáslav je spojováno spíše s leteckou základnou, která zde poskytuje už po léta zázemí dříve Československým, dnes Českým stíhacím leteckým silám. Minulou neděli si vedle grippenů navíc dali dostaveníčko i stíhači trochu odlišného kalibru. Zbrusu nová trať pohostila „dvojkový“ závod Českého poháru v cyklokrosu a na startu nechyběl ani sextet členů MORAVEC Teamu. Po zhlédnutí výsledkových listin jsme mohli být opět víc než spokojeni: Hned dva naši rajdři si zde zajeli letošní výsledková maxima!

img_4872
Stíhací jízda Anny Zemánkové po smolné epizodě se smeknutým řetězem byla velmi razantní…

Jak jsem zmínil v úvodním odstavci, město Čáslav je nováčkem mezi tradičními cyklokrosařskými štacemi a pořadatelé zde konfigurovali trať, která svým charakterem a „jetelností“ připomínala spíše bikový, než cyklokrosový okruh, což nám samozřejmě nevadilo. Jako první z našich na něj vyrazila v závodě kadetek spolu s třicítkou spopeřek Anna Zemánková. Dvakrát holky zdolávaly 3100m dlouhý okruh a i tentokrát naše zkušená borka prokázala vysokou výkonnost. Nebýt zdržení se smeknutým řetězem hned v úvodu závodu, které způsobilo propad Anička až do třetí desítky, obhájila by v pohodě umístění v TOP 10 tak, jak jsme v jejím případě zvyklí… Za stíhací jízdu, při které předjížděla jednu soupeřku za druhou, zaslouží naše mladá bikerka určo pochvalu, vždyť TOP 10 jí uniklo pouze o něco víc než půl minuty…

img_4877
Jakub Tesař drží v šachu jednoho ze soupeřů.

Po kadetkách se pustili do souboje žáci, jejichž peloton byl opět početně nejbohatší. Mezi padasátkou nejmladších cyklokrosařů nechyběli ani dva naši – Roman Šindelář s Jakubem Tesařem, kteří, podobně jako Anna Zemánková, zdolávali čáslavský okruh dvakrát. Přes to, že body našim i tentokrát těsně unikly (Romanovi o 11 a Kubovi o 38 vteřinek), se svým výkonem můžou být spokojeni, protože ve vyrovnaném závodě ztratili na suveréna této kategorie, Matyáše Fialu, něco přes čtyři minuty a hlavně v průběhu celého závodu jeli oba naši borci se soupeři kontaktní jízdu.

img_4884
Roman Šindelář zůstal od bodového zisku v Čáslavi jenom krůček…

Kadetů bylo tentokrát výjimečně poskrovnu, oba naše borce bylo ale hodně vidět! Tomáš Tlamka „Contador“ opět tvrdil muziku, když nebezpěčně dotíral na hlavní favority závodu. V průběhu tříkolového bzávodu se pohyboval dokonce na stříbrné pozici a nebýt narušení jeho dynamické jízdy zdržením, když musel ze sedla kvůli pomalejšímu soupeři v úseku, který by jinak bez potíží projel, mohla se možná na Toma v Čáslavi usmívat „bedna“. Ale i čtvrtá, nepopulární „bramborová“ pozice má velkou cenu, vždyť je to letošní cyklokrosové výsledkové maximum talentovaného bikera a další významné přiblížení ke stupním vítězů, které v jeho případě nabývají stále jasnějších kontur. Výborně zajel Čáslav i Honza „Džony“ Šindelář. Titulu čerstvého Jihomoravského přeborníka neudělal ostudu a 15. místo v cíli je jeho dalším letošním TOP výsledkem. V celkovém hodnocení se „Džony“ posunul o příčku na 19. pozici, spolu s Tomem drží stále velmi lichotivé 4. místo pro MORAVEC Team v soutěži družstev a Tomáš Tlamka „Contador“ je stále ve hře o celkový bronz! Zkrátka kadeti jsou letos v cyklokrosu naší parádní kategorií!

V konkureci dvanácti žen svedla statečný souboj věkem ještě juniorka Jana „Džejn“ Tesařová. Se ztrátou necelých šesti minut na vítěznou Nikolu Noskovou (KC Kooperativa Jablonec) brala v cíli výborné 9. místo a i ona si v Čáslavi vytvořila letošní výsledkové maximum! Navíc skalp například Venduly Kuntové (Express CZ – Merida Team Kolín), musí Janu určitě těšit!

img_4893
Tomáš Tlamka „Contador“ zajel Čáslav výborně a letos už po druhé byl od „bedny“ pověstný krůček… Tak snad to vyjde do třetice!!

Mrkněme společně na výsledkový souhrn našich z Čáslavi:

  • starší žáci: 32. Roman Šindelář (celkově 44.),  34. Jakub Tesař (celkově 40.) / v týmové soutěži – 26. MORAVEC Team
  • kadetky: 13. Anna Zemánková (7.) / v týmové soutěži – 4. MORAVEC Team
  • kadeti: 4. Tomáš Tlamka „Contador“ (3-4.),  15. Honza „Džony“ Šindelář (19.) / v týmové soutěži – 4. MORAVEC Team
  • ženy, juniorky: Jana „Džejn“ Tesařová 9.
img_4894
Úřadující Jihomoravský krajský šampion Honza „Džony“ Šindelář zajel v Čáslavi TOP 15!

Deset pohárových cyklokrosů je za námi a výsledky našich jasně ukazují, že vstříc zbývajícím dvěma závodům můžeme vyahlížet bez obav, se zdravou dávkou sebevědomí a s tradičním opatrným optimismem! Díky šestce našich rajdrů za čáslevské vzorné repre MORAVCE a samo, že i velký dík svědomitému podpůrnému týmu! Studujte ještě jak kompletní výsledkový servis, tak i bohatou fotogalerii.

img_4901
Umístění v první desítce závodu žen a juniorek vybojovala Jana „Džejn“ Tesařová.

Napsat komentář