Najety první kilometry!

Tak trochu jubilejní, 15. sezónu odstartoval MORAVEC Team na první lednový den r. 2017 tradiční Novoroční jízdou na – po léta už tradiční místo – kterým je penzion Lada v Repechách u Protivanova. Šestka MORAVCŮ odvedla velice kvalitní a odpovědný výkon, start do sezóny proběhl bez jakýchkoli potíží, takže potvrdí-li se přísloví, že jak na Nový rok, tak po celý rok, můžeme i sezónu 2017 vyhlížet bez obav!

img_3210
Šestka statečných na startu Novoroční vyjížďky u restaurace Morava v Benešově.

Na tento den a v tuto roční dobu nám vyšlo počasí takřka ideální! Obloha jako vymetená, na sluníčku teplota nad bodem mrazu, vítr zanedbatelný… Cestu tam jsme volili lesem, se zdoláním nejvyššího bodu Drahanské vrchoviny, kterým je kóta Skalky 735 m. n. m., a která je pověstná monumentem meteorologického radaru. Adrenalinový byl sjezd od partyzánské chaty Hanačka, když zledovatělá cesta poprvé prověřila technickou zdatnost naší útočné šestice. Všichni jsme to zvládli na „jedničku“ a než bys řekl „švec“, brzdili jsme na dalším depu na okraji Protivanova. Dojezdu k cílovému penzionu po silnicích náhorní plošina Drahanské vrchoviny pak už nestálo nic v cestě a záhy nás přivítalo nejen útulné prostředí dřevostavby, ale i „úderka“ Martina Gottwalda, která hvězdicově po roce sem za námi se svými slovenskými přáteli ze Spešova opět dorazila!

img_3235
Společná všech MORAVCŮ a jejich přátel před odjezdem a před penzionem Lada v Repechách.

Teplé nápoje v restauraci penzionu  byli  na místě neb jsme dobře věděli, že zpáteční cesta bude se sklánějícím se sluncem už za poněkud odlišných teplotních podmínek. Zdravici se zaneprázdněnými hoteliéry Břéťou Usnulem a Ladou Kozlíkovou jsme ale stihli (letos by oba měli být milými hosty na našem cyklistickém plesu) a po společném fotografování nezbylo započít sekvenci „zpětného chodu“. V Protivanově na hlavní křižovatce se dal Franta Paděra do leva, po silnici 150 na Boskovice a nás zbylých pět vyrazilo naopak doprava – po silnici směr Buková. Se soumrakem jsme totiž nechtěli riskovat zbytečný pád na zledovatělých úsecích a zmrazcích obvyklé lesní trasy. Se dvěma „mezipřistáními“ (Buková a „bukovská pila“) jsme se samotným soumrakem ukončili letošní premiérový „švih“ bez „trestnyho bodo“ u Pavlovské kapličky, obdivujíce konjunkci planety Jupiter se srpkem dorůstajícího Měsíce a přemýšleje, zda ke srážce těchto dvou těles dojde ještě v tuto nadcházející noc… Mrkněte na fotogalerii z prvních kilometrů MORAVEC Teamu v r. 2017.

img_3241
Barunka Janovská měla nejen v rámci Novoroční vyjížďky premiéru, ale testovala i krásné nové kolo, které dostala od Ježíška.

Napsat komentář