První novoroční…

…cvičení odmakala úctyhodná dvacítka cvičenců podle stanoveného „letového plánu“ zimní přípravy v první lednovou středu v benešovské tělocvičně. Účast by byla pravděpodobně ještě vyšší, ale na Drahanské Vrchovině aktuálně platí úsloví: „Zima přišla do vsi, kde jsi jaro, kde jsi?“  A tomuto je úměrná i sjízdnost komunikací… Na tréninku jsme se  – také podle plánu – letos poprvé setkali jak s hrdinnou Zavřelovic trojkou z Dálného, hodně Dálného východu – tak i s vyzdravěnou trojkou Žerníčkovic a věrte, že všichni „nováčci“ se předvedli při tvrdé přípravné řeholi v tom nejlepším světle! 

img_3307
Skutečně vyrovnané startovní pole po simulovaném startu – aneb trénink startovních reakcí.

A nejen oni. Trenér Milan Tlamka, pro jehož MORAVEC Junior Team je především středční příprava určena, mi mohl myslím dát s potěšením za pravdu, že Vánoční svátky nijak nenarušili kontinuitu zimní přípravy, když na cvičících nebyl vůbec znát ani náznak malátnosti či letargie po dnech často lenivého odpočinku a ani opticky nebylo k poznání, že na nich Vánoce zanechali stopy z hlediska váhových přírůstků jejich atletických tílek… Co se týče vlastního cvičení, moc jsme se s tím „nepárali“ a Petr trošku zvýšil „točky“ – tak jak je pro toto roční období už tradičně zvykem. Po rozběhání, rozcvičce, vybišce, „rybářích“ a tréninku startovních reakcí přes tělocvičnu „na dél“, přišel na řadu – letos po druhé – „šestisedačkový“ dvoukolový kolotoč. Vše bylo dotvořeno dynamikou přes tělocvičnu „na šíř“, když doprovodným prvkem byla cvičební žíněnka. V rámci této části přípravy byl vložen i emotivní závod „trakařů“.

img_3352
Jirka Zavřel si ze středečního cvičení odnesl dodatečně kromě nominačních dekretů na cenu Objev roku, Skokan roku a Dravec MORAVEC i výroční ocenění jako Objev roku!

Než jsme se nadáli – byla doba určená pro naši přípravu naplněná aniž by došlo na „Krabíky“, jak si přála Jaňula – Maruška Lipenská… Má je Ptrem slíbené za týden… Na „krabíky“ nedošlo možná i proto, že jsme při závěrečném nástupu chtěli stihnout dekoraci za r. 2016 těch, kteří chyběli před necelým týdnem na našem Výročním ro(c)kování. Byli to sourozenci  Adélka a Jirka Zavřelovi s Justýnkou Novotnou, přičemž hlavně Jirka Zavřel (Objev roku 2016 v kategorii chlapců) byl hrdinou okamžiku! Mrkněte na fotogalerii, supr fotky „nacvakala“ tentokrát Ilona Zavřelová.

Napsat komentář