Z bikových luhů a hájů…

I když je v srpnu v regionu pro bikery MORAVEC Teamu magnetem hlavně MTB Superior Pohár Drahanské vrchoviny, někteří z našich řad si to namířili do Čech, aby se zde utkali s konkurencí stejně silnou, s jakou se letos pravidelně na MTB „Vrchovině“ setkáváme. Abych byl konkrétní: v minulých dnech pokračovaly za účasti našich barev i další dvě prestižní bikové série: Kolo ro život a Nova Cup… 

JT-dti8-9let-1 (1)
Lucinka Koudelková zajela v čechách na Kole pro život parádní výsledky!

Na maratonské sérii Kolo pro život nás letos velice zdatně reprezentují sourozenci Lucinka a Matyáš Koudelkovi. Se závodem v Bukové v sobotu 12. srpna se překrývalo KpŽ v Karlových Varech. Až tam, do lázeňské a filmové bašty se spolu se svým podpůrným týmem Koudelkovi vydali a výsledkově byli opět výborní: Matyáš Koudelka dokončil závod na 9. místě a Lucinka Koudelková finišovala dokonce v TOP 5 – na 5. místě!

JT-dti10-11let-4
Hups! Aneb: jsou věci mezi nebem a zemí… Na výborně „cvaknutém“ záběru je to náš
– Matyáš!

I o týden později dala přednost Koudelkovic biková četa závodu Kola pro život před domácí „Vrchovinou“ v Kořenci a výsledky stály opět za to. Jelo se tentokrát v Chrudimi a Lucince s Matyáškem se podařilo takřka do puntíku zopakovat umístění z Kalových Varů: Matyáš Koudelka  dojel v kategorii chlapců 10-11 let na 10. místě a Lucinka Koudelková finišovala opět na výborném , 5. místě! Díky moc Koudelkovic bikové četě za vzorné repre MORAVEC Teamu! Zde mrkněte na kompletní výsledkový servis a další podrobnosti k tomuto seriálu tuť taky najdete…

20994264_1959439567647875_177135102224608180_n
Adéla Šafářová neopoměla ani v Harrachově vzít na start svůj sluníčkový úsměv!

Stalo se už dobrým zvykem, že bedlivě sledujeme výkony a výsledky našich odchovanců, kteří jsou aktuálně již mimo „rodné oddílové hnízdo“. V současnosti jsou to tři mladá cyklistická esa: Adam Sekanina (Favorit Brno), a Adéla Šafářová s Tomášem Tlamkou „Contadorem“ (Nutrend Specialized Racing). Protože Adam závodí výhradně na silnici, o jeho výsledcích zase až takový přehlede nemáme, nicméně bude určitě příežitost, jeho letošní sezónu zmapovat.

20915616_1959439797647852_7016871729109774587_na
Tomáš Tlamka „Contador“ pokračoval ve svém srpnovém vítězém tažení i na Nova Cupu!

Jinak je to s Tomášem a Adélkou. Ty máme na očích takřka „furt“ a v živé paměti jesou ještě jejich srpnová parádní biková čísla na závodech MTB „Vrchoviny“ v Benešově a Bukové… Minulou sobotu reprezentovali oba víc než zdatně tým „Rudých ďáblů“ Viktora Zapletala na závodě MTB maratonské série Nova Cup,   který se jel pod názvem METAXTREN Krkonoše  v Harrachově. Oba naši talentovaní odchovanci startovali na trati 50 km a oba s přehledem vyhráli svoje kategorie! Navíc Tomáš Tlamka „Contador“ dojel  na trati 50 km v absolutním pořadí na 3. místě! Dost dobrý… Zde je z Krkonoš k omrknutí kompletní výsledkový servis a já ještě připomenu, že tým „Rudých ďáblů“ se aktuálně nachází ve známé  italské bikové baště  Val di Solo, kde o víkendu pokračuje Světový pohár. Adéla Šafářová jede svůj závod v neděli 27. srpna, tak nezapomeňte zmáčknout palečky!

Napsat komentář