„Džony“ pod pěti kruhy…

Ušlechtilá olympijská myšlenka v uplynulých dnech hýbala Jižní Moravou! V Brně zápolil od minulé soboty v rámci Letní olympiády dětí a mládeže žákovský výkvět z celé ČR, přičemž v různých disciplínách sváddli souboje reprezentanti čtrnácti krajů, které jsou teritoriu Čech a Moravy příslušné. Jihomoravský kraj reprezentoval – a své první (a věřím, že ne zdaleka poslední) olympijské hry si zde užíval –  i člen MORAVEC Teamu – Honza „Džony“ Šindelář,  který region reprezentoval samozřejmě v cyklistických disciplínách. Navázal tak na dřívější olympioniky z řad MORAVEC Teamu, ať už to byl Radim Kovář, Nikola Hlubinková, Adam Sekanina, Adéla Šafářová či v loňském roce Tomáš Tlamka „Contador“…

ic-m_vdffxcg5eu
Žlutá barva už tradičně přvládá na týmovém oblečení mladých sportovců Jihomoravského kraje.

Účast na hrách dětské letní olympiády nespadla „Džonymu“ do klína sama od sebe… Účastí v kvalifikačních závodech musel přesvědčit trenéra Petra Hermana, odpovědného za výběr JmK v této disciplině, o oprávněnosti svojí nominace. Vše bylo složitější o to víc, že skladba cyklistických olympijských disciplín byla poněkud zvláštní: kromě klasického MTB XCO závodu pak už na žáky a kadety čekali čtyyři dráhařské discipliny na rychlém betonovém oválu. A jak si náš mladý olympionik v pěti disciplínách, které včera v rámci LOH DM skončili, vedl?

IMG_6087
První olympiádu má Honza „Džony“ Šindelář za sebou. A obstál se ctí!

Velmi zdatně! Kromě dráhařského závodu „scratch“ (19. místo, bez bodového zisku – jel se jako poslední disciplína v úterý odpoledne) nevyšel už v žádné z disciplín  bodově na prázdno a důvěru, kterou do něho Petr Herman Herman vložil, určitě nezklamal. Svoje účinkování pod olympijskými kruhy začal Honza minulou neděli 11. místem v závodě horských kol, který se odjel na známé trati u brněnského Anthroposu. To znamenalo zisk čtyř bodů do týmové soutěže Krajů, za každý Kraj startují dva rajdři, přičemž body jich získává pouze prvních čtrnáct…

min (1)
Olympijský oheň nemohl chybět… Zda-li pak byl také zapálen na posvátné Olympii?

V pondělí 26. června se odjela první dráhová disciplína, závod na 200 m s letmým startem a Honza se poprvé vešel do TOP 10! Osmým místem přispěl do týmové pokladnice dalšími sedmi body a potvrdil, že ani dráhové kolo mu není zdaleka cizí… V následném stíhacím závodě jednotlivců na 2km, který se jel v pondělí odpoledne dokázal „Dzony“ pro JmK vyjet za 13. místo další dva body.

min (2)
Fotka ze slavnostního zahájení ukazuje na atmosféru LOH dětí a mládeže.

V úterý 27. června začaly cyklistické olympijské discipliny závodem na 500m s pevným startem a v něm Honza zopakoval svůj dosavadní nejlepší výsledek – opět 8. místo a zisk dalších sedmi bodů! O finální disciplíně – „scratch“ jsem se zmínil výše, zde „Džony“ na body nedosáhl. I tak jeho vklad do „bodové pokladničky“ JmK činí rovných 20 bodíků! A napomohl k celkovému vítězství našeho regionu. Bravo Honzo a díky za vzorné repre JmK a samozřejmě i MORAVEC Teamu! Zde najdete vše z Olympijského dění, tuť si pak můžete odkontrolovat cyklistické výsledky.

min
Olympijská zástava si dlouho neodpočine… V zimě pohostí ZOH dětí a mládeže pro změnu Pardubický kraj.

Napsat komentář