Tečka za přípravou…

Týdenní přípravu zaměřenou na vyladění formy našich nejlepších rajdrů tak, aby tato kulminovala na MTB Mistrovství České republiky o předposledním červencovém víkendu v Brně, završil osmý závod v rámci MTB „Vrchoviny“, který minulou sobotu pohostil Valchov na klasické cross country trati, pro kterou se – vzhledem k jejímu technickému charakteru – vžila mezi bikery přezdívky „Monte Carlo“. Na náročných okruzích, ale hlavně tváří v tvář těžké konkurenci, (ta se ve Valchově v sobotu sešla napříč všemi kategoriemi v letos doposud   nepoznané míře) borci a borky MORAVEC Teamu obstáli na jedničku!

IMG_8804
Roman Šindelář zajel „Monte Carlo“ výborně! Na fotce je zachycen v „Zatáčkách u Casina“ na vedoucí pozici před Danielem Grohem (Author Team Stupno).

Na úvod nutno ještě zdůraznit, že náš šik byl, podobně jako v Březové, oslaben o některá naše klíčová esa, která si – v rámci svých rodinných zázemí – již užívala dovolenou (např. Víťa Suchánek, Justýnka Novotná, Peťa Šich, Tomáš Doušek….).  O devět ze třinácti  medailí do naší oddílové pokladnice se postarala čtyři osvědčená  rodinná uskupení z našich řad. Co se kvantity i kvality týče, je třeba „vyseknout“ poklonu především Gottwaldovic bikové úderce! Jako první z této rodiny se na bronzovou pozici v kategorii děvčat 7-8 let prosadila Lucinka Gottwaldová. O kategorii výš ji zdatně napodobila její starší sestra Amálka Gottwaldová s tím pouhým rozdílem, že Amálka dospurtovala do cíle jako stříbrná! V rámci „famílie“ vše perfektně završil táta Martin Gottwald, který suverénně zvítězil v kategorii Masters II (na „Vrchovině“ už po páté v řadě) a na prestižní trati mu vítězství „chutná“ asi o to víc, vezmeme-li v úvahu, že se musel vypořádat s nebývalou konkurencí 12-ti soupeřů! Bravo „Gottwaldovi“!

IMG_8835
Anička Hanáková po výborné jízdě ovládla závod kategorie dívek 9-10 let. Na „bedně“ jsme slavili “ díky stříbrné Amálce Gottwaldové „double“!

Velká oslava byla po Valchově pravděpodobně i u Hanáků ve Žďárné. (Nebo u Všetulů na Benešově?) Ať tak, či tak, kromě suverénního očekávaného tradičního vítězství Elišky Hanákové v kategorii mladších žákyň (osm „Vrchovinových“ letošních startů proměnila Eliška v osm jistých vítězství a jen dvě výhry ji dělí od celkového prvenství), svoji sestru tentokrát napodobila i Anička Hanáková v kategorii děvčat 9-10 let. Anička zajela „Monako“ skvěle, vyhrála zcela po zásluze a potvrdila, že stříbro z Březové nebylo vůbec náhodným výsledkem! Jenom připomínám, že holky Hanákovic mají mít cyklistiku v krvi po kom: kromě akčních rodičů je to jejich děda – Karel Všetula, který nám už po léta moc pomáhá s chodem oddílu. Možná, že ještě nevíte, ale Karel je z konce šedesátých let minulého století juniorským silničářským přeborníkem Jižní Moravy!

P1160182
Z této fotky vypadá legendární „Písečák“ dost nevinně… Zdání ale zpravidla klame… Mistrně ho v tomto okamžiku zdolává Monika Konečná.

Třetí rodinou v rámci MORAVEC Teamu, která se medailově v Monte Carlu hodně zablýskla, jsou Šindelářovi ze Svaté Kateřiny. Mladší žák Roman Šindelář zajel v sobotu excelentně a dokázal oplatit výbornému Danielu Grohovi (Author Team Stupno) porážku z Březové. Rodinný účet pak podtrhl táta Romana – Honza Šindelář. V kvalitním závodě kategorie Masters II vybojoval cenné stříbro! Třetí z Šindelářů „do mariáše“ byl mladší Jan – Ďžony“, který sice na medaili tentokrát nedosáhl (6. místo ve společném závodě juniorů  kadetů), ale když mrknete na výsledkovou listinu tohoto kvalitativně a tentokrát i docela kvantitativně „našlapaného“ startu (mám na mysli hlavně start obou borců Cyklo Temu Kolárna Jakuba Římana a Honzu Zatloukala), má  „Džonyho“ výsledek vysokou hodnotu! A pozornému pozorovateli určitě neunikl fakt, že zatím co v Bedřichově byl odstup mezi vítězným Honzou Zatloukalem a 23. v pořadí, taky Honzou, ale Šindelářem cca čtyři a půl minuty, v sobotu v „Monaku“ tento rozdíl činil pár vteřinek přes dvě minuty… Určo dobrá realita před mistrovským Brnem..!

WP_20170708_023
Další „double“ pro MORAVEC Team dík „starším puškám“… Martin Gottwald je letos na „Vrchovině“ jen těžko k poražení, „Monako“ zajel skvěle i v cíli druhý Honza Šindelář, oba kategorie Masters II.

No a zisk stejné medailové skladby slavili minulou sobotu i u Tesařů ve Spešově. Jana „Džejn“ Tesařová zvládla vítězně start juniorek a kadetek v závodě, který byl věrnou kopií toho Březovského, včetně zajímavého závěru, kdy i ve Valchově se na Janu v závěru závodu velmi mocně dotahovala její týmová kolegyně Anna Zemánková. Stejně jako v Březové i ve Valchově „Džejn“ náskok uhájila a httrickový účet borek MORAVEC Teamu podtrhla v cíli bronzová Monika Konečná. Ale zpět k Tesařovic „family“. Její prapor ve Valchově hodně vysoko podržel i starší žák Jakub Tesař, který v závodě nestíhal pouze výborně jedoucího Michala Kupckého (Judo SKKP Brno). Jakub výbornou jízdou naznačil, že forma by mohla přicházet v pravý čas..!

P1100756
Kuba Tesař vybojoval v sobotu ve Valchově cenné stříbro, když nestačil pouze na rychlého „džudistu“ Michala Kupského (SKKP Judo Brno).

Vedle medailových rodinných klanů v rámci MORAVEC Teamu naše úspěšné vystoupení v „Monte Carlu“ dovršili i bronzová v závodě odrážedel – Leonka Eclerová a stříbrná starší žačka – Kristýna Kolářová. Opět jsme v těžké konkurenci posbírali dost „brambor“ (byť doba sběru této zeleninové komodity ještě zdaleka nenastala). Jmenovitě se o cenná čtvrtá místa zasloužili Adélka Věrná (do 6 let), Filip Ecler (7-8 let), Maruška Bartošová (7-8 let) a Karel Vinický (junioři / kadeti). Do TOP „FIVE“ se vešli a vyzvednout si zaslouží i tito naši „reproši“: Klárka Věrná (odrážedla), Zituška Žerníčková (do 6 let) a Vlastík Odehnal (Masters III). I šestá místa měla v těžké sobotní valchovské konkurenci svoji cenu  a pro MORAVEC je vybojovali: Jana – Maruška Lipenská (do 6 let), Magdalénka Bartošová (7-8 let), Matouš Lipenský (9-10 let), Barunka Tlamková (9-10 let), Víťa Lipenský (mladší žáci), Adéla Kubinová (starší žákyně), už zmíněný a pochválený Honza „Džony“ Šindelář (junioři / kadeti) a Franta Paděra (Masters  II). Medailisté v dresu MORAVEC Teamu jsou pak z „Monaka“ tito:

  • Zlaté placky zdobí hrudníčky a hrudníky: Anny Hanákové (9-10 let) / 3. místo v průběžném pořadí OPEN po osmi závodech,  Elišky Hanákové (11-12 let) / 1., Romana Šindeláře (11-12 let) / 1., Martina Gottwalda / 1.  a  Jany Tesařové  (juniorky-kadetky) / 1.
  • Ze stříbra se těší: Amálka Gottwaldová (9-10 let) / 1., Jakub Tesař  (13-14 let) / 1., Kristýna Kolářová (13-14 let) / 1., Anna Zemánková (juniorky – kadetky) / 2. a Honza Šindelář st. / 3.
  • Bronzy patří: Leonce Eclerové (odrážedla) / 2. Lucince Gottwaldové (7-8 let) / 3.,  a  Monice Konečné (juniorky-kadetky) / 3.
IMG_8803
Suverénka letošní MTB „Vrchoviny“, mladší žákyně Eliška Hanáková. Na fotce je zachycena ve „hravé“ pasáži tratě – v legendárních „Zatáčkách u Casina“.

A ještě několik postřehů ze sobotního Valchova: ve třetím startu dne, který obstaraly dívky věkem do 6 let, jsme tleskali Verunce Šafářové, která sice po vzoru starší a slavnější sestry Adély Šafářové nemůže jezdit v jiném dresu než v červeném stáje Nutrend Specialized, kterou ale máme za svou, a která si druhým místem vytvořila svoje dosavadní „Vrchovinové“ výsledkové maximum! Kromě jejího červeného dresu  se na závodišti v průběhu dne objevil takový dres ještě jeden. A v něm jsme mohli po čase v „plné bikerské polní“ uvidět dalšího našeho odchovance – Tomáše Tlamku „Contadora“. A to, že byl v „Monte Carlu“ už v sedle svého biku neznamená nic jiného, že se „Conťas“ vrací po nemoci do tréninkového procesu a my se můžeme těšit, že si to s ním naši bijci brzy „rozdá“: už možná 5.8. při deváté „Vrchovině“ na Benešově. No a úplně na závěr ještě zmíním dramatický závod sedmi štafet, když tu naši přivedl do cíle finišman Franta Paděra pár metrů od medaile -. na 4. stupínku… Medailistům z prestižního „grandslamového Monte Carla“ blahopřejeme, všem pak beze zbytku, včetně podpůrných rodinných týmů díky moc za vzorné repre oddílu! Zde je už kompletní výsledkový servis, no a zde zatím tři kvalitní fotogalerie:

Napsat komentář