Něco jako biathlon..!?

MORAVEC Team je samozřejmě především cyklistický oddíl, chlubící se z minulosti tituly Mistrů ČR jak na dráze, tak na silnici, stejně jako v cross country či cyklokrosu. Udeří-li  ale zima, jako například ta letošní, nezbývá, než za dané situace ctít cyklistický „celibát“ se vším všudy a v rámci nezbytných pohybových aktivit v průběhu zimní přípravy vyhledávat sporty, které jsou jednak spjaty se sněhem a jednak v souladu s potřebami pravověrných cyklistů…

0010
Z výrazu Míši není nikterak patrno, že by se v lyžařsko-běžecké části uávodu nějak trápila z důvodu „blbé mázy“…

Míša Hanousková, maminka rtuťovitých  hošíků Vítka, Matouška a Honzu a dívenky Jaňuly Marušky, nechala tentokrát svoje sportovně laděná dítka v roli diváků a samo jedinná si „střihla“ kombinovaný závod, o kterém jsem – co se jeho struktury týče – slyšel vůbec poprvé… Konický YETI je svojí disciplinovou skladbou, něčím zcela výjimečným… Bude lepší, když nám tuto netradiční „race“ popíše přímo Míša:

0016
Po běhu na lyžích přišel na řadu v rámci netradiční trojkombinace klasický běh. na štěstí s sebou nemuseli mít závodníci  na zádech vzduchovku…

Konický Yeti se odsoutěžil v sobotu, 4. února. Nejdříve se jely běžky na 12 km. Byl mokrý těžký sníh, na který jsem blbě namazala, takže dřina…. Pak běh v terénu na 5 km byl zakončen střelbou ze vzduchovky. Běh jsem si užívala, střelila jsem kromě jednoho všechny panáčky, takže z toho bylo jedno trestné kolo a skončila jsem nakonec třetí!

036
Nejleší ženy z Konice. Bronzový stupínek patří Míše Hanouskové (MORAVEC Team)!

Bravo Míšo! Díky za vzorné repre MORAVCE! Koničtí jsou opravdu vynalézaví, kreativní, protože takovou „winter“ disciplinovou skladbu jsem skutečně zaznamenal poprvé… Chyběla už snad jen jízda na koni a šerm? Nebo plavání? Pro nápadité konické pořadatele budiž třeba moje poznámka inspirací pro příští ročník Konického Yeti!

FB_IMG_1486364330037
Míša svým výkonem v Konici snad dostatečně inspirovala Gabču Koukalovou před blížícím se bithlonovým Mistrovství světa v Rakousku!

Napsat komentář