MORAVEC králem „Drtiče“!

MTB maraton Valchovský „Drtič“, obávaný regionální závod, jehož základní, 25km dlouhý okruh, pověstný brutálním stoupáním jak na svém začátku, tak i na konci, napsal minulou sobotu už svoji sedmou kapitolu. Díky zařazení startů všech dětských kategorií se stala „race“ zcela kompatibilní s ostatními závody letošní MTB „Vrchoviny“ a závodnická účast tomu odpovídala! „Drtič“ měl konečně bikerskou kulisu, jakou si už po léta zasloužil, dokonce zde padl „Vrchovinový“ účastnický rekord! A nás moc, moc potěšilo, že v tomto účastnickém „nářezu“ byly opět hodně v popředí dresy MORAVEC Teamu!

010
Leonka Eclerová zvládla svůj vítězný závod způsobem start – cíl!

Pojďme si chronologicky zmapovat naše sobotní účinkování ve valchovských slunečných i prachových lázních zároveň… Už ve druhém startu odrážedel dívek nám zacinkalo zlato díky vitální a hodně rychlé Leonce Eclerové! Medailová sbírka MORAVEC Teamu byla záhy doplněna Zitou Žerníčkovou s Adélkou Věrnou, které se dokázaly prosadit na „bednu“ na půlkilometrové trati v kategorii děvčat do 6 let. A pak to přišlo: dívky a kluci kategorií 7-8 a 9-10 let vyrazili poměřit svoje síly na zbrusu nový okruh minimaratonských rozměrů, konkrétní délky 3000m. Ve dvou vlnách varazilo 61(!) borců a borek a tento start navodil vskutku maratonskou atmosféru!

022
Na půlkilometrovou trať odstartovala děvčata do 6 let. V popředí poznáváme naše Zitu Žerníčkovou a Adélu Věrnou.

I v této „našlapané“ konkurenci více jak „kopy“ rajdrů se dokázali naši medailově prosadit! Jako vždy zabojoval  a pro cenné stříbro si dojel náš osvědčený reprezentant Jirka Zavřel v kategorii 7-8 let. Jeho výsledek okopírovala ve stejné kategorii dívek i Justýnka Novotná, když dále díky Lucince Gottwaldové a Marušce Bartošové jsme měli v TOP FIVE hned tři borky! Kategorii dívek o „level“ výše pak s přehledem ovládla Amálka Gottwaldová, která tak vyválčila pro MORAVEC Team ten den už druhé zlato! Cennou, byť „bramborovou“ placku vybojovala po bojovném výkonu ještě Anička Hanáková!

093
Pohled, který se neokouká. Na stupni nejvyšším dres MORAVEC Teamu, v tomto případě je to Amálka Gottwaldová, vítězka kategorie dívek 9-10 let.

Po prvním bloku vyhlášení výsledků, ve kterém jméno MORAVEC Team zaznívalo, jak je patrno z výše uváděného, poměrně často, odstartovala krátce před půl dvanáctou z areálu místního hřiště další početná směčka bikerů a to opět ve dvou vlnách. V prvním sledu startovali závodníci a závodnice na okruh 25 km, který dle kategorií absolvovali buď jednou nebo dvakrát. Deset minut poté následovalo mladší a starší žactvo, pro které byl připraven další „zbrusu“ nový, 10km dlouhý okruh. Po čase delším něco málo přes 30 minut jsme se mohli hned dvakrát zaradovat ze vítěztví našich barev díky mladším žákům Elišce Hanákové a Romanu Šindelářovi! Romčovi navíc dokázal přikrýt na trati výborně záda v cíli nakonec třetí – Víťa Lipenský! Náš medailový účet podtrhla v tomto startu Kristýna Kolářová, která si po výborném výkonu dospurtovala pro stříbro!

008
Eliška Hanáková na „Drtiči“ potvrdila jasným vítězstvím současnou excelentní formu!

A pak už se bylo třeba obrnit trpělivostí a postupně čekat, jak se kdo z našich bude buď objevovat v cíli po 25 km a nebo bude v nájezdu do zdolávání druhých 25 km z celkových 50. Jako první z našich „želízek v ohni“ prosvištěl do druhé poloviny 50km trati Dominik Prudek, který od startu vedl suverénné kategorii mužů ELITE, nicméně do druhého kola najížděl ve dvojici s výborně jedoucím Pavlem Holcem (CGB Racing Team), který byl ale příslušný do kategorie 30-39 let. Po Domčovi se v prostoru startu a cíle objevil k naší velké radosti co by vítěz kategorie juniorů náš Petr Šich!  „Bramboru“ v juniorech vyválčil navíc Karel Vinický. (Poznámka: Karel byl ve Valchově vyhlášen jako třetí, protože na rozdíl od MTB „Vrchoviny“ jsou na „Drtiči“, který je zároveň součástí Brněnského poháru horských kol, kategorie kadetů a juniorů vyhlašovány samostatně.) Obdobně vítězně se zadařilo za krátko  mezi juniorkami i Janě Tesařové! Na medailových pozicích „prolítli“ do druhého kola i veteráni Martin Gottwald, Franta Paděra (Masters II) a Víťa Prudek (Masters III).

104
Dominik Prudek (zcela vpravo) zdolává první metry „Drtiče“ a vyráží vstříc prvenství!

Po další hodince čekání bylo ve Valchovském poledním slunci zcela jasno: Dominik Prudek setřásl v prestižním souboji Pavla Holce a v nejsledovanější kategorii vybojoval zasloužené zlato pro MORAVEC Team! I tři naši „postarší bombarďáci“ (Gottwald, Paděra, Prudek) svoje medailové pozice ve druhé polovině tratě s přehledem udrželi a uzavřeli tak „Vrchovinový“ medailový účet MORAVCE z Valchovského „Drtiče“, který v celkovém součtu pořadí OPEN čítá pozoruhodných 16 cenných kovů! Pojďme tedy rekapitulovat valchovské výsledky (jak už jsem výše poznamenal, jsou v souladu s kategoriemi platnými pro MTB Superior Pohár Drahanské vrchoviny 2017):

  • Zlaté placky zdobí hrudníčky a hrudníky: Leonky Eclerové (odrážedla) / 1. místo celkově po třech odjetých závodech, Amálky Gottwaldové (9-10 let) / 2.,  Elišky Hanákové (11-12 let) / 1., Romana Šindeláře (11-12 let) / 1., Petra Šicha (junioři) / 2., Jany Tesařové (juniorky) / 1. a  Dominika Prudka (muži ELITE) / 3.
  • Ze stříbra se těší: Zita Žerníčková (do 6 let) / 2., Jirka Zavřel (7-8 let) / 1., Justýnka Novotná  (7-8 let) / 1.,  Kristýnka Kolářová (13-14 let) / 2., Martin Gottwald (Masters II) / 1., Víťa Prudek (Masters III) / 3.
  • Bronzy patří: Adélce Věrné  (do 6 let) / 3., Vítkovi Lipenskému (11-12 let) / 5., a  Frantovi Paděrovi (Masters II) / 2.
021
Víťa Lipenský vybojoval na „desítce“ mezi mladšími žáky cenný bronz!

Z medailového výčtu je jasné, že vysoký standard, nasazený borci a borkami MORAVEC Teamu v Protivanově a na Valchovském „Kameňáku“ tedy přetrvává!  Navíc průběžné výsledky po třech závodech napovídají, že naši borci a borky berou i letos MTB „Vrchovinu“ smrtelně vážně! Blahopřejeme medailistům a všem startujícím v našich barvách – Jonáškem Janovským počínaje a Vojtou Lepkou konče – pak díky za výkony na „doraz“ a  vzorné repre MORAVCE, podpůrné rodinné týmy nevyjímaje! Fotky už máme na „rajčeti“ dokonce ve třech „šuflatech“… A přibude ještě čtvrté…

Napsat komentář